懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本身喂人奶已經吾係好順利,又塞又乳腺炎,又極度吾夠訓,豬隊友不但無體諒我吾夠訓,我話去訓一陣個b個幾鐘醒我就又要起身喂,點知佢話反正個b就嚟起,咁你吾好訓住喇,果下我真係嬲到一個點,利申,佢係係度睇波,半夜永遠大覺訓,個b點喊佢都吾會理係指意囇我去理,本身已經有抑鬱,有幾次我真係抱住個b半夜係度喊,佢都可以吾知吾理,話佢佢又講到自己好偉大咁,要返工已經好辛苦,話佢有帮手換過一塊屎片咁大把,咁我可以點,吹佢吾漲,唉,好後悔生多個,其實我係咪吾應該生多個,因為第一胎時已有輕微抑鬱

複式洋房

回覆樓主

樓主加油~ BB係上天的禮物! 再過多一個月就會舒服d~

大宅

回覆 asml 的帖子

媽媽我都好明白你, 我由大肚到而家我都未試過做皇后, 仲不斷要做家務, 直至姐姐來左我先叫做可以唔洗洗碗同晾衫, 不過都仲要去買餸同煮飯, 同其他小家務, 姐姐的人工係我慳自己用的錢請返來的, 但係豬隊友就成日要我姐姐幫佢照顧寵物, 無型中霸佔我用姐姐的時間, 例如`洗BB衫, 奶樽等..............我而家已經8個月, 個肚好墜, 企耐啲都唔得, 我今次陀BB我都係因為佢鐘意先去陀, 我自覺我都有抑鬱, 在孕期超過10次以上情緒波動, 勁喊................., 加油呀媽媽, 我同你一樣咁無奈架, 我相信我生完就會同你一樣的命運...........

大宅

回覆樓主

我都好想發洩下,真係好想打爆隻豬!

複式洋房

pear000 發表於 18-8-20 14:37
回覆 asml 的帖子

媽媽我都好明白你, 我由大肚到而家我都未試過做皇后, 仲不斷要做家務, 直至姐姐來左我先 ...

又係一樣吖,不過又無辦法,條路係我哋自己選擇嘅,唯有望個衰佬間吾時會體諒下我哋,啲仔女乖啲吾好咁曳喇,有時搵個人傾下,有人明白

複式洋房

abbc2015 發表於 18-9-5 14:38
我都好想發洩下,真係好想打爆隻豬!

打爆佢喇,我都成日咬佢隻豬手,有時吾知佢真蠢定假傻,總之對住佢哋就好炆喇

大宅

asml 發表於 18-9-5 15:37
打爆佢喇,我都成日咬佢隻豬手,有時吾知佢真蠢定假傻,總之對住佢哋就好炆喇
...

係,真係好忟!!!我都唔想發脾四架,但佢地有時真係好低能,我話佢仲惡過我呀!佢唔諗下自己有幾蠢先

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔好諗咩後唔後悔生多個. 俾心機去餵啦.

有時唔靠人係開心過靠人.

大宅

回覆 abbc2015 的帖子

豬隊友一見有依郁就話我發脾氣,好無奈。佢顧住打機,踢一腳郁一下...

大宅

karisyam 發表於 18-9-6 23:47
回覆 abbc2015 的帖子

豬隊友一見有依郁就話我發脾氣,好無奈。佢顧住打機,踢一腳郁一下... ...

Same here, 佢有咩都話我,佢發脾氣就得,我發脾氣就唔得!
有時候真係覺得自己揀錯人來嫁

別墅

asml 發表於 18-8-20 01:04
本身喂人奶已經吾係好順利,又塞又乳腺炎,又極度吾夠訓,豬隊友不但無體諒我吾夠訓,我話去訓一陣個b個幾 ...

根本湊老公就等於湊仔,唔好期望佢會幫手,有時睇我老公湊仔我仲眼火爆,情願自己湊返。

複式洋房

abbc2015 發表於 18-9-7 00:37
Same here, 佢有咩都話我,佢發脾氣就得,我發脾氣就唔得!
有時候真係覺得自己揀錯人來嫁
...

同感吖,我果個都係咁,永遠佢都啱,錯嘅永遠係我咁,之後最叻就係發脾氣,但過後話自己無做過,好無奈

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

littlecheryl 發表於 18-8-20 01:56
樓主加油~ BB係上天的禮物! 再過多一個月就會舒服d~

加油。

大宅

asml 發表於 18-9-8 15:14
同感吖,我果個都係咁,永遠佢都啱,錯嘅永遠係我咁,之後最叻就係發脾氣,但過後話自己無做過,好無奈
...

其實生多個為個大嘅有個伴,有咩辛苦會比人話自己攞黎 明知隊友咁豬仲生多個,有時真係有苦自己知。

複式洋房

Chickentailbun 發表於 18-9-8 23:59
其實生多個為個大嘅有個伴,有咩辛苦會比人話自己攞黎 明知隊友咁豬仲生多個,有時真係有苦自己知。
...

無辦法喇,可能做得媽媽要承擔嘅嘢一定係多嘅,唯有咁樣唸個心會好過啲

禁止訪問

子爵府

明白你呀!我家都有一個好難頂!看到個題目好有共嗚!
當年我又係生第二個,佢竟然冇放假幫手,夜晚得我自己湊,叫佢幫手沖支奶都吾願,日頭仲要湊兩個,我壓力大到匿埋喊,跟本冇坐月咁滯!

你吾想湊,吾想辛苦就吾好話生多個啦!乜都指意我;D細路大大下,佢身教又冇,言教又冇;教功課就教一陣又話頂唔順,冇耐性;學極都識照顧D細路;煮又吾識但就高要求;又成日掛住部手機;又冇手尾,仲要服侍埋佢;屋企D燈,門鉸壊吾會話自動換⋯⋯真的令我好攰好攰

複式洋房

gilgil39 發表於 18-12-17 22:28
明白你呀!我家都有一個好難頂!看到個題目好有共嗚!
當年我又係生第二個,佢竟然冇放假幫手,夜 ...

係吖,最討厭係得把口,到頭來都係我自己做返,做到有時好崩潰下,湊一個已經好辛苦,湊兩個係更更更加辛苦,如果病咗仲死,屋企好似癱瘓咗咁,啲衫堆到成座山咁,個地下又亂又烏遭,佢就成日攬住個電話
喂奶(emoji)⋯⋯佢見我喂人奶連帮手換片佢都慳埋吾會主動帮下,叫下做下,仲要叫咗佢做都要等,等得嚟我自己都做完喇

子爵府

asml 發表於 18-12-17 22:37
係吖,最討厭係得把口,到頭來都係我自己做返,做到有時好崩潰下,湊一個已經好辛苦,湊兩個係更更更加辛 ...

有時叫佢做野,踢一踢,郁一郁,叫佢做一樣,有時做得半樣,或者整啲手尾比我執;好難接受幾十歲人可以做嘢咁冇調理,個人呢啡到一個點。何止湊兩個,湊埋個大加埋三個,人都癲

複式洋房

呢D男人真係同佢生一個都嫌多

首頁

尾頁

跳至