大肚去廁所好唔方便

helen37
|
自從個肚越黎越大 我發覺去廁所真係好唔方便
係屋企 出入個廁格又窄 轉個身都要就住就住
同埋有個問題係解決唔到 就係去完廁所之後好難清潔!!!
無論由前面定由後面抹都好辛苦
而家先18週 仲有排先生得.......
eryau
|
18 wks應該無咩肚,咁快咁方便? 到30幾wks 就真係好唔方便
hamsterma
|
helen37 發表於 18-8-20 12:48
同埋有個問題係解 ...

18週個肚都唔係大呀,我30幾週嗰陣個肚咁大米仲麻煩
lamboboyeah
|
我完全明呀, 個肚越大只會越難抹到,
我而家都係咁, 前抹又頂住, 後抹又轉唔到身,
要用多好多力水先抹到, 真係好攰,
如果我係屋企, 我開完大會直接沖個涼算,
反正抹完都攰到一身汗, 沖個涼好似直接d
珍惜眼前
|

我而家35週去完清潔都仲算易搞衛生...只係覺得去街廁有時痞廁先頭痛

yingying1128
|

我發現去便便,抺極都有積
GCHK
|
而家個肚應該未算好大呱?
JD930
|
珍惜眼前 發表於 18-8-21 13:17
我而家35週去完清潔都仲算易搞衛生...只係覺得去街廁有時痞廁先頭痛

...

係,踎一陣都好累,重心又好似唔平衡咁
我要做媽媽
|
18week你已經咁犀利喇我果時候到快生先覺得辛苦
珍惜眼前
|
JD930 發表於 18-8-21 20:43
係,踎一陣都好累,重心又好似唔平衡咁

最慘又唔敢踎咁底
freshrose
|
我到生都無呢種感覺
bchuma
|

蹲落來已經係一個好困難嘅問題啦
JD930
|
珍惜眼前 發表於 18-8-21 21:20
最慘又唔敢踎咁底

勞氣小妹
|
珍惜眼前 發表於 18-8-21 21:20
最慘又唔敢踎咁底

我試過一次
嗰次去完 突然個肚好痛
之後我就唔敢再用踎厠
haha748494
|
慢慢就會習慣個肚變大,出入廁所要小心D.
珍惜眼前
|
勞氣小妹 發表於 18-8-21 22:13
我試過一次
嗰次去完 突然個肚好痛
之後我就唔敢再用踎厠

我反而係踎完恥骨有少少痛,不過個次之後keep 住陰陰地痛左1日
sandylly
|
我而家39週,自從38週開始真係個肚大到好難去廁所清潔,由其是產檢又要留尿,次次去完都驚抽筋
勞氣小妹
|
珍惜眼前 發表於 18-8-21 22:23
我反而係踎完恥骨有少少痛,不過個次之後keep 住陰陰地痛左1日

我怕怕了
依家一定會搵有得坐嘅坐厠
相片鋪舖塊墊去w e w e。。。
helen37
|
lamboboyeah 發表於 18-8-21 12:40
我完全明呀, 個肚越大只會越難抹到,
我而家都係咁, 前抹又頂住, 後抹又轉唔到身,
要用多好多力水先抹到, ...
有時唔係咁方便沖到涼呀嘛 好似朝早準備返工咁
邊有咁多時間沖埋個涼先返工

mandychan0510
|
helen37 發表於 18-8-22 12:17
有時唔係咁方便沖到涼呀嘛 好似朝早準備返工咁
邊有咁多時間沖埋個涼先返工
jm有冇用過日本個種電子廁所? 而家香港都有我係屋企裝左個種電子廁板, 便便完可以清潔得好d又唔辛苦,有d仲係有為女士設計
加上淨係洗patpat唔洗沖涼咁耐, 可以慳番d時間
到而家生完都慣左用喇, 真係好方便, 又乾淨