特區護照入境加拿大

白·富·美
|
請問,拿特區護照入境加拿大,會唔會問你好多資料或問題,會唔會比較長時間?會不會有機會不獲入境?謝謝
綠荳媽媽
|
唔會,除非你單身入境
另外提提你要申請eta
白·富·美
|
綠荳媽媽 發表於 18-8-19 23:19
唔會,除非你單身入境
另外提提你要申請eta

已婚,但諗住自己一個去玩,會否麻煩d?
tiffani_bb
|
白·富·美 發表於 18-8-20 08:46

我上年去,問咗啲基本嘢,冇大問題
wcpcelia    發表於 18-8-20 10:04
paramount1980
|
綠荳媽媽 發表於 18-8-19 23:19
唔會,除非你單身入境
另外提提你要申請eta
even single, only asked you why visit Canada.
綠荳媽媽
|
白·富·美 發表於 18-8-20 08:46

都唔會,過擔心就帶定d公司咭片之類,黎證明你香港有工作,因為我家姐之前試過問呢d。佢哋驚入境後唔走留底。
無話可說
|
而家要電子簽證,幾蚊加幣!一般唔留太長時間,無咩野問你!我幾年前過去2星期,一句野都無講,試過留一個月,就問我係咪住同一地方,果位係你邊位!
Chole
|
我係家庭主婦自己一個入境都冇問題。
tsung
|
paramount1980 發表於 18-8-20 09:24
even single, only asked you why visit Canada.

Poyau
|
單身入境會問嘢
mysterious22
|
三年前一家三口去探親,過關時有問去幾耐,探邊個,都係幾條簡單問題
白·富·美
|
tiffani_bb 發表於 18-8-20 08:58
我上年去,問咗啲基本嘢,冇大問題

就系驚一個人入境會唔比入,見你甘講都放心d
白·富·美
|
mysterious22 發表於 18-8-20 12:34
三年前一家三口去探親,過關時有問去幾耐,探邊個,都係幾條簡單問題

謝謝你
白·富·美
|
Poyau 發表於 18-8-20 12:28
單身入境會問嘢

我已婚,不過就是自己過去
白·富·美
|
Chole 發表於 18-8-20 12:10
我係家庭主婦自己一個入境都冇問題。

我也是C9,有沒問你其他問題?我怕自己一個,驚我唔走,唔比我入去
白·富·美
|
無話可說 發表於 18-8-20 11:38
而家要電子簽證,幾蚊加幣!一般唔留太長時間,無咩野問你!我幾年前過去2星期,一句野都無講,試過留一個 ...

明白曬,唔該你
白·富·美
|
綠荳媽媽 發表於 18-8-20 10:23
都唔會,過擔心就帶定d公司咭片之類,黎證明你香港有工作,因為我家姐之前試過問呢d。佢哋驚入境後唔走 ...

我全職C9仔冇卡片
白·富·美
|
paramount1980 發表於 18-8-20 09:24

甘都好簡單,唔該你
Chole
|
白·富·美 發表於 18-8-21 23:12
我也是C9,有沒問你其他問題?我怕自己一個,驚我唔走,唔比我入去

普通問題,探邊個