廣華醫院ivf

sukihys
|
已見了一次醫生提供左基本資料,一年後第二次再見系未已經可以安排做ivf日子?thx
Poohpooh12345
|
sukihys 發表於 18-8-19 22:35
已見了一次醫生提供左基本資料,一年後第二次再見系未已經可以安排做ivf日子?thx
...

見完醫生仲要等1年先開始架
sukihys
|
Poohpooh12345 發表於 18-8-21 16:21

系未見完第二次再要等一年先開始?thx
因為佢比左第二次我見面時間。12月
Angeloioi
|
Poohpooh12345 發表於 18-8-21 16:21

空歡喜一場,今日收到電話,19年4月見醫生!!!原來見完醫生仲要等一年
Angeloioi
|
sukihys 發表於 18-8-19 22:35
...

第一次見醫生只是交資料?
Poohpooh12345
|
sukihys 發表於 18-8-22 22:40
系未見完第二次再要等一年先開始?thx
因為佢比左第二次我見面時間。12月
...

第一次見醫生做啲咩架?我需唔需要自行去驗血攞最新啲報告比醫生,係咪會加快開始療程
Sharon12345
|
Poohpooh12345 發表於 18-8-24 17:57
第一次見醫生做啲咩架?我需唔需要自行去驗血攞最新啲報告比醫生,係咪會加快開始療程
...

我17年10月第一次kwh見醫生,交晒全部報告(之前喺仁安睇過做晒輸卵管、內膜、抽血等檢查,本身諗住喺埋仁安做,但最後想試左政府先),嗰時醫生話排到18年9月做ivf,中間都要先做3次iui先,我1、2、6月3次iui唔中,到8月頭中午聽講座連隨下午見埋醫生,而家打緊針,嚟緊應該下星期抽卵
Sharon12345
|
Angeloioi 發表於 18-8-23 21:06
空歡喜一場,今日收到電話,19年4月見醫生!!!原來見完醫生仲要等一年
...

我嗰時都係咁諗,以為第一次見醫生就可以即刻開始,聽到話11個月之後先做ivf,個人即時down左,個心即刻想返仁安做啦等咁耐,咁醫生叫老公交多次丁丁再驗,之後姑娘打嚟話醫生話老公丁丁都識郁,就話等ivf期間都試做3次iui先,咁我之前喺仁安淨係去到檢查驗嘢步驟,未做iui,所以就算啦,照返喺kwh做iui

btw人人情況可能有唔同,我8月頭聽講座嗰日等見醫生時有位太太可能有其他問題,聽到姑娘同佢講要做左唔知咩手術之後先再做ivf