一個月前用緊JM話好用果支bio oil

Chrischancc
|

之前睇過有個post話用bio oil代替精華,話價錢平好多同埋效果可以差唔多,其實我一個月前已經係aeon買左一支德國bio oil,目的主要係想保濕同埋淡斑護膚,暫時每日都會用,感覺上皮膚都好左啲,不過斑就消得唔太明顯,但啲人話要去斑最快都要用一個幾月時間,我下星期等夠兩個月先影after相俾大家睇下!

fresh214    發表於 4 天前
金金人
|
Chrischancc 發表於 18-8-20 12:53
之前睇過有個post話用bio oil代替精華,話價錢平好多同埋效果可以差唔多,其實我一個月前已經係aeon買左一 ...

唔會好厚咩呢支?我之前都試過搽面,但太厚,出粒粒
|
之前睇過有個post話用bio oil代替精華,話價錢平好多同埋效果可以差唔多,其實我一個月前已經係aeon買左一 ...

可以影支bio oil 睇下嗎?
siufcat
|
金金人 發表於 18-8-20 19:15

吹跳成晚冷氣先乾
吸收哂
connie0313
|
留名
我都想去斑 等你分享
chloe666
|
留位等睇分享
fafami
|
我用黎搽眼肚位, 我覺得幾潤, 眼周冇咁乾
用咗1/3枝
Liz-Y
|
留言等分享
seasonbaby
|

幾錢支呀?
mama.yu
|
呢隻我係日本旅行有係藥妝買過, 不過無用黎代替精華, 多數沖完涼後用, 皮膚係幾吸收同爽到膚, 留毛睇下樓主皮膚點
AndreaYYip
|
我冬天日日用覺得啱啱好,夏天就開冷氣個晚先會用...
係mannings見到佢有特價,好抵用
peach345
|

我都有用呀...用左接近2個月見d斑係有淡左同埋又方便買到
|
peach345 發表於 18-8-27 20:30
我都有用呀...用左接近2個月見d斑係有淡左同埋又方便買到

請問邊款
Chrischancc
|
mama.yu 發表於 18-8-24 12:03
呢隻我係日本旅行有係藥妝買過, 不過無用黎代替精華, 多數沖完涼後用, 皮膚係幾吸收同爽到膚, 留毛睇下樓主 ...

唔記得講本身我係用kiehl's 支維C精華,保濕都OK但用左咁耐覺得D斑都冇淡過咁,所以睇完上次JM個post話呢隻bio oil淡斑ok又平平地就買左黎試...

用左差唔多兩個月,對皮膚係幾好,而最令人意外係保濕,本來以為夏天用bio oil會搽到塊面油冧冧但佢好吸收,夜晚開行冷氣,第二日起身皮膚唔乾上妝都幾貼,同埋控制到皮膚油脂平衡,如果用黎保濕真係買得過,而淡去斑既效果暫時係咁,我C6就話睇唔出有咩變化,但我自己就覺得有淡左啲既@@

Chrischancc
|
[email protected]@ 發表於 18-8-20 21:25
可以影支bio oil 睇下嗎?

Chrischancc
|
金金人 發表於 18-8-20 19:15

facial oil我覺得德國呢支唔算太厚,反而我之前用百x個支bio oil會敏感
德國呢支係可以針對面黎搽,所以份子會輕D
同埋而家夜晚開行冷氣,起身覺得岩岩好,反而唔用我會嫌乾
不過都睇番你皮膚,你最好買細支裝試一試先
P.S. 我係混合性肌膚

Chrischancc
|
siufcat 發表於 18-8-20 21:41
吹跳成晚冷氣先乾
吸收哂

Chrischancc
|
fafami 發表於 18-8-21 19:06
我用黎搽眼肚位, 我覺得幾潤, 眼周冇咁乾
用咗1/3枝

Chrischancc
|
seasonbaby 發表於 18-8-22 12:04
幾錢支呀?
百三蚊咁上下
Chrischancc
|
[email protected]@ 發表於 18-8-27 22:05
請問邊款
圖我擺左啦,佢出面個包裝係用label印住bio restoring oil,綠色玻璃樽個隻