如何增加夫妻感情(求分享)

jacobkit
|
小朋友兩歲,同老公之間都因小朋友照顧有嘈下,又成日focus在小朋友度

想大家之間有返愛情的感覺,現在好似忽略咗對方。大家有咩經驗?
EasYGo1818
|
jacobkit 發表於 18-8-20 13:20
小朋友兩歲,同老公之間都因小朋友照顧有嘈下,又成日focus在小朋友度

想大家之間有返愛情的感覺,現在好 ...

個B叫老人家湊下,星期日兩公婆去行街睇戲食品飯拍下拖

可以的話,放低個B去旅行

呢個星期因為放低個B,多左同c6一齊,個感覺返返來
tasa
|

同老公去拍拖,去旅行,話題盡量唔講小朋友友
wcpcelia    發表於 18-8-20 14:09
pomanlife
|

放低小朋友比家人睇住,去下旅行
cy101
|
要有2人世界!!!
baby_yee
|
二人世界是絕對需要的
SJ6
|
我有時都想知!!
無話可說
|
一定要2個人拍拖時間,唔係剩係夜晚訓覺先2個人!仲要唔可以成日提住仔女,開口埋口都仔女同屋企無其他話題唔掂!回憶下未生仔女前生活,或者一班人食飯都好,至緊要無小朋友在場同唔好講仔女野!
luvkaka
|
回覆 jacobkit 的帖子

要揾D時間两個去下街? 節日比D surprise 對方? 小玩意如一張咭都可以架.
Ononluk
|
溝通留意用詞、語氣。簡單一句,叫老公幫手洗碗,唔同語氣已經好唔同
意見不合,要避免惡言相向,盡量保持理性,語氣要保持平和,真係傾唔掂就唔好傾住
fitfish
|
見到老公。勿提燈油火腊

個仔乜乜乜

在家執正D。放假2人世界去大陸短線遊。

2人多D去拍拖

男人有2奶。就係在玩初恋
超級特務
|

愛情會隨時間變感情&親情&交情&伙伴情 較複雜。
果d對咗幾廿年仲會日掛夜掛心跳加速心如鹿撞純愛,我除咗妒嫉,只能講一聲佩服。
廷廷媽
|
個仔一定要有其他人幫手湊, 最好有工人, 唔係太忙好易忽略對方, 同埋為左D鎖碎家務都嘈一餐, 大家都要明白個仔細會FOCUS左小朋友度, 小朋友大D就會正常返
BBJOJO
|
pomanlife 發表於 18-8-20 13:27
放低小朋友比家人睇住,去下旅行

秋天與楓葉
|
唔一定要放低個仔比人湊先有得happy
夜晚等呀仔瞓咗就同老公撐檯腳,煮餐好既比老公食
跟住同老公按摩下就食埋「甜品」
夫妻閨房之樂好重要,得閒換下新衫比d驚喜同新鮮感大家囉

MSAA
|
我地大約1個月有一個星期五晚兩個人出去拍下拖,我地協議拍拖期間唔準講仔女野,要focus係自己兩個人既事