360老闆到底咩料?

bobomia
|

林子峰表示,佢(林偉駿)都唔識做生意,亂咁開舖,開成200幾間。舉例用3萬元租1間舖,租夠5間,先賺150萬元生意,租金佔收入10%。我都係租金佔收入10%,但我15萬元租1間舖做150萬元生意。另外人手及物流控制亦非理想做法。

759老闆頭7到未過,就講d咁嘅野。。。

有無人知360老闆點解有咁多錢炒樓炒車位,究竟佢點樣起家架?

來源自:今日的蘋果新聞

【林偉駿病逝】優品360°老闆:阿信屋10億樓下我有興趣
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180820&s=7015342&a=58584596

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
seaheart88
|
bobomia 發表於 18-8-20 11:25
林子峰表示,佢(林偉駿)都唔識做生意,亂咁開舖,開成200幾間。舉例用3萬元租1間舖,租夠5間,先賺150萬 ...

我覺得人哋啱啱先唔喺度就算點都唔應該咁講野囉。。
馬爾太
|
都唔係呢個時候講呢啲啦
Sumyeema1
|
bobomia 發表於 18-8-20 11:25
林子峰表示,佢(林偉駿)都唔識做生意,亂咁開舖,開成200幾間。舉例用3萬元租1間舖,租夠5間,先賺150萬 ...

係咪之前訪問佢,依家記者再 qoute 番出嚟?

p.s. 都想8下360老闆身家。
tingting2200
|
心地極差!
waiyeee
|
佢仲話阿信屋10億樓下佢有興趣
tsung
|
seaheart88 發表於 18-8-20 11:29
我覺得人哋啱啱先唔喺度就算點都唔應該咁講野囉。。

認同
newinewi
|

sushiroll
|
人地先岩岩過身....... 咁講野唔係咁好
wcpcelia    發表於 18-8-20 14:00
bobomia
|
newinewi 發表於 18-8-20 11:35
訪問係何時?

今日蘋果新聞

【林偉駿病逝】優品360°老闆:阿信屋10億樓下我有興趣
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180820&s=7015342&a=58584596
花生油子
|
洗唔洗咁講野呀 一朝得志
Isaacymom
|
訪問好似係之前做喎
MagDog
|
如果真係759老闆過剛過身後這樣評論,咁就係好lousy.

mabel7705
|
有聽過360幕後大老闆係洗米華
Ho_BB
|
losttoa
|
其實厚道真係好緊要
|
losttoa 發表於 18-8-20 11:43
其實厚道真係好緊要

同意, 落井下石嘅行為就算賺晒全世界都係無品!
kitbebe
|
收下把囗啦!
WChan
|
蘋果的話, 會唔會係舊訪問抽幾句出嚟做新聞架?
tinaw8
|
舊聞???