請問三卡圓鑽介子幾錢到?

hk430
|

想買隻三卡介子,請問而家幾多錢到? 起碼D 色以上。一定要有證書 thanks

(順帶一問,有證書係咪可保值?)
RL5859
|
hk430 發表於 18-8-19 19:46
想買隻三卡介子,請問而家幾多錢到? 起碼D 色以上。一定要有證書 thanks

(順帶一問,有證書係咪 ...

起碼D色以上? D色己經系鑽石最頂既顏色 仲可以點樣以上 TYPE 2 A ?
hk430
|
RL5859 發表於 18-8-19 21:59
起碼D色以上? D色己經系鑽石最頂既顏色 仲可以點樣以上 TYPE 2 A ?

我完全唔識鑽架
請指教
bi_be
|
hk430 發表於 18-8-19 19:46

(順帶一問,有證書係咪 ...

D色冇以上喇,D色係最好喇..
鑽石淨度都好影響價錢...
俾你參考我買石時問過嘅價錢...
2卡嘅IF type2A要59萬幾.. 但 vvs2就30幾萬...
我冇3卡石,所以唔知要幾錢,同埋如果要D色3卡石都要啲時間搵,因為D色少人買,啲鋪頭少啲貨.. 果時我想買3卡問左好耐都未有岩..

sushiroll    發表於 18-8-24 10:22
JD930    發表於 18-8-21 10:31
wcpcelia    發表於 18-8-21 08:58
hk430
|
bi_be 發表於 18-8-21 04:56

D色冇以上喇,D色係最好喇..

多謝你解答

我都上網睇過下,又黃又黑點又milky, 睇到我頭都暈。有時g 色都靚過f, 我完全睇唔明。想買三卡因為c6 話我生左三個都未送過野俾我,想一次過送份大禮,但我又唔識揀,好怕俾人呃。話晒啲錢佢都搵得好辛苦架嘛,咁點算好呢?啲人成日話樓上鋪抵啲,但會唔會俾人換左粒石我都唔知架?
唔好意思呀,我好大鄉里
gloriehungws
|
hk430 發表於 18-8-21 07:05
多謝你解答

我都上網睇過下,又黃又黑點又milky, 睇到我頭都暈。有時g 色都靚過f, 我完全睇唔 ...

你budget預幾多?如果對淨度高要求就選VS級以上,但指名D色VS2 要預70萬
wcpcelia    發表於 18-8-22 08:49
hk430
|
gloriehungws 發表於 18-8-21 12:05
你budget預幾多?如果對淨度高要求就選VS級以上,但指名D色VS2 要預70萬

其實係我大鄉里,唔洗最頂級,但希望唔好一帶出黎一眼就睇到色唔靚,四十樓下有無可能呢?我指連埋鑲工。
|
hk430 發表於 18-8-22 01:37
其實係我大鄉里,唔洗最頂級,但希望唔好一帶出黎一眼就睇到色唔靚,四十樓下有無可能呢?我指連埋鑲工。
...

40萬樓下可以選G SI1
|
gloriehungws 發表於 18-8-23 17:10
40萬樓下可以選G SI1

如果遇到靚SI2 可有D色
如要VS級就可能要去到H色
piggip77
|
我自己覺得3 卡唔買S1 la, 寧願低少少色