洗衣機有咩牌子推介

dw0501
|
clpapa 發表於 18-8-28 12:29
我2013 年年底教協買, 當時已經想買加長保養, 教協話Brandt 做唔到加長, 問sales 話佢哋既續保唔會貴過買加 ...
請問你的白朗是否上置式? 加3年保養後, 有冇 call 維修? 如有, 服務如何? Thanks
clpapa
|
dw0501 發表於 19-1-22 11:11
請問你的白朗是否上置式? 加3年保養後, 有冇 call 維修? 如有, 服務如何? Thanks
...

前置式, 有, 但都係小問題, 師父檢查過冇特別事就走, call 到師父上門大慨要等2-3日.
dw0501
|
oceandeepsea 發表於 18-8-20 22:00
金章,大昌代理,維修做得好好,依家d洗衣機唔貴,上限四千,用到三四年,日日開乜都抵
...
請問應否考慮 "變頻摩打" ?
oceandeepsea
|
dw0501 發表於 19-1-22 11:27
請問應否考慮 "變頻摩打" ?

可以諗下LG,唔錯,幾靜,揀4000以下既model
dw0501
|
oceandeepsea 發表於 19-1-22 11:38
可以諗下LG,唔錯,幾靜,揀4000以下既model
唔好意思, 我見上置式好似冇 LG 的 model... 如揀4000以下既model, 應該冇 "變頻摩打" 可揀... 另外因家居位置問題, 只可考慮上置式, 而剛開始 search 資料, 比較唔清楚多問題
oceandeepsea
|
dw0501 發表於 19-1-22 12:13
唔好意思, 我見上置式好似冇 LG 的 model... 如揀4000以下既model, 應該冇 "變頻摩打" 可揀... 另外因家居 ...

sorry,無睇清楚,如果要歐式上置,咁買番金章,選擇唔多,都係睇番kg同轉數
dw0501
|
oceandeepsea 發表於 19-1-22 12:18
sorry,無睇清楚,如果要歐式上置,咁買番金章,選擇唔多,都係睇番kg同轉數
...
不用客氣, 好感謝你化時間俾意見我

考慮中 ELECTROLUX, 因有39月保養, 6kg , 1000 轉 (for small family)

TONG423
|
我買西門子
iris007
|
dw0501 發表於 19-1-22 11:09
用開的金章上置式洗衣機壞了, 見現在金章轉了design, 膠邊在機門, 又不是正長方型, 有sales 話不好用... 請 ...

我之前係中原買咗部前置式Electrolux洗衣機7kg 1000 比租客用,價錢$3,7xx, 當時用某信用卡有cash5%回贈,係變頻摩打,有39月保養,打算完保養前續做多1-2年,貪大昌續保無西門子咁貴。

有機會網店買洗衣機會平啲。
dw0501    發表於 19-1-27 00:45
iris007
|
dw0501 發表於 19-1-22 12:13
唔好意思, 我見上置式好似冇 LG 的 model... 如揀4000以下既model, 應該冇 "變頻摩打" 可揀... 另外因家居 ...

我覺得你買洗衣機都要注意生產地,每隻牌子唔同產地質素會有差別
oasis18
|
而家心大心細買番金章定惠而浦,
係百老匯得一部金章,
sales話金章已不在法國做,
而家俾人買左,
個部機邊位好鎅手, 叫我買惠而浦,
但惠而浦的口啤好似唔係幾好
iris007
|
oasis18 發表於 19-1-27 12:01
而家心大心細買番金章定惠而浦,