懷孕中後期陰部腫脹

Mrs_Tiu
|
發現懷孕中期開始陰部脹大了,無紅不痛但有壓迫感,其他媽媽有相同情況嗎?
腫脹會否影響順產?
我要做媽媽
|
應該系bb已經落盆喇
myself703
|
你只會越來越辛苦
我都身同感受
KclcTM
|
我係由中期開始腫脹。去完厠所,腫到可以夾住張紙巾。問過醫生,唔痛就得,無得搞。

生嗰時非常順利,無特別。生完就無再腫。
hamsterma
|
Mrs_Tiu 發表於 18-8-20 09:00
發現懷孕中期開始陰部脹大了,無紅不痛但有壓迫感,其他媽媽有相同情況嗎?
腫脹會否影響順產?
...

好似無出現咁嘅情況,但係就聽d fd講過
summervibe
|
腫脹會否影響順產?
...

我都有少少,去小便特別覺。你幾多周呀?
pansysoso
|
回覆 我要做媽媽 的帖子

"bb已經落盆" 是不是BB頭轉下的意思呢?
EstrellaDamm
|
腫脹會否影響順產?
...

正常現象,唔會影響順產。我都試過,同醫生講,佢開喜療X畀我。
ipcs
|
腫脹會否影響順產?
...

我第二胎都有相同感覺,最後39w1順產。
RubyYu07
|
KclcTM 發表於 18-8-20 11:28
我係由中期開始腫脹。去完厠所,腫到可以夾住張紙巾。問過醫生,唔痛就得,無得搞。

生嗰時非常 ...

咁醫生有無話乜原因導致?咁行路咪好痛?
KclcTM
|
RubyYu07 發表於 18-8-20 20:41
咁醫生有無話乜原因導致?咁行路咪好痛?

我嗰時係因為陰部靜脈曲張。痛就唔痛,淨係腫,唔舒服囉。
haha748494
|
me too。我仲以為肚變大,果度都會變肥。