科技發展步伐如飛 想像下有乜野Apps裝咗會更好

喜歡你更多
|
現在好多野都要裝個Apps幫助
好似電子錢包、萬能call師傅apps等等,
就連叫外賣、學跳舞都可以唔駛出街
如果有得發明新Apps,你會發明d乜野apps去幫手改善生活

我希望發明連接商場公厠嘅自動沖水器,以後down咗個apps,係自己手機按個制就自動沖水,唔駛下下按果手制,乾淨衞生。
終極熊貓
|
喜歡你更多 發表於 18-8-19 23:28

部電話咪好污joe
cattz288
|
喜歡你更多 發表於 18-8-19 23:28

一個app裝晒所有商店優惠咭!
happyb_happyb
|
我會想發明一個APP
當我開心/唔開心,
它都可以推薦不同的歌比我
喜歡你更多
|
終極熊貓 發表於 18-8-19 23:33
部電話咪好污joe
因為我驚其他人對手的細菌,最多番到屋企抹下😁
綠荳媽媽
|
之前見過外國報道,失明人視可靠個電話鏡頭映到d乜就讀返嗰件物件個名出黎。例如映到架車,就讀出car. 我覺得呢d發明好偉大。
喜歡你更多
|
綠荳媽媽 發表於 18-8-19 23:38
之前見過外國報道,失明人視可靠個電話鏡頭映到d乜就讀返嗰件物件個名出黎。例如映到架車,就讀出car. 我覺 ...
真係幾好,又可以幫到人,希望遲d可以發明更多呢類產品
終極熊貓
|
喜歡你更多 發表於 18-8-19 23:37
因為我驚其他人對手的細菌,最多番到屋企抹下😁

點解有紅外線裝置唔用呢~
咪唔洗掂囉~
tsung
|
cattz288 發表於 18-8-19 23:33

又幾好喎
野原美冴
|
其實已經有自動感應沖廁好耐,連㩒手機都不用只不過d廁所唔裝
ami123
|
終極熊貓 發表於 18-8-19 23:33
部電話咪好污joe

同意,用返果D ,唔洗襟制既,凌空掃一掃就沖到就好
Poyau
|
cattz288 發表於 18-8-19 23:33

有就好
cattz288
|
Poyau 發表於 18-8-20 12:42
有就好

間間食店/商店都有app, 真係部手機再多g都搞唔掂
Poyau
|
cattz288 發表於 18-8-20 13:47
間間食店/商店都有app, 真係部手機再多g都搞唔掂

有時想用都要花啲時間揾揾