夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

angel.W 發表於 18-10-16 15:53
多謝
屋企果邊我唔理咁多 (唔關今次的事,關第二樣事),
要心情要好好的顧下Bb

加油!暫時唔好理啲廢物!保重生個健康Bb! 祝福你!

大宅

Malibu 發表於 18-10-30 06:11
加油!暫時唔好理啲廢物!保重生個健康Bb! 祝福你!

多謝

複式洋房

如果你唔想離婚就暫時唔好理你老公 搬走先 等佢以為你死心 有時人要迫到盡頭先識反省 /珍惜 希望你老公會

大宅

angel.W 發表於 18-8-20 12:33
拍拖時已經發現有玩交友apps,仲想約人出嚟,但未約實日子就比我踢爆咗。當時嬲到我話要分手,
佢不斷求原 ...

婚就離硬,無得再信。第一,佢唔係第一次。第二,你發現左都仲加人面書。第三,佢既表現完全無歉意。第四,佢都講左離婚就唔好生,即係佢預左你有可能離婚,你唔離係你犯賤,唔好怪佢繼續唔理你唔理小朋友,你都有責任。

小朋友就自己諗。。。但要預左單親,同埋佢未必會比錢你,因為佢一早講左離婚就唔好生。你要生,就你自己一個負責。

點解仲要生?一個人,如果無人長期幫你,好難湊大小朋友。唔好諗住佢會因為小朋友回頭,因為小朋友係催化劑,本身關係好都可能變差(當然有少數會變得更加好),但本身關係差就一定更差,將原本所有掩蓋既問題爆晒出黎,無得再迴避。

大宅

dativebond 發表於 18-11-9 10:36

婚就離硬,無得再信。第一,佢唔係第一次。第二,你發現 ...

冷靜啲先,
首先,我冇怪過佢唔理我同小朋友,
而且我係想離婚果個,唔肯果個係佢,
佢呀媽之後都剷咗佢一鑊,
叫我留低比次機會,
唔係我冇咗佢唔得,
唔係咩唔離婚就係犯賤既問題。
我係好明一個人湊大個小朋友好難,
我亦無打算用個肚或個小朋友箍住個男人,
所以請你都唔好好似男家親戚咁,
覺得我無用到要用小朋友留男人,
因為依個唔係我性格。

大宅

angel.W 發表於 18-11-9 13:19
冷靜啲先,

我意思唔係我話你犯賤,我只係代入你老公角度諗,佢會咁諗。

我都係男人。一個男人和你講左如果離婚就唔好生,你都未明咩意思?

即係話,佢其實預左你可能會離婚,提左你如果離婚就唔好生,意思係佢都唔想負責。

佢會諗,如果最後你離婚,又要生,係你個人選擇,一早提左你。

更何況,如果佢中意出去搞搞震,有小朋友不單止唔會令佢乖,反而會推左佢出去越黎越遠。

我覺得,如果你認為仲可以信任佢咪唔好離婚囉,但我不認為可以信任,從佢完全無悔意就知。

就算唔離婚都唔代表呢刻就要生,我覺得當夫妻感情未穩固,未解決夫妻問題,就生個小朋友出黎,悲劇多過喜劇。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

冷靜啲先,

你老公態度點?
個肚已經幾個月,支持你生下來。
希望你老公只係貪玩,
有D男人有仔女之後會有改變,
但你也要有兩手準備,
要有份工,要有錢傍身。
加油。

複式洋房

冷靜啲先,

加油

大宅

Nancy20090615 發表於 18-8-20 12:44
要唔要離婚, 要唔要 BB, 真係要自己諗, 旁人比唔到意見你.
唉, 尼 d 人明知自己姣婆守唔到寡就唔好結婚累 ...

正確, 認同

男爵府

拍拖時已經發現有玩交友apps,仲想約人出嚟,但未約實日子就比我踢爆咗。當時嬲到我話要分手,
佢不斷求原 ...

小朋友是天賜,希望你可勇敢上路。婚就一定離!

伯爵府

我覺得呢個人唔會改,你而家後生,未生bb 出黎,還有機會改變人生....我明好爭札,如果你生咗個BB,好難搵第二個男朋友,你將小朋友交比佢,佢一定唔會好好照顧,因為佢掛住溝女。咁不如趁而家都係初期.......決絕離開好啲囉⋯⋯我覺得.....

大宅

1. 會不斷del app裝app 者係代表佢知唔岩 但仍然喜歡依種偷既感覺 心癮永遠改唔到 講下次唔會邊個唔識 下次唔會再比你搵到證據既意思
2. 你有左 正常會期待小生命既來臨 照顧老婆感受 唔係去溝女 交友app最終目標都係搵人免費搞
3. 男方家人唔咁鐘意你 代表你老公冇幫過你講野 分分鐘踩埋你導致佢地對你反感 真係愛你邊捨得你比人講多兩句
4. 而家咁僵佢可以當你冇到 一係就佢覺得冷暴力施壓你你會求佢原諒 佢而家肯定係覺得你無理取鬧 另外 覺得你唔夠膽離婚 有個b以後點搵男人 者係佢覺得你最後都會屈服
5. Bb係個生命但我覺得自己冇能力養就唔好生 害左自己亦害左細佬 以後仲要同個賤男糾纏

大宅

Karyyau512 發表於 18-12-20 17:23
1. 會不斷del app裝app 者係代表佢知唔岩 但仍然喜歡依種偷既感覺 心癮永遠改唔到 講下次唔會邊個唔識 下次 ...

唔好害怕行出依一步 離婚唔係大事 要唔要bb係由你決定 你比到將來佢就生 覺得冇能力唔好生 唔好拖累自己同bb
與其煩惱 不如盡快斬左佢 唔好令自己痛苦落去

複式洋房

有約出黎就大件事

大宅

佢不斷求原 ...

叫你老公係fb ig wts轉結婚相,另公開結婚照。
聰明既女識得係fb ig搵。

洋房

一次不忠百次不容

別墅

佢不斷求原 ...

個男可以五要 b就最好生啦 自己責任來

複式洋房

angel.W 發表於 18-8-20 20:14
回覆 longsky 的帖子

如果我無大肚,我一定走!點解要依個時候有咗

盡量分開兩件事去睇
如果係我 呢個男人 我一定唔會再要 太多大話
仲要大大聲去大你 唔係一篤爆就認錯 日後講邊句野都唔會信 冇將來
至於個小朋友 係緣份先黎到 如果你本身都唔忍心唔要 加上聽你講你家人都撐你 怕影響你身體加上主動提出肯幫手湊 如果係我 我會考慮要佢 最多怕媽媽辛苦你放工就協助佢多d 或俾多少少家用佢俾媽媽飲下茶買下野 我相信有個孫湊下 佢辛苦得黎都會好開心 有d歡樂 有時得小朋友先可以俾到 好好想清楚 加油樓主

大宅

某夫人 發表於 19-1-10 18:50
盡量分開兩件事去睇
如果係我 呢個男人 我一定唔會再要 太多大話
仲要大大聲去大你 唔係一篤爆就認錯 日 ...

無錯,多謝你。
而家我唔理佢咁多,我只諗自己同小朋友。

複式洋房

angel.W 發表於 19-1-11 01:41
無錯,多謝你。
而家我唔理佢咁多,我只諗自己同小朋友。

你咁諗就非常好了 如果遇到咩問題就揾家人同朋友傾下 宜家個時代唔同以前 政府比以前都有多少支援 記得有咩就揾人傾下 我相信你一定可以湊大小朋友同佢一直幸福生活 祝福你

首頁

尾頁

跳至