死啦!我淋巴核痛西藥食到爆缸呀

我係女仔
|
去大便柯鮮血,因我本身有痔瘡,食左三日西藥,而家爆晒缸,買左塞藥止,究竟我仲食唔食西藥好,西藥有6種抗生素,喉藥等,定睇中醫止血,消痛淋巴
二小姐
|
我係女仔 發表於 18-8-19 20:03
去大便柯鮮血,因我本身有痔瘡,食左三日西藥,而家爆晒缸,買左塞藥止,究竟我仲食唔食西藥好,西藥有6種 ...

止唔止到血?未必關葯事可能咁啱爆,止不到血去醫院先啦
YY1101
|
去大便柯鮮血,因我本身有痔瘡,食左三日西藥,而家爆晒缸,買左塞藥止,究竟我仲食唔食西藥好,西藥有6種 ...

6種抗生素?
吾係卦??
twotigers
|

流血不止要call白車,止左血就明早去睇醫生
twotigers
|
二小姐 發表於 18-8-19 20:04
止唔止到血?未必關葯事可能咁啱爆,止不到血去醫院先啦

我家人都試過食西藥西到爆肛,西藥刺激胃,引致胃出血
二小姐
|
twotigers 發表於 18-8-19 20:14
我家人都試過食西藥西到爆肛,西藥刺激胃,引致胃出血

胃出血會疴黑屎,佢鮮血可能真係爆瘡

樓主早日康復
twotigers
|
二小姐 發表於 18-8-19 20:27
胃出血會疴黑屎,佢鮮血可能真係爆瘡

樓主早日康復

x2 祝樓主早日康復
tsung
|

未必關西藥事但建議你盡快求醫
yucl_hk
|
止血先啦
我係女仔
|
tsung 發表於 18-8-19 20:31
未必關西藥事但建議你盡快求醫

係西藥,上次食西藥又係咁,今次第二次爆,可能太燥
tsung
|
我係女仔 發表於 18-8-19 20:42

明天試吓睇醫生,希望你早日康復
fongfonglover
|
樓主嘅藥係西醫開?點解要開6種抗生素咁多?外痔定內痔?我之前試過外痔損左,但都唔會流血不止喎,你平時血小板有無問題?有無食薄血藥架?咁流血法睇下醫生好喎
我係女仔
|
fongfonglover 發表於 18-8-19 20:52
樓主嘅藥係西醫開?點解要開6種抗生素咁多?外痔定內痔?我之前試過外痔損左,但都唔會流血不止喎,你平時血小 ...

係六種藥,包括抗生素,喉炎,敏感藥,胃藥等
我喉側邊痛,所以睇西醫,點之搞成咁
不可奉告
|
我係女仔 發表於 18-8-19 20:42

咁樓主儘快求醫,快快
fongfonglover
|
我係女仔 發表於 18-8-19 21:03

係六種藥,包括抗生素,喉炎,敏感藥,胃藥等

就算話西藥燥,都唔應該應唔到血架,抗生素唔可以隨便自行停,建議搵醫生睇左先,驚係其他問題
|
我都係淋巴腫痛食抗生素,只係食4隻藥,我都有痔瘡,療程5天藥,食完好翻無引法痔瘡,你轉睇第二個醫生啦。
sasatt
|
喉痛克後
多用無花果焗水飲對收痔好有效的
我係女仔
|
fongfonglover 發表於 18-8-19 21:07
就算話西藥燥,都唔應該應唔到血架,抗生素唔可以隨便自行停,建議搵醫生睇左先,驚係其他問題
...

只食左五日,因未好再睇再比,醫生話睇埋呢次無咩就無黎睇啦
我係女仔
|
414928 發表於 18-8-19 21:10
我都係淋巴腫痛食抗生素,只係食4隻藥,我都有痔瘡,療程5天藥,食完好翻無引法痔瘡,你轉睇第二個醫生啦。 ...

我發覺我食唔到西藥
我係女仔
|
sasatt 發表於 18-8-19 21:21
喉痛克後
多用無花果焗水飲對收痔好有效的

睇中醫收左血啦,不過仲有輕微痛,慢慢收返啲血管