夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

回覆 寶媽1號 的帖子

Jm 你老公真係賤過我果個,我果個間唔中 好少去酒吧飲酒,
但自從今次我真係怕,
同啲拳手玩會交換電話fb,
搖一搖係未結婚之前拍拖玩,
果時佢都有約人出嚟,
最後比我踢爆先唔成事,
佢話唔再玩先嫁比佢。

大宅

回覆 Mandc 的帖子

睇完都好嬲... 亦覺得咁樣一齊落去好辛苦,辛苦哂你為了小朋友,媽媽真的偉大。

大宅

回覆 BaolawBB 的帖子

啲朋友同事都不斷話醒我,希望我盡快醒,
我依幾日行出第一步,搵個單位租,
同佢分開住,等大家知道想點,
唔想佢依一刻冇咗我
因為唔捨得就扮死狗留我,
轉頭又覺得交友重要啲

大宅

angel.W 發表於 18-8-20 12:33
拍拖時已經發現有玩交友apps,仲想約人出嚟,但未約實日子就比我踢爆咗。當時嬲到我話要分手,
佢不斷求原 ...

樓主,好明白你真係好嬲好失望,一連串感覺(被出賣、好蠢、不信任.....)會湧出來,但情緒波動時係好難真正明白自己想點,亦不宜做重大決定,有可能先離開一下,俾D空間自己,亦可讓丈夫明白事態嚴重性。

好多男人做錯事,也會講好多白痴大話,想逃避唔敢認,俾D空間佢自己諗請諗楚先,逼佢,佢只會由内疚轉化為討厭個老婆,更唔覺自己錯

如果可以,揾個輔導同你們一齊傾下啦,呢個男人用身痕背後一定有D因由,要找出佢內心真正的需要對正下藥,否則表面改左,難保下次又覆發

子爵府

angel.W 發表於 18-8-24 07:16
回覆 BaolawBB 的帖子

啲朋友同事都不斷話醒我,希望我盡快醒,

身邊朋友少少親身經驗。朋友識左個男仔後開始了解,後尾知道對方竟然有個預備生既太太,已經好震驚。與此同時竟然又有個女人打黎話我朋友搶佢男朋友,即係話根本就人外有人。
所以結論係花心係改唔到

水晶宮

回覆樓主

同計時炸彈相處一樣
自由太多會令世人失去平衡

子爵府

回覆樓主

一次不忠,百次不容,一個又一個大話,如果係我已激死左

禁止訪問

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主

男爵府

sforsuetyee 發表於 18-8-24 03:50
點解樓上咁多人叫樓主落,好恐怖!而唔係承擔責任
我知養育小朋友好難,但天生天養,平有平養
肚入面bb四個 ...

講梗係好容易啦,你養呀?

複式洋房

拍拖時已經發現有玩交友apps,仲想約人出嚟,但未約實日子就比我踢爆咗。當時嬲到我話要分手,
佢不斷求原 ...

走得

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

講真呢个男人吾要得
係永永遠遠信吾過
都4個月肚
你有能力養小朋友嗎?

如果係我會吾要,
生左制造更多問題,吾係有人照顧小朋友就解決到,除非望佢回頭,如果吾係吾會生,

咁當然吾係叫你吾好要,你要好清晰自己既決定,永不回望,
好有經濟能力屋企又支持既
就記住自己要好好養大小朋友吾好後悔

路係難行但吾好再俾人傷害
擺明會再犯錯
个男人真係衰

水晶宮

BK Milk勳章

sforsuetyee 發表於 18-8-24 03:50
點解樓上咁多人叫樓主落,好恐怖!而唔係承擔責任
我知養育小朋友好難,但天生天養,平有平養
肚入面bb四個 ...

無人叫人落仔係講出个選擇
你咁講我覺得你都幾吾成熟
生左你教你養咩
生左就係負責任咩
吾生就係殘忍?
咩思想?
我覺得吾好俾一個自己承受吾到既決定困住自己
生吾生都好
應該揾个較合適自己既選擇
只係要衡量下自己能堅負一世責任?
單親吾一定係負責任,吾要亦吾代表係無責任既!

男爵府

回覆 bongbongpatty 的帖子

agree,冇環境冇能力、心理準備唔夠就生,我唔覺得係成熟同負責,好大機會累咗小朋友,唔係一有就要生就叫負責任,近呢一兩年好多家庭悲劇,就係啲人自以為負責,同冇乜腦,諗住天生天養平有平養嘅人,明知知各方面準備不足去生,朋友做社工,有好多呢啲case,最初其實已經有問題仲夾硬去生,最後壓力爆煲,攞小朋友出氣,呢啲叫咩責任,唔係話樓主一定會咁,但養一個小朋友唔係淨係講緊錢,同有人照顧就夠,嗰種心理壓力仲有好多好多問題,搞唔掂就唔好生,累人累己

複式洋房

回覆樓主

係囉,樓上幾位,教多d人,有左唔怕架,落左佢咪得囉(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

水晶宮

BK Milk勳章

beebee67890 發表於 18-8-30 09:59
回覆 bongbongpatty 的帖子

agree,冇環境冇能力、心理準備唔夠就生,我唔覺得係成熟同負責,好大機會累咗 ...

生真係要識調整心態要好正面
講真屋企人支持有限
生左亦要有心理準備屋企人支持隨時有變
識得應變有準備自己一個人獨力面對
有財力有心理準備咪生
吾一定要靠男人既

最重要任何決定都吾好後悔
生小朋友吾係一年兩年
堅持係起碼到小朋友有能力自立
吾容易
自己承受到咪做
个个都知生命可貴
成熟理性既咪會作出自己承擔到既決定

大宅

回覆樓主

好好諗清楚,單親係咪有足夠金錢供養小朋友?有無屋企人可以幫手照顧?你本身自己係唔係都鐘意小朋友?聽你咁講你老公真係無得救正人渣,未玩夠就唔好結婚同生小朋友啦!點都好,樓主要好好保重身體,同屋企人商量下!

侯爵府

回覆樓主

你老公好賤格 仲死不侮改

大宅

佢不斷求原 ...
性格問題,唔會改架喇,但係…如果俾忍佢同離婚我揀,我諗我都係選擇忍佢,最多有夫妻之名無夫妻之實

別墅

sforsuetyee 發表於 18-8-30 10:11
係囉,樓上幾位,教多d人,有左唔怕架,落左佢咪得囉(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

係囉,樓上呢位,教多d人,老公識女仔唔緊要架,識返屋企得架啦,個bb有爸爸就得架啦,養唔養到教唔教好唔緊要架,生出嚟就實啱實冇錯架啦。

究竟幾無知先講得出咁既說話?你做過媽咪未?知唔知要教好個小朋友幾難?

複式洋房

anna_ls 發表於 18-9-3 20:27
係囉,樓上呢位,教多d人,老公識女仔唔緊要架,識返屋企得架啦,個bb有爸爸就得架啦,養唔養到教唔教好唔 ...

係呀,落啦落仔啦,教多d人,有左唔怕架,落啦,落左就唔洗煩

首頁
34567...10

尾頁

跳至