網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

yfkyau 發表於 18-8-22 23:57
呢間幾野既香港CS簡直十分之無禮貌,打去問都晒氣,根本佢唔會同你解決問題. ...

4PX CS電話號碼係嘜?
個網站完全吾show

大宅

心心 發表於 18-8-26 21:46
4PX CS電話號碼係嘜?
個網站完全吾show

就係以下

侯爵府

yfkyau 發表於 18-8-26 22:05
就係以下

好擔心,訂左趕用
睇見最新情況是「聯絡不上」
跟本都無打過比我

大宅

心心 發表於 18-8-27 00:04
好擔心,訂左趕用
睇見最新情況是「聯絡不上」
跟本都無打過比我

你試下打電話去查詢下

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jtong16 發表於 18-8-21 03:21
到左香港倉,但一直唔送,都琴日都無送嚟,最終淘寶退款.....

想問點退款架? 我落完單之後賣家話倉唔肯收, 叫我取消單! 賣家貨款已退, 但外地運費應該搵邊度退??
放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 18-8-27 23:27
想問點退款架? 我落完單之後賣家話倉唔肯收, 叫我取消單! 賣家貨款已退, 但外地運費應該搵邊度退??
...
賣家已退款, 又無扣你錢, 咁應該唔使比了。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

andyman 發表於 18-8-27 23:33
賣家已退款, 又無扣你錢, 咁應該唔使比了。

當日係貨錢運費運一齊付的! 但賣家已退佢果份貨錢! 運費唔係佢收! 唉~
放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 18-8-27 23:41
當日係貨錢運費運一齊付的! 但賣家已退佢果份貨錢! 運費唔係佢收! 唉~

運費是無得退, 而且賣家亦無收退運費.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

象牙宮

andyman 發表於 18-8-28 09:23
運費是無得退, 而且賣家亦無收退運費.

下! 我都無運過, 點解無得退??
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 18-8-28 09:39
下! 我都無運過, 點解無得退??

點會無運過??只不過集運不收啫.

象牙宮

andyman 發表於 18-8-28 09:46
點會無運過??只不過集運不收啫.

無! 賣家話官集唔收, 所以唔肯出貨!
啱啱搵到真人小蜜問! 原來要set返淘寶香港版, 再找集運訂單申請退款!
真係未用過官運, 第一次就出事
放下自在

大宅

回覆樓主

現在還可以用順豐集運的嗎??

翡翠宮

cattz288 發表於 18-8-28 09:50
啱啱搵到真人小蜜問! 原來要set返淘寶香港版, 再找集運訂單申請退款!
...
我覺得應該搵番賣家追, 因為未到集運, 唔會係集運收你運費。
你可以旺旺賣家叫佢退運費。

象牙宮

andyman 發表於 18-8-28 10:22
我覺得應該搵番賣家追, 因為未到集運, 唔會係集運收你運費。
...

唔係, 因為唔係賣家收, 佢只負責送去官集倉啫! 問左佢幾次, 佢都幫我唔到, 叫我搵小蜜, 結果問左幾日AI都未知答案, 今日搵到真人先答到咋, 喺淘寶官集記綠先搵得返呢個運費, 卒之成功退埋款喇

放下自在

象牙宮

andyman 發表於 18-8-28 10:22
...

唔係, 因為唔係賣家收, 佢只負責送去官集倉啫! 問左佢幾次, 佢都幫我唔到, 叫我搵小蜜, 結果問左幾日AI都未知答案, 今日搵到真人先答到咋, 喺淘寶官集記綠先搵得返呢個運費, 卒之成功退埋款喇

放下自在

公爵府

cattz288 發表於 18-8-28 09:50
...

集運唔係集運倉收左貨,你運嚟香港先俾運費咩?

象牙宮

littledot 發表於 18-8-28 13:58
集運唔係集運倉收左貨,你運嚟香港先俾運費咩?

官運喺落單時已經收架喇
放下自在

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

jtong16 發表於 18-8-19 20:00
我有件貨等左10日都未送嚟,打去佢香港cs仲要比佢鬧,話「我哋淨係叫啲客等架咋,等到你就等啦」日日係咁等 ...
我等左廿日佢都唔出庫呀唉, 又係等

珍珠宮

BK Milk勳章

andyman 發表於 18-8-20 20:18
我都常用官集的4PX, 無問題出現過, 係我好運???

X2

翡翠宮

cattz288 發表於 18-8-28 14:15
官運喺落單時已經收架喇
你果個天貓超市來架, 我用官集都係到倉先知幾重, 跟住計運費。

首頁

尾頁

跳至