自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇到受訪者成身皮膚都抓爛哂都覺得好慘,好難想像有幾痛苦

子爵府

blue02 發表於 18-8-19 21:48

呢個真係唔知, 雖然我有嘅病係玫瑰座瘡, 唔係濕疹, 但我喺香 ...

而家d皮膚科醫生系專攻醫美搵真$

有鬼heart

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

viviencwc 發表於 18-8-19 19:19
大家試下搵市面修補DNA的補充品及高效益生菌,我有朋友好有耐性食左一年,就控制了8成
但記得唔好用A Cream ...

請問有冇介紹?

公爵府

Miulo 發表於 18-8-19 22:26
其實bb濕疹,唔知有冇根據,因為我以前陀b時,阿媽教我哋臨生時7個月開始就要抖涼,係幫bb未出世時清胎毒, ...

陀b時我真係唔敢亂食野,我後期都無清胎毒,因為食子宮有少少唔舒服,海鮮、濕野無食,阿b出世係有胎毒,但好快無事,皮膚都唔錯,同埋我餵人奶,我覺得媽媽食嘅野係有影響。

琥珀宮

blue02 發表於 18-8-19 21:35

好多人講濕疹, 其實如果大人( 女性) 有玫瑰痤瘡都係好難頂 ...

濕疹係由內發出黎,激光治標不治本,食少d紅肉會緩和到情況

珍珠宮

viviencwc 發表於 18-8-19 19:19
大家試下搵市面修補DNA的補充品及高效益生菌,我有朋友好有耐性食左一年,就控制了8成
但記得唔好用A Cream ...

請問邊隻係高效益生菌?可介紹嗎?謝謝

侯爵府

blue02 發表於 18-8-19 21:48

呢個真係唔知, 雖然我有嘅病係玫瑰座瘡, 唔係濕疹, 但我喺香 ...

Agree, 我之前出暗瘡, 睇左吾同醫生、個個都只會開藥及冼面既野比我、又貴、只係講hormones 出左問題。到最後我睇左台灣一個醫生、佢有自己Facebook Page 教人點防暗瘡、分析成因、到去佢診所睇佢要人寫出所有用緊既䕶膚品、冼頭水及化妝品資料、見醫生前一樣一樣同我分析邊種我可以用、邊種吾得、邊種入面有成因會引發粉刺及暗瘡、係暗瘡定其他皮膚問題、診金才一千蚊台幣
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

用西醫方法係醫唔好濕疹, 只擦表面皮膚係無用架, 濕疹只是表徵, 身體內有毒素, 人體透過表膚排毒,西醫一律統稱為濕疹,。要醫好濕疹,。先要改變生活習慣,。少食煎炸食物,睇中醫調理身體,。排走體內毒素, 身體內毒素少咗,。濕疹自然會好, 我知道無人會信, 因為好多人已麻目相信西醫一切

ranchu    發表於 18-8-22 23:24

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BBJOJO 發表於 18-8-19 22:04
我最近呢幾日都皮膚敏感

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

viviencwc 發表於 18-8-19 21:18
係呀!

英國政府轄下機構 The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) 已於2013年3 ...

幾年前已有jm 提過唔好用 豬油膏和 a cream,(十年前政府兒科提過我出去買濕疹cream , 唔好用依兩隻)
但每入秋都有post教人去萬0 、藥房買。

珍珠宮

小肥兔 發表於 18-8-20 08:18
用西醫方法係醫唔好濕疹, 只擦表面皮膚係無用架, 濕疹只是表徵, 身體內有毒素, 人體透過表膚排毒,西醫 ...

我信但無恒心
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

大宅

Ashleycorina 發表於 18-8-19 21:38
你好好呢個資料非常重要!
因為我細個响英國睇醫生,有d醫生已經叫 ...

睇好唔好彩,我仔細時政府兒科,差不多個個都開幾大桶豬油膏和a cream給我,慶幸有次遇到一位女醫生,叫我唔好比小朋友用,出去自己買濕疹小朋友用系列cream, 叫我信佢試一排!
自此回政府覆診,醫生開都唔要!

大宅

Ashleycorina 發表於 18-8-19 22:08
因為佢立即有效,好似好左,好似封住你曾皮膚

我那時問過那醫生豬油膏和a cream 分別?
她說煩似凡士林的物質,只是水份% 多少,似一層防水的在皮膚上封住,皮膚水分流失唔到,感覺好像好了很多,其實對皮膚吸沒有額外幫助,還會封毛孔。
點解政府開?平!

公爵府

小華子 發表於 18-8-20 07:28
陀b時我真係唔敢亂食野,我後期都無清胎毒,因為食子宮有少少唔舒服,海鮮、濕野無食,阿b出世係有胎毒, ...
你戒口咁清,都好好了,我果時都係呀,我都係諗住只係戒口十個月,bb就健康了。有時舊嘅一套,都有可信性嘅,不過不為西醫角度接受,所以西醫係無坐月,戒口呢D野。

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

如果呢個世界無病痛你話幾好呢!.希望病者早日得到根治

大宅

係呀!

英國政府轄下機構 The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) 已於2013年3 ...

我女3個月個時用過,無乜效用就停左,好彩冇一直俾佢搽,正苦D藥真係衰D

大宅

Mm233 發表於 18-8-19 19:11
點都醫唔到既 唯有移民啦

我第一時間都係咁諗,無辦法,香港天氣真係太濕

珍珠宮

係呀!

真係長知識

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

係呀!

唉,政府知道仲要開比人請問邊隻潤膚夠天然?

大宅

小肥兔 發表於 18-8-20 08:18
用西醫方法係醫唔好濕疹, 只擦表面皮膚係無用架, 濕疹只是表徵, 身體內有毒素, 人體透過表膚排毒,西醫 ...

我反而信中醫果套五行理論, 我睇咗一年半中醫, 濕疹好咗8成, 以前條頸長期一撻撻紅疹, 嚴重時流血水黄水. 不過要配合介口, 我為咗介口已經冇食紅肉好耐.

首頁

尾頁

跳至