大埔找外籍老師教英文

siuyingliu
|
想在大埔找外籍老師教英文,上門也可以,仔仔小學程度,請問有冇介紹呢?
jonnah_to
|
siuyingliu 發表於 18-8-20 15:33
想在大埔找外籍老師教英文,上門也可以,仔仔小學程度,請問有冇介紹呢?
...

我有個朋友係cbc, 依家做緊小學啲英文主任, 你有無興趣?
|
河國榮住大埔,佢做唔做英文補習老師
sushiroll
|
062004 發表於 18-8-20 16:25
又比你諗到 大埔可能難搵老師d, 通常佢地唔入NT
tsung
|

喺喎
siuyingliu
|
請問邊間補習社有外籍老師教英文,又教得好?
Ashleycorina
|
sushiroll 發表於 18-8-20 16:27
又比你諗到 大埔可能難搵老師d, 通常佢地唔入NT

大埔都有好幾間國際學校,白人朋友住大埔,佢話佢仔讀IS都有同學請NET上門,一對一又有,一對2/3又有。原來宜家都好多NET住大埔。
但佢地話補習學校的老師就好多都唔好。

樓主可以上Hong Kong Expats睇,朋友話有請過一個退休的NET好好,不過上門你要預價錢都幾貴。
LC116
|
Ashleycorina 發表於 18-8-20 17:34
大埔都有好幾間國際學校,白人朋友住大埔,佢話佢仔讀IS都有同學請NET上門,一對一又有,一對2/3又有。原 ...

net老師上門教小學大約幾錢?
sushiroll
|
Ashleycorina 發表於 18-8-20 17:34
大埔都有好幾間國際學校,白人朋友住大埔,佢話佢仔讀IS都有同學請NET上門,一對一又有,一對2/3又有。原 ...

咁就好啦,我識港島net多
|
sushiroll 發表於 18-8-20 18:26
咁就好啦,我識港島net多

宜家demand 好大,我朋友試過有人叫佢day return 深圳
|
LC116 發表於 18-8-20 18:20
net老師上門教小學大約幾錢?

至少$500,有d $1000以上,你可以問下,見下先
sushiroll
|
Ashleycorina 發表於 18-8-20 18:53
宜家demand 好大,我朋友試過有人叫佢day return 深圳
Haha 我遲d有小朋友會自己教算
小方b
|
fb有專塭外藉英文老師
Poyau
|

耕田妺
|

好耐冇在大埔見過佢,係咪已經搬咗?
lkyjoanne
|
小方b 發表於 18-8-20 19:33
fb有專塭外藉英文老師

我仔用上網跟英國老師上課的,學費約300一小時

Kettlechips
|
jonnah_to 發表於 18-8-20 16:06
我有個朋友係cbc, 依家做緊小學啲英文主任, 你有無興趣?

你朋友住大埔嗎
jonnah_to
|
Kettlechips 發表於 18-8-21 01:00
你朋友住大埔嗎