自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

根本無得比.將99去同自己呀媽比簡直侮辱左自己呀媽.除非自己呀媽係極度重男輕女而99又極之愛錫新抱.

男爵府

回覆樓主

如果佢可以好似我亞媽咁對我咪可以平等囉,可惜.........佢對我只係一個外人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

會, 99對佢個女同對我都唔同啦

子爵府

會呀

對奶奶好D, 有咩第一時間念下買吾買比佢
因為奶奶會留意我鍾意食咩, 會將碟(送)放在我面前, 會買零食比我
知我病會煲湯水我補下
同我同聲同氣, 一齊去買平野

大宅

回覆樓主:

唔會比,一個是有血緣,一個是人地亞媽,NoWay,更何況發生左好多事,證明我媽唔自私,人地亞媽是自私。

水晶宮

回覆樓主

會啦梗係
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

回覆樓主

唔係大細超,但親疏有別,一年見99既次數一隻手數得晒,每次都客客氣氣。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

開心吸收勳章

我99都好好的,不過如果有啲嘢分唔勻,始終都會偏向阿媽多啲,就等如佢都會偏向姑奶一樣,話點公平都係有分別的﹗

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

佢點對我,我點對佢囉!當然媽咪就無隔夜仇,99一定懷恨在心!

伯爵府

回覆樓主

會盡量平均,因為99真係當我女咁錫,不過呢,自己會偏阿媽多一點

侯爵府

無話可說 發表於 18-8-20 13:56
會,我對奶奶好d,因為真係好多野都幫到手,又唔會有怨言

我都係。
我媽份人太自我中心,唔理人感受。

水晶宮

sandwich 發表於 18-8-20 13:55
我問心果句係會,我真係做唔到對99好似亞媽咁

我做到呀,人對我好,我對人好,我奶奶對我好好,呢啲係相向架嘛,但點親都唔及自己阿媽親

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

suetfunglui 發表於 18-8-20 16:46
佢點對我,我點對佢囉!當然媽咪就無隔夜仇,99一定懷恨在心!

講得好
總有離別的時候

侯爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

根本無得比, 我爸走左我老爺奶奶都無去靈堂鞠躬, 只係俾帛金叫我老公俾我同做個花牌, 如果佢有當我係自己人根本唔會係人都唔出現, 所以大細超都好正常, 大家又無血緣關係

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呢d唔係叫大細超,而係阿媽根本得1個,阿媽是阿媽,99是99,完全無必要同99既待遇一樣喎
正如我都唔會要求99當我係親生女咁錫啦係咪?
其實我99仙遊左好耐,沒有此煩惱

伯爵府

我唔會對亞媽"口和心不和"囉.

象牙宮

imlcc 發表於 18-8-20 16:50
我都係。
我媽份人太自我中心,唔理人感受。

太自我都算,奶奶都有固執,但係肯做就幫手,唔肯就坦白唔肯,唔會好似我媽咁,幫完好似委屈佢,不停呻同怨囉! 所以有得比較之下我點都對奶奶好先

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

當然唔同。媽媽係用黎愛錫的,99係用黎尊敬,感情上係唔同。

男爵府

無話可說 發表於 18-8-20 13:56
會,我對奶奶好d,因為真係好多野都幫到手,又唔會有怨言

我同你差唔多,對佢好就兩個都差唔多,不過我就欣賞我奶奶對我既心意多d..

珍珠宮

回覆樓主:

99 對我都好好,但就梗係阿媽親 d

首頁

尾頁

跳至