好驚吖 排惡露排不完一個半月了 有無媽媽都一樣?正常?

northernstar
|
如題
無吃補品
但每餐有木耳
血有時停幾日又有翻?不知是來經定排惡露?鮮紅色的。
大安哥
|
你做左產後檢查未?
|
大安哥 發表於 18-8-20 08:55
你做左產後檢查未?

未 24號健康防才到我檢。仲話如果來經要改期。
問刀生,餵人奶
Cici8891
|
northernstar 發表於 18-8-20 06:37
如題
無吃補品
但每餐有木耳

我都係開刀,惡露差唔多兩個月先排完,身體如果冇唔舒服應該正常,但超過兩個月都係問問醫生好啲
sandylam2010
|
northernstar 發表於 18-8-20 06:37
如題
無吃補品
但每餐有木耳

我同你一樣,開刀六個星期,仲有鮮紅色血我估係有m,但已經黎左七日仲有好多
Ymsuet
|
有冇食雞酒或薑飯或薑醋 食左呢D都會增加惡露呀
AKKAPPO
|
我同你差唔多,排足一個月,以為乾淨,點知第二月隔左二十日黎少量似M到,但得兩日量唔多,之後DD黎左十幾日.
kate22334
|
如題
無吃補品
但每餐有木耳

好似唔食得木耳架
ChanChanAgnes
|
如題
無吃補品
但每餐有木耳

我食左薑醋,攪到流血不止,要2個月先完,開刀生的。
小平媽媽
|
有無搓肚呀,
dwarf2234
|
我都係開刀生,現在一個半月,呢兩日突然流鮮血之前係啡色,請問你地個震流鮮血,大概幾多片m巾?
|
dwarf2234 發表於 18-9-17 15:41
我都係開刀生,現在一個半月,呢兩日突然流鮮血之前係啡色,請問你地個震流鮮血,大概幾多片m巾?
...

一日都要三四塊 有時忙無去廁所也要三四塊
dwarf2234
|
northernstar 發表於 18-9-17 15:49
一日都要三四塊 有時忙無去廁所也要三四塊

請問最後你幾耐才黎完惡露? 我都係餵人奶,唔知關唔關事呢!突然又流返鮮血都唔知點做好!多謝你回覆我!
|
dwarf2234 發表於 18-9-17 16:47
請問最後你幾耐才黎完惡露? 我都係餵人奶,唔知關唔關事呢!突然又流返鮮血都唔知點做好!多謝你回覆我! ...

快二個月才完 我問過dr如果二個月還有的話就要照超聲波看下有無留東西在體內。
dwarf2234
|
northernstar 發表於 18-9-17 16:55
快二個月才完 我問過dr如果二個月還有的話就要照超聲波看下有無留東西在體內。
...

係指流鮮血嘛?定流啡?
|
dwarf2234 發表於 18-9-17 17:14
係指流鮮血嘛?定流啡?

我是鮮血的
dwarf2234
|
northernstar 發表於 18-9-17 18:07
我是鮮血的

咁最後自己停還是要食葯先得?我諗緊洗唔洗睇醫生先得!
|
dwarf2234 發表於 18-9-17 18:14
咁最後自己停還是要食葯先得?我諗緊洗唔洗睇醫生先得!

自己停 如果二個月都不停你才去看吧~最重要是你無特別覺得痛
|

我生完之後D惡露斷斷續續甘黎, 停左2日又黎, 一直拖到2個月都未清, 我就去睇急症, 之後照到有野系子宮, 話系胎盤組織未清, 但5大膽要入院.

之後就會問你想食藥定刮宮, 我選擇食藥, 但因為太耐排5出, 最後都系要刮宮.

如果擔心的話, 我建議去一去照, 因為健康院都系會轉介你去醫院照

我系順產
|
106106 發表於 18-9-19 13:30
我生完之後D惡露斷斷續續甘黎, 停左2日又黎, 一直拖到2個月都未清, 我就去睇急症, 之後照到有野系子宮, 話 ...

順產如果二個月未清是危險點,照下是好d。我是開刀。