有無人既老母好煩?

camanbi
|
前世撈亂骨頭咁,郁d搵交嗌又勁偏心其他兄弟姊妹。。好羨慕人地有好呀媽。。。
zzac
|
減小見面吧
jasmineoj
|
咁咪少D見囉
QY08040408
|
曾經覺,不過已經習慣左麻木曬可能佢開始年紀大,我又比較好勝,一嘈交我唔會主動氹佢,所以佢近年對我真係收斂左
無話可說
|
無偏心,但行為恐怖又污糟,嘈交多個食飯,少見少聯絡,而家見面只會有其他親戚一齊在場先見!
Rubik
|

我媽係關心嗰d煩,例如熱又叫你小心中暑,覆少句wtsapp又問你有冇事呢d,又冇得爆佢,佢都係擔心自己,但有時心好累

歌莉亞
|
Rubik 發表於 18-8-20 11:42
我媽係關心嗰d煩,例如熱又叫你小心中暑,覆少句wtsapp又問你有冇事呢d,又冇得爆佢,佢都係擔心自己,但有 ...

到你做父母的時候就會明白
到時可能自己仲煩
禁止發言
|
camanbi 發表於 18-8-20 10:26
前世撈亂骨頭咁,郁d搵交嗌又勁偏心其他兄弟姊妹。。好羨慕人地有好呀媽。。。
...

我就係 就快搞到我想死
mamimuimui
|
Rubik 發表於 18-8-20 11:42
我媽係關心嗰d煩,例如熱又叫你小心中暑,覆少句wtsapp又問你有冇事呢d,又冇得爆佢,佢都係擔心自己,但有 ...

揮手呀jm
sushiroll
|
...
Me too.... 仲成日dum我d新衫,之後又話冇掂掂我d野,我除左同佢撈亂骨頭咁,最怕我媽功利的性格....
hollowlady
|
我媽係自私,開口埋口都講錢,終日挑撥離間老公及仔女之間感情,要全家人以佢為中心,又終日一哭二鬧,果頭話自己果頭近,死左無乜所謂,呢頭又話想睇個孫大學畢業,總之隔3日就搞到家無寧日,日日響屋企睇住自己老公有乜錯處,撩起事端,之後又話係人地揾交嗌先……………煩………煩………煩………
lingfu
|
歌莉亞 發表於 18-8-20 11:45
到你做父母的時候就會明白
到時可能自己仲煩
係度大部分jm都應該係做人父母吧
tsung
|
zzac 發表於 18-8-20 10:27
減小見面吧

認同
ngwong2
|
QY08040408 發表於 18-8-20 10:37
曾經覺,不過已經習慣左麻木曬可能佢開始年紀大,我又比較好勝,一嘈交我唔會主動氹佢,所以佢近 ...

少見!自己會开心D!
wuwucancan
|
星期六回99度燒衣⋯99一見到我c6即刻話:冇左亞媽啦,咁耐都5返黎
belle2004
|
我日日叫兩個女彈琴,做功課,執野,佢地都話我好煩,但唔叫唔做
Poyau
|
見少啲
babyhowie
|
我以前同亞媽好似朋友咁friend ,
可惜近年佢變得好唔講道理,
又偏幫個細仔、又囉唆!
以前日日通電話又成日一齊行街飲茶,
宜家次次講電話都搞到我血壓爆標,
久而久之少聯絡、少見面!
Ksiu66666
|
我媽其實真心好愛自己同d仔,加埋負能量極強。見面佢就系長傘短嘆 亦從未問候我近來點樣。從來見我好時,佢都會踩。。。所以好少見了。
twotigers
|
...

父母同仔女都好講緣份,可能緣淺吧,既然係咁,少啲見面。