自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

moto1357 發表於 18-8-20 13:30
要知道毒果班紅衛兵是怎樣練成的 ,
就係.......…用詞之大不同

真係不知所謂

水晶宮

希望只係之前既訪問,而家唔係時候講呢D說話.

珍珠宮

回覆 綠茶新地 的帖子

搵到咁多錢通常得罪唔小人

水晶宮

KarenC 發表於 18-8-20 12:17
內文話係早前接受蘋果訪問:似乎唔係人地一走佢就咁講野:

如果生果報而家挖呢D舊文嚟講,真係唯恐天下不亂.

大宅

回覆樓主

以後唔去360買繽紛樂

水晶宮

桃多多 發表於 18-8-20 14:07
以後唔去360買繽紛樂
唔使咁激動,大人話呢篇可能係舊文.

男爵府

唔係舊聞,當事人再出聲明澄清,話係誤解⋯喎~!

https://invest.hket.com/article/2141695/優品360°林子峰:未有具體收購意向%20%20%20阿信屋母企仍飆逾九成

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

991129 發表於 18-8-20 11:54
同意, 落井下石嘅行為就算賺晒全世界都係無品!
講得啱

男爵府

回覆樓主:

公爵府

2018復活節勳章

一向360 都唔吸引,野又貴,成日一大堆紙皮塞住個門口。
本來都唔留意個老細,原來講過d 咁乞人憎野。

希望林生 家人可以支持住。

侯爵府

親子王國15週年勳章

759 同 360 的本質根本不盡相同......... 759 剛開始嗰陣, 真係引入好多日本零食, 有啲仲係佢賣起, 超市先跟住賣。之後 yen 開始升, 佢地薄利既策略唔掂, 先迫住入多啲韓國貨, 同再開埋凍肉, 再之後就變到日本貨品減少........

360 我都有行過, 有啲都平, 但佢賣既貨係港人本身都熟既牌子既外國板, 其實即係 價x棧 嗰種模式, 呢個同 759 當初揀貨的眼光完全唔同, 我 buy 759 多過 360 好多

侯爵府

759老闆當年真係打開咗香港零食界的新局面,
為香港市民提供咗很多不一樣的選擇.
對佢逝世都感都可惜.

侯爵府

waynewon 發表於 18-8-20 14:13
唔係舊聞,當事人再出聲明澄清,話係誤解⋯喎~!

https://invest.hket.com/article/2141695/優品360°林 ...

有啲人一見係蘋果報導,就話係舊聞炒作喎。

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

唔係咁好.....

男爵府

回覆樓主

核突,老實講係fb見到一面倒大家都感激759林生既努力,默為佢既厚道同堅持,先會有一個零食界更多面更為顧客設想既先河,佢賺錢但唔係要賺到盡,而係想顧客用合理價錢有更多選擇,你有幾何見到老人家都入零食舖買零食!?大家都姓林,一樣米養百樣人,大家質素唔同,真係唔好拉埋一齊講!

男爵府

2024年龍年勳章

twotigers 發表於 18-8-20 12:14
挑!我覺得360同初初嘅優之良品差唔多,啲嘢又唔係平過人,地方又窄,人又多,完全吸引唔到我入去幫襯,我 ...

子爵府

網上話:林子峰是福建幫,背景神秘,現時是連鎖鞋店Union及零食店優品360°老闆,但大茶飯反而是炒舖。有熟悉他的經紀形容:「林子峰有很多有錢的拍檔。他不是一個要賺名聲的人,而是要賺到錢。」林子峰曾與「磁帶大王」陳秉志合作,又與活躍北角區的投資者相熟。
過去領展(823)共賣出十多個商場,部份買家由林子峰做董事,股東都為BVI公司。部份商場買入後,轉頭即分拆停車場轉售,其中興田邨賣出停車場套現後,商場部份則丟空,為人詬病。而林子峰只需拆售車位部份,便能成功套現逾億元,變相「免費」獲得商舖部份。
購入商場後即拆售車位
林子峰亦曾以逾1.4億元,購入元朗又一新城,並劏成149間舖位,每間以100萬元放售,勁賺2億多元。
他又斥資五千多萬買入深水埗SoHo WEST,並改建成80個服務式辦公室,每個賣30幾萬元,一小時沽清,賺近億元。林子峰曾向記者透露,買商場原因關乎零售業務:「我主要是睇整批商場嘅回報率,希望畀自己嘅零售品牌做生意箒!」
另外他又投資車位,認為若以回報率計,車位肯定好過住宅。「車位好睇需求,例如東熹苑的車位、單位,比例是1比20,加埋附近住宅群,有1比50!」由於數口精,搵錢多,林子峰被行內人指非常有頭腦。

珍珠宮

tingting2200 發表於 18-8-20 15:26
網上話:林子峰是福建幫,背景神秘,現時是連鎖鞋店Union及零食店優品360°老闆,但大茶飯反而是炒舖。有熟 ...

除咗個挑字,我無其他嘢好講,挑!
(tingting, 我唔係挑你 )

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

去360幫襯只得一次....
佢又有幾好???

珊瑚宮

畀面勳章

vlnz 發表於 18-8-20 14:38
759老闆當年真係打開咗香港零食界的新局面,
為香港市民提供咗很多不一樣的選擇.
對佢逝世都感都可惜.

同意。

首頁

尾頁

跳至