自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

clkam 發表於 18-8-23 17:53
想問中文版本出處在哪?謝謝

其實我都係由濕疹朋友傳給我的,英文有出處,但太長唔知點解post唔到完整全部上來

複式洋房

mickeyeva 發表於 18-8-19 19:06
濕疹

我係局部好下發下的濕疹,我的皮膚質地用cheap cheap 正苦A cream都有效, 不過,我俾小朋友用就靚d貴好多aveexxx, cetaphxx, physxx ai, eczexx, actoclxxx, etc.....之前選擇有介紹過d。。。。正苦用納税人$,要平平平。。。。否則d XX議x,又XXXX。。。。

子爵府

榆樹 發表於 18-8-24 20:22
我係局部好下發下的濕疹,我的皮膚質地用cheap cheap 正苦A cream都有效, 不過,我俾小朋友用就靚d貴好多 ...

Physiogxl, cetaphxl, 呢d比aqueous cream 好多多聲,當然也貴多多聲。
I support autism acceptance!

侯爵府

NokNokB 發表於 18-8-23 18:06
我個仔應該環境令佢有濕疹,因為最近過咗去 泰國幾日,佢 好番8至 9成有多
...

我仔上次去韓國又冇嘢,返港又有

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bigyanb 發表於 18-8-25 01:07
我仔上次去韓國又冇嘢,返港又有

是,返嚟香港幾日,皮膚又見開始少少紅

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-8-19 21:13
係要感受過至知有幾難頂
好怕人同我講你又唔係cancer 有幾慘啊?個個都有濕疹㗎 ...

坦白講,cancer會死,但濕疹唔會死.好多人唔會明,濕疹條路好難行.小朋友有濕疹,d人第一時間就賴媽媽.我好想大聲同佢地講,你地唔識就唔好出聲.作為成人,見到濕疹嘅人.唔該你地唔好話人地慘,佢地聽咗好唔舒服,路人可以視為不見.無論濕疹病人及其家人,佢地好努力,從無放棄過,千其唔好歧視佢地.
利申:家有濕疹兒

伯爵府

viviencwc 發表於 18-8-24 18:56
其實我都係由濕疹朋友傳給我的,英文有出處,但太長唔知點解post唔到完整全部上來
...

好得人驚
會傳染!?
真的?

大宅

甄太太 發表於 18-8-19 19:27
其實濕疹與皮膚敏感有何分別?

皮膚敏感系好快會好,只有系同一位置好翻又爛,又痘痘甘,叫皮膚屏障受損, 唔理會的話就會變成濕疹

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

siufcat 發表於 18-8-25 16:37
好得人驚
會傳染!?
真的?

濕疹是個人免疫系統病,不會傳染

首頁

尾頁

跳至