見工已講明份工每日要OT(4~5個鍾)

MaryB
|
見工已講明份工旺季時每日要OT(4~5個鍾),不是旺季也要2~3小時,其實講到明都係好的,起碼覺得啱咪做,唔啱咪唔考慮。

但既然係咁明,點解唔出post時已經註明,吾駛浪費大家時間。
Bbtvsvod
|
因為佢地expect見工既係後生女,而唔係我地做左阿媽既人
333s
|
MaryB 發表於 18-8-20 13:50
見工已講明份工旺季時每日要OT(4~5個鍾),不是旺季也要2~3小時,其實講到明都係好的,起碼覺得啱咪做,唔啱 ...

故意性, 想你不做。
MaryB
|
Bbtvsvod 發表於 18-8-20 14:31
因為佢地expect見工既係後生女,而唔係我地做左阿媽既人

真係有呢d願意的後生女?(emoji)我想當年都唔願意。仲要間公司無Bouns. 我唔會同佢博
Nancy20090615
|
咁都有人做
Bbtvsvod
|
有架,有大把後生OK,唔係個個有拖拍,佢地唔返工有咩做
Mrs.Kangaroo
|
MaryB 發表於 18-8-20 13:50
見工已講明份工旺季時每日要OT(4~5個鍾),不是旺季也要2~3小時,其實講到明都係好的,起碼覺得啱咪做,唔啱 ...

有人肯日日OT 4-5小時??
farm712
|
Mrs.Kangaroo 發表於 18-8-20 18:05
有人肯日日OT 4-5小時??

香港的公司,務求要做到人無哂其他生活。如果計足OT錢,就無問題,有啲人係想揾多啲錢嘛。一個願打,一個願捱。。。
Mrs.Kangaroo
|
farm712 發表於 18-8-20 19:05
香港的公司,務求要做到人無哂其他生活。如果計足OT錢,就無問題,有啲人係想揾多啲錢嘛。一個願打,一個 ...

有OT 錢都ok.
MaryB
|
farm712 發表於 18-8-20 19:05
香港的公司,務求要做到人無哂其他生活。如果計足OT錢,就無問題,有啲人係想揾多啲錢嘛。一個願打,一個 ...

佢話無OT allowance, 4個鍾補半日假。
ivylcm
|
有補假已經好好,但家有幼兒要ot既工我就唔考慮勒
kennyrita
|
MaryB 發表於 18-8-20 20:46
佢話無OT allowance, 4個鍾補半日假。

o.t o到咁, 邊度有時間比你補假, 好多都係得過講字, 過左海就神仙
Bbtvsvod
|
我就係例子,OT有補假

但我返左成年工,前後加加埋埋都放左10幾日假,其中8日放既都係補假,只係有4日係放到Annual Leave,點解?

就係因為太多補假要放左先,咁點解咁多補假? 就係因為好多OT,仲要係放半日咁去安排,先易D拎假。

結果就係返左成年工,仲有10日Annual Leave都放唔到,因為又儲左Com Leave,又要清左先。

一間OT多既公司,係唔會適合有家庭既人做