自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

girlbear 發表於 18-8-20 14:14
搵條18~22吋銀鍊穿佛牌 條鍊應該吊到落心口上啲 唔show個牌出嚟 都唔會太娘嘅
...

咁你知唔知, 邊到有金牌, 本本相書都話我要戴金

睇過金舖, 全部都屈錢, 買個下收手工, 賣個陣節扣好大回收

我想買加拿大風葉金, 但無個扣, 呢輪金平想入返d

珍珠宮

2018復活節勳章

sjnl43 發表於 18-8-21 17:51
咁你知唔知, 邊到有金牌, 本本相書都話我要戴金

睇過金舖, 全部都屈錢, 買個下收手工, 賣個陣節扣好大回 ...

玫瑰金嘅金鏈屬唔屬於金呢?

個人覺得如果你唔露個佛牌出嚟,基本上咩鏈都可以,佛牌或者係護身符嗰類好多人都係用繩,如果真係想帶金鏈咪揀啲幼身啲時款啲嘅款。

珍珠宮

nainaitze 發表於 18-8-21 18:10
玫瑰金嘅金鏈屬唔屬於金呢?

個人覺得如果你唔露個佛牌出嚟,基本上咩鏈都可以,佛牌或者係護身符嗰類好 ...

買金練係巧貴2-3千蚊係好幼, 我問sale佢都答係架, 係有機會大力d 就斷

我重要陀埋個金佛牌,要粗d 金平都好貴!

我聽jm 教用條長d 銀練, the入件衫到唔比人見

珍珠宮

回覆樓主:

我用銀鏈+ 佛牌, 好睇d

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你要咩金牌? 金都有好多吊墜嘅
唔好揀啲太花巧嘅 手工貴極有限
吊墜戴咗都唔會點換款 所以好少會賣出

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sjnl43 發表於 18-8-20 10:16
我唔想咁醜怪, 唔想咁異型啫, 都明白唔會點靚架啦

嗱! 我個八字要配黃金, 咁點戴無咁娘

唔好戴喺出面

珍珠宮

hiragana 發表於 18-8-21 18:46
我用銀鏈+ 佛牌, 好睇d

買左啦, 買左條巧長The 入件衫到, 郁動都唔會留出黎!

意外發現, 老店銀器舖d 款追得好貼, 好似白金款式 , 但十份一價

老店唔係指荃灣間遊客專門店, 係旺角球場個邊

珍珠宮

sjnl43 發表於 18-8-20 10:16
我唔想咁醜怪, 唔想咁異型啫, 都明白唔會點靚架啦

嗱! 我個八字要配黃金, 咁點戴無咁娘

一定要俾人睇到㗎咩?

珍珠宮

終極熊貓 發表於 18-9-20 22:50
一定要俾人睇到㗎咩?

一定唔想人睇到好娘柄架, 戴佛牌戴玉都好老氣!

練咀靚就話想人見啫

珍珠宮

girlbear 發表於 18-8-21 18:56
你要咩金牌? 金都有好多吊墜嘅
唔好揀啲太花巧嘅 手工貴極有限
吊墜戴咗都唔會點換款 所以好少會賣出

但係我成日見d 大媽, 戴到唔閃, 一d 唔靚唔貴氣

今日係mtr 一個北妹, 一個大媽並排而座

大媽一派寒酸相d 手飾暗瓦無光, 北妹個金吊咀, 閃到呢,氣場即刻唔同

我d 標準窮人, 都係用銀練the入去, 有咩事洗銀水一洗, 天朝又一條好漢

大宅

老土

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

crystal媽咪 發表於 18-8-20 09:09
我見有人帶佛牌用紅色繩。亦都有啲係用銀色粗嘅鍊,因為個牌都重, 最緊要係自己啱心水
...

禁止訪問

珍珠宮

allblue_SanJl 發表於 18-9-21 16:51
老土

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

三色好怪

首頁

尾頁

跳至