請問淘寶嘅官集有限件數嗎?

justforfun33
|
如題,我應該會揀中通自提點,但搵唔到佢地有冇限件數/重量
thx
bloodwong
|
justforfun33 發表於 18-8-20 00:05
thx
無限件數...只限高濶高同體重...
但以我所知..無左中通好耐...
得番4PX同順豐...
rkjuti
|
justforfun33 發表於 18-8-20 00:05
thx

我用淘寶官集,最後自提點揀多寶,17件,共14kg,集到喎。
Bling11
|
bloodwong 發表於 18-8-21 18:51
得番4PX同順豐...

係十分古怪,4PX應該同中通併埋嚟做集運,因為試過打4PX熱線查件,一聽到運單號碼就話係中通既,叫我自己打返中通問。同埋選4PX的話,如選便利店自取,會有個選項係「中通」,4PX和中通的自取點不同
rl2999
|
bloodwong 發表於 18-8-21 18:51
得番4PX同順豐...

官集大陸倉只有4px同順豐,香港有4px,中通及順豐同多寶自取點架!
bloodwong
|
rl2999 發表於 18-8-22 13:30
官集大陸倉只有4px同順豐,香港有4px,中通及順豐同多寶自取點架!
嘩, 攪到咁麻煩既= =
如果唔係順豐送離島, 我寧願揀私集....
andyman
|
bloodwong 發表於 18-8-22 14:28
仲好啦, 多啲地方可以取件。

PS: 不過都唔闗順豐事喎順豐都無變。

bloodwong
|
andyman 發表於 18-8-23 10:54
仲好啦, 多啲地方可以取件。

PS: 不過都唔闗順豐事喎順豐都無變。
係呀, 唔關順豐事...
所以我係無得揀...haha...
有得揀都唔揀順豐, 太貴....
MiuMiuLi
|
bloodwong 發表於 18-8-22 14:28

順豐原來離島都得 ,長洲
bloodwong
|
MiuMiuLi 發表於 18-8-23 16:12
順豐原來離島都得 ,長洲
係呀...
收費當送貨, 但去合作舖頭到拎...
如想送上門...要收多30蚊偏遠附加費....
MiuMiuLi
|
bloodwong 發表於 18-8-23 21:37
係呀...
收費當送貨, 但去合作舖頭到拎...
如想送上門...要收多30蚊偏遠附加費....

順豐果然果然有料到 ,自取都好過冇,長洲都好多人住,我諗過住入既人點淘寶 ,我記得幾年前 ems 寄香港可以郵局攞貨,長洲都得,後尾冇左~