去迪迪尼玩, 發生左件好唔開心既事

Pchau638
|
上星期去左迪迪尼玩, 本來同阿仔玩得幾開心, 但後尾排緊史迪仔果時, 排排下後面冇啦啦有個小朋友係到又嘈又叫, 話做咩仲未到佢, 唔想排隊呀咁, 過左一陣, 佢竟然毫無先兆咁係後面一野推我個仔, 仲推到佢仆親!!!

阿仔隻腳損左但好叻冇喊到, 我嬲到震哂, C6即刻捉住個小朋友黎罵, 個小朋友既阿媽阿爸係咁道歉, 但佢個仔仲好似唔知錯咁係到郁黎郁去, 後來就快排到入去時, 佢仲想推多次我個仔!!!

真係都唔知佢地點教仔, 俾佢搞到我個仔果日係咁好驚俾人推, 令到我地成家都冇哂mood, 本來好開心既一日俾佢地破壞左...
SJ6
|
Pchau638 發表於 18-8-20 11:13
上星期去左迪迪尼玩, 本來同阿仔玩得幾開心, 但後尾排緊史迪仔果時, 排排下後面冇啦啦有個小朋友係到又嘈又 ...

個小朋友可能係sen小朋友,佢父母都唔想,個小朋友自己有可能控制唔到,其實做佢父母都好大壓力好慘,其他人唔知會覺得父母唔識教

明白樓主會唔開心,不過幸好小朋友無受傷,下次再去玩得開心啲啦
BBG1    發表於 18-8-20 18:13
mandy952
|
上星期去左迪迪尼玩, 本來同阿仔玩得幾開心, 但後尾排緊史迪仔果時, 排排下後面冇啦啦有個小朋友係到又嘈又 ...

通常排隊見到後面有呢類細路,會企正阿仔後面,費時佢打尖,又推黎推去。試過去海洋公園排隊,後面個細路得長老照顧,基本上係冇理過,係咁推想行前,我檔住佢,之後佢竟然爬上欄杆行過黎,我又檔住佢,之後佢唔知阿婆定阿嫲先叫返個孫落地,但兩老都係繼續靜止冇理過個孫
Sumyeema1
|
冇仇報。
yenho
|
既然父母已不停道歉,就算啦。可能係過渡活躍小朋友,佢父母可能都好唔開心,教極小朋友都係咁。你小朋友健康活潑,比人推又叻叻唔喊,就原諒人地既不幸吧
nainaitze
|
對方父母都係咁道歉就算啦,唔好擺心度,盞自己唔開心
choc_choc
|
人哋父母都不停道歉啦,過咗成個星期仲記住。
c.joan
|
我排隊一定俾仔囡企係自己前面 起碼自己護住睇實 因為就算人地有心定冇意都冇仇報 點知後面嗰個係咪有病 唯有自己小心D啦
sushiroll
|
Cheer up 樓主,小朋友父母道左歉就算啦,唔好唔開心
ApplePie_ellen
|
佢父母識道歉已經好好了
o_____o
|
我估個小朋友係SEN,唔好唔開心
tsung
|
對方已經道歉,唔好放喺心上
|
明白你心情...希望可以快啲放低件事
Edisonedith2907
|

我好明白個對父母,我仔有自閉症都是一樣唔知咩叫排隊,唔鍾意就推人。我唔係冇教佢,已經由歳半教到四歳都是一樣,所以我好怕帶佢去人多地方
kayen
|

睇描述似sen仔,別人已道歉,就算吧!下次學jm方法,自己執生
魔怪媽媽
|

人地父母都道左歉就算啦
wingwingin
|

我明你
雖然果位小朋友可能有問題
而佢家長都道歉 (但損左唔係道歉就唔痛)

但你小朋友都係小朋友 卻無啦啦被整損
係家長都肉痛啦
比著我 條氣chok住架 又掃興

不過 算啦 都無得唔算

Jodie66
|
個小朋友既父母係咁道歉都算好
有d人既仔女整親人, 個父母仲惡人先告狀, 不過睇落佢地個小朋友係咪有D問題? 無啦啦推人都有既
Herobear
|
通常係迪迪尼排
一有奇怪小朋友,我一定一個身擋住
你下次都咁做la
好多小孩會冇lala打人
Msolivialeung
|
道左歉就算啦,小朋友野有時真係冇辦法!
最嬲係啲父母當無事,道歉都冇(特別係大陸個啲)
真係想打鑊佢