本地完約印真係好難搵

mrs.cashew
|
尋日in左兩個,一個去到至知繼約,24歲黎左3個月就繼約話僱主唔比佢食飯,只比水果佢食唔飽(emoji)
第二個做左4年同一僱主完約,照顧初生及4歲小朋友,但完全溝通唔到,唔識廣東話,英文……奇怪就係點解4年都學唔到少少……agent解釋話佢平日冇人同佢講……(emoji)(emoji)
babychin
|
mrs.cashew 發表於 18-8-20 09:00
尋日in左兩個,一個去到至知繼約,24歲黎左3個月就繼約話僱主唔比佢食飯,只比水果佢食唔飽(emoji)
第二個 ...

我請了二年完約印,7月初入屋,之前interview時已經覺佢唔醒,豬豬地。 做了差不多二個月,真心覺得非常笨,no common sense, 完約唔代表什麼,只可以叫冇大錯,上手忍著用到完約止。
mrs.cashew
|
babychin 發表於 18-8-20 18:31
我請了二年完約印,7月初入屋,之前interview時已經覺佢唔醒,豬豬地。 做了差不多二個月,真心覺得非常笨 ...

唉!
Kasiufung
|
babychin 發表於 18-8-20 18:31
我請了二年完約印,7月初入屋,之前interview時已經覺佢唔醒,豬豬地。 做了差不多二個月,真心覺得非常笨 ...

絕對係, 我都放走左完約印姐,覺得佢唔係幫到屋企好多,懶,但冇大錯,就比佢做到完約。佢出去一日就已經搵到工。佢廣東話都係好麻麻,學咗兩年中間都有好多誤會。
mrs.cashew
|
Kasiufung 發表於 18-8-20 18:44
絕對係, 我都放走左完約印姐,覺得佢唔係幫到屋企好多,懶,但冇大錯,就比佢做到完約。佢出去一日就已經 ...

唔通都係要搵返菲姐姐
Kasiufung
|
mrs.cashew 發表於 18-8-20 18:47
唔通都係要搵返菲姐姐

我下一個係菲,仲等緊,都係嗰句-撞手神。
Bling11
|
Kasiufung 發表於 18-8-20 18:49
我下一個係菲,仲等緊,都係嗰句-撞手神。

但菲姐又好奄尖又普遍比印蠱惑
Kasiufung
|
Bling11 發表於 18-8-21 20:37
但菲姐又好奄尖又普遍比印蠱惑

祝我好運
GMIMI
|
現在完約工人真是打工皇帝,昨天剛見完一個完約2年姐姐完,她要求要有自己一間房, 唔肯同小朋友瞓。仲要我俾現金買食物, 唔食我屋企飯
mrs.cashew
|
GMIMI 發表於 18-8-22 10:52
現在完約工人真是打工皇帝,昨天剛見完一個完約2年姐姐完,她要求要有自己一間房, 唔肯同小朋友瞓。仲要我俾 ...

咁……叫佢回鄉吧!
GMIMI
|
回覆 mrs.cashew 的帖子

我都冇打算請佢, 我怕屋企多左個老細。