呻下,不喜勿睇勿抨擊,已很累

maww
|

望見你一家,我慶幸自己屋企還有點修養

原來嫁左一定要叫阿爸阿媽,對你點都要叫,攪離間搬弄是非都係要叫爸媽,我吾明

原來嫁左要一定做家務(點解係女家時男方吾做?),否則吾孝順,d家務要返毒姑們做好委屈,我吾明

我吾明點解得閒話自己就病死,得閒就話身體無問題可以湊孫,提出半歲可以戒片,1歲可以鬥快食飯,比電筒,較剪bb玩,比bb食咸魚苦瓜, 咁係無問題,我吾明

點解家暴係受害者自找,自己挑釁先,抵打,話左佢啦都無辦法,做左野啦,所以要感恩有幫你出聲,我吾明

仲有好多……太累了
Hehehahayeah
|
家暴? 妳有冇事?

點解嫁入去做驢仔重要比人打? 妳好愛佢? 冇佢生存唔到?

萬分同情
bbbbb001
|
只希望你快d拉埋小朋友走
離婚不是什麼,比起家暴
Mary媽咪
|
maww 發表於 18-8-20 14:33

原來嫁左一定要叫阿爸阿媽,對你點都要叫,攪離間搬弄是非都係要叫 ...

家暴零容忍
啦啦聲執野返娘家啦

因為打得你一次
就一定有第二第三第四次
mini1204
|
確係吾明,做乜仲留低
momling
|
樓主,快D執埋嘢和帶埋小朋友返娘家先,唔好再俾佢打,否則報警
momling
|
再補充,如果你俾佢打有傷疤,就報警先,開file,第時掙小朋友撫養權都可能有幫助
吹吹水
|
樓主有乜事要保障,自己同小朋友安全先,家暴最好都係報警啦,加油。
maww
|
我好懦弱,成日驚無左個家,個b無左阿爸,所以一直忍,仲要被對家人指責要自我檢討,我會拎出勇氣解決的,謝謝你地鼓勵,但真的好難過,好傷心同不捨……
crystal媽咪
|
maww 發表於 18-8-20 20:45
我好懦弱,成日驚無左個家,個b無左阿爸,所以一直忍,仲要被對家人指責要自我檢討,我會拎出勇氣解決的, ...

cheechi
|
JM ,鼓起解氣,找人幫忙。生活在這樣的環境,小朋友也不能健康成長,反而害了他
momling
|
有唔開心上來同我地吹吹水,你要堅強,唔好再忍啦
maww
|
cheechi 發表於 18-8-20 21:08
JM ,鼓起解氣,找人幫忙。生活在這樣的環境,小朋友也不能健康成長,反而害了他
...

無錯呀,個b就係比佢影響到好怕人,事事都好驚,好傷心害左個b
maww
|
momling 發表於 18-8-20 21:10
有唔開心上來同我地吹吹水,你要堅強,唔好再忍啦

真係好難過好徬徨,做左ftm差不多2年,而家吾知點算,傷心過後要振作
shannon_fky4186
|
maww 發表於 18-8-20 14:33

原來嫁左一定要叫阿爸阿媽,對你點都要叫,攪離間搬弄是非都係要叫 ...

前面果D暫且不表,家暴,就即走,前面既問題即係唔存在
maww
|
shannon_fky4186 發表於 18-8-20 21:25
前面果D暫且不表,家暴,就即走,前面既問題即係唔存在

當發生係自己身上時,真係會好無助好懦弱,我知吾應該忍,但每次都忍,覺得會無事,原來,忍係助長,招來不屑同更多的暴力,8年時間,我好吾捨得,但知道要醒
|
maww 發表於 18-8-20 21:31
當發生係自己身上時,真係會好無助好懦弱,我知吾應該忍,但每次都忍,覺得會無事,原來,忍係助長,招來 ...

慢慢黎,但要鋪定路俾自己。加油!
maww
|
shannon_fky4186 發表於 18-8-20 21:32
慢慢黎,但要鋪定路俾自己。加油!

我最擔心係個b
id4pat
|
乜都可以忍,家暴不能忍!
|
maww 發表於 18-8-20 21:51
我最擔心係個b

就算單親,都比在家暴環境中擔驚受怕地成長好。