你地有無識人從不投資/賭博/買股票?

jonnah_to
|
我有個朋友,從不投資。賭場更加未去過,亦都唔買股票。佛系人生
triple3
|
冇錢,只有MPF 算唔算
wmkcnw
|
而家政府焗人去投資 MPF。如果買保本, 蝕手續費都死得
good_pig
|
jonnah_to 發表於 18-8-19 16:59
我有個朋友,從不投資。賭場更加未去過,亦都唔買股票。佛系人生

咁一定有的
大力大力
|

20年來,我每年要去澳門2次,上午去中午返,我是從不入賭場的,每次架車都經過金沙,金沙落成了幾年 ,我才同家人過去玩~
tsung
|

唔出奇
chingyeewong
|

吾識打麻雀、完全冇興趣、覺得好嘈!
股票、一點也不懂
Ada2288
|
我c6,但我係相反,咩都投資
金魚媽
|

我一家人都係咁,無咩興趣同天份係呢方面,亦無咩時間研究
mariefish
|
有朋友係咁
Poyau
|
總有人係咁
永然
|
因爲無興趣加無錢
小小馬奇朵
|
除咗間中買下六合彩
我冇賭冇投資
Mrs.YeungMeh
|
我對數字好弱,聽到數字已覺頭暈,唔識投資買賣股票,賭錢都祗係新年同屋企人玩最大$20
meimeitse
|
我身邊家人都冇人投資,因為大家都係簡單嘅人,對數字亦唔敏感,其實香港人唔一定要識炒股賭博嘅
Conybrownbb
|
chingyeewong 發表於 18-8-19 21:07

吾識打麻雀、完全冇興趣、覺得好嘈!
股票、一點也不懂

x2
peonica
|
C6.
NodameB
|
我父母,我好多親戚都係咁。
vv518vv
|
本來係有一個。最後都係比我哋班魔鬼朋友渡咗佢買股票
Mr.漿糊筆
|
呢個朋友好值得大家學習,投資/賭呢d原本就係資本家用來玩耍愚民既一種玩意
人生唔應該被呢d野控制,失去自我
難聽d講句,死左都帶唔到d錢落棺材,
晒時間精力係投資賭博,倒不如抽多d時間陪屋企人!