5.5日工 vs 5日工

pingpingchoi
|

如果人工一樣,車程要一小時

你會想返5.5,朝9晚6/7,星期六半日

定返5日工,每日收夜少少放7/8點,有兩日假
(兩日假不是星期六及日)是平日加星期日

曾試過返5日,但平日要收8點幾9點,回家都10點
你係收工就要返屋企,約唔到人(emoji)

想大家留言係考慮湊小朋友,煮飯,
私人時間而選擇那一個,謝謝

camanbi
|
一定選五日,時間見洗好多
wcpcelia    發表於 18-8-20 19:39
力神
|
5日,有小朋友更加要5日
pinkysnakebb
|
5 days for sure
kingking888
|
當然5日啦,車資同時間都慳d
luvkaka
|
回覆 pingpingchoi 的帖子

咩都唔洗諗一定5 日.
Ho_BB
|
5 days
sweet__heart
|
梗係5日,留返星期六同日全天候陪小朋友,時間見駛好多
mandy952
|
pingpingchoi 發表於 18-8-20 16:00
如果人工一樣,

朝9晚8已經11個鐘
waynewon
|
一定係5日,返5日半同返6日冇分別,根本回唔到氣,個人殘得快好多。
Esther_531
|
一定五日,時間見使好多
zzac
|
5日
good_pig
|
pingpingchoi 發表於 18-8-20 16:00
如果人工一樣,

如果平日夜晚冇人睇小朋友,我會揀早d收工,返多半日算
fatpanda    發表於 18-8-20 17:14
無話可說
|
我揀5日半,因為有人幫手,我唔想返咁多個鐘頭工
puppydon
|
5日, 連續兩日假期差好遠
VCBB小天使
|
如果人工一樣,

5日
Pollyowen
|
5日, 車錢都使少一日
goat
|
mandy952 發表於 18-8-20 16:12
朝9晚8已經11個鐘
但係返星期六表面半日, 其實已經冇左差不多全日(假設星期六準備走都係咁話)。
況且5.5日亦保證唔到星期一至五唔會OT
mandy952
|
waynewon 發表於 18-8-20 16:12
一定係5日,返5日半同返6日冇分別,根本回唔到氣,個人殘得快好多。

5日半好黑人憎,想去個短trip兩日團都唔得,試過返5日半,星期六放左工都比人call返去,把幾火唔鬼做炒佢尤魚算數
TinyTomato
|
5 日