有無人用 Avois 儲里數換機票?

bubblegummy
|
係咪真係易換過Asia Miles?
seaheart88
|
bubblegummy 發表於 18-8-20 12:41

我啱啱上個星期第一次用咗。。。

我以往一直都係用AM兌換機票。。。但係自從轉制之後真係好慘。。暑假呢啲小旺季都搞到好似乞兒咁。。。

咁我又估唔到係BA嗰邊竟然咁多暑假嘅飛。。我就星期四晚把心一橫DBS分。。趁佢而家有30%多。。對左落去BA。。即刻兌換埋去程嘅暑假了

真心有啲後悔對左咁多落AM搞乜

BBG1
|
各取所需
skybiebie
|
seaheart88 發表於 18-8-20 12:46

我都有同感,打算向你個方向發展 我仲有成10 幾萬AM, 都唔知點搞
seaheart88
|
skybiebie 發表於 18-8-20 12:57
我都有同感,打算向你個方向發展 我仲有成10 幾萬AM, 都唔知點搞
...

我又係之前DBS送10% AM貪心左。。。對左成十幾萬分落去。。現在都唔知點搞。。

seaheart88
|
bubblegummy 發表於 18-8-20 12:41

D人話短途avios 抵。。。長途am抵。。。
wcpcelia    發表於 18-8-21 10:15
tsung
|
seaheart88 發表於 18-8-20 13:01
D人話短途avios 抵。。。長途am抵。。。

skybiebie
|
回覆 seaheart88 的帖子

係未換分去AVOIS 之前可以CHECK 到TICKET STATUS 嗎?? TKS
seaheart88
|
skybiebie 發表於 18-8-20 14:17
回覆 seaheart88 的帖子

係未換分去AVOIS 之前可以CHECK 到TICKET STATUS 嗎?? TKS

係。。。我原本個戶口係零分。。。但係都可以就咁search啲航班日子。。又會睇到仲淨返幾多個位。。。
ikab
|

居然 am 難d.... D group 之前話avois 係好少飞比你換呢......
seaheart88
|
ikab 發表於 18-8-20 15:53
居然 am 難d.... D group 之前話avois 係好少飞比你換呢......

你試吓囉。。。。

我係呢個暑假就體會到A M係有幾難。。你又可以試吓去avios search下東京大阪。。。睇吓有幾多航班見到囉。。。
skybiebie
|
seaheart88 發表於 18-8-20 15:31
係。。。我原本個戶口係零分。。。但係都可以就咁search啲航班日子。。又會睇到仲淨返幾多個位。。。
...

Cx d 位台北好麻麻 激死
seaheart88
|
skybiebie 發表於 18-8-20 15:55

經濟位?其實一個鐘嘅經濟位都唔使考慮咁多。。就算商務位幾好坐上機到落機。。。都嘆唔到啲咩服務

skybiebie
|
seaheart88 發表於 18-8-20 15:55
你試吓囉。。。。

我係呢個暑假就體會到A M係有幾難。。你又可以試吓去avios search下東京大阪。。。睇吓 ...

不過都算係咁,換9月大阪都有
skybiebie
|
seaheart88 發表於 18-8-20 15:56

經濟位?其實一個鐘嘅經濟位都唔使考慮咁多。。就算商務 ...

時間麻麻i mean
seaheart88
|
skybiebie 發表於 18-8-20 15:57
時間麻麻i mean

係?一日到黑台北好多班機喎。。。時間應該都好好選擇
Beiku
|
skybiebie 發表於 18-8-20 15:55

唔係啩....我5月尾仲換到暑假去台北,仲唔係山卡啦時間喎
skybiebie
|
seaheart88 發表於 18-8-20 15:57
係?一日到黑台北好多班機喎。。。時間應該都好好選擇

全部都得返b 仔䒡,來回都係啊

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
skybiebie
|
skybiebie 發表於 18-8-20 16:38
全部都得返b 仔䒡,來回都係啊

可能時間太近了
abbiebbbbbb
|

DBS係咪Black world卡可儲 ? 好似冇限期?