99整壞咗部洗衣機仲賴話係我錯,激死我!

ppche
|
今次真係比99激餐飽
都已經叫咗佢唔好格硬擺咁多衫落洗衣機洗,咁樣部機好易壞
結果佢仲係咁塞入去,搞到部機依兩日好似神神地咁
話多佢兩句仲賴返我轉頭
話肯定係我平時亂咁set嘢先搞成咁
洗衫set唔同mode去洗唔係好正常既事咩?
有乜可能整壞部機呀?
唉…我依家已經費事同佢嘈
諗住同C6商量下係搵師傅黎整定係換過部

333s
|
要解說老人家听

洗衣机洗 6kgs
你只能給它做 8成洗衣。
洗衣不太累, 才能長命。

或買个數字稱。
章魚妹妹
|
你間接地直接話緊佢唔岩喎,仲要外人一個,唔話返你佢點落台!?都好過某d數字人,明明唔關你事,都要拖你踩到你盡!
wiyi
|
同99係冇道理好講架啦
嘈得黎都係多餘,仲不如睇下點樣搞搞部機好過啦
prittl
|
99永遠是對的
所以有得揀都唔想同99一齊住,免得多事端
ppche
|
wiyi 發表於 18-8-21 01:28
同99係冇道理好講架啦
嘈得黎都係多餘,仲不如睇下點樣搞搞部機好過啦 ...

都啱既…我都唔想要手洗D衫
拎落街洗99實又會比說話我聽,話我大曬
不過部機都已經整過幾次
依家諗緊要唔要趁今次換部新既好過

ppche
|
333s 發表於 18-8-20 17:31
要解說老人家听

洗衣机洗 6kgs

已經同佢講過n次啦...
但佢唔聽我講都真係冇辦法

fanyi02211990
|
ppche 發表於 18-8-23 16:55
都啱既…我都唔想要手洗D衫
拎落街洗99實又會比說話我聽,話我大曬
不過部機都已經整過幾次

你部係平機定貴機先?
平機就直接換過部啦,整多幾次都已經夠買部新嘅

ppche
|
fanyi02211990 發表於 18-8-23 19:03
你部係平機定貴機先?
平機就直接換過部啦,整多幾次都已經夠買部新嘅

係既…其實我都想換過部
我上次去朋友屋企玩,見佢用緊個部好似幾好
佢話係德國牌子,M字頭既

fanyi02211990
|
ppche 發表於 18-8-23 21:36
係既…其實我都想換過部
我上次去朋友屋企玩,見佢用緊個部好似幾好
佢話係德國牌子,M字頭既

係咪Miele?佢D機Quality係幾好架
我前排行開電器鋪都有望下,見有部先賣八千幾蚊,我仲以為係我眼花添
話曬佢D機賣得都唔平,咁既價錢就買到真係幾抵下!
你可以同你C6商量下睇下換唔換囉~

tantanmama
|
我最近買咗個洗衣機,每次洗衫前會磅下D衫,太重就唔會郁,可以防止老人家或工人塞太多衫入洗衣機。
momling
|
無錯,C6永遠覺得99是對的,就算99錯,做老婆都唔可以話99,因為你一話佢,就係你既錯,下次屋企有任何嘢壞就直接問C6 攞$買,等99 見到壞左D家具,佢個仔要出$換,你以後屋企D嘢就冇咁易壞
ppche
|
fanyi02211990 發表於 18-8-23 21:51
係咪Miele?佢D機Quality係幾好架
我前排行開電器鋪都有望下,見有部先賣八千幾蚊,我仲以為係我眼花添
話 ...

係呢個牌子呀~呢排同C6睇緊,如果啱既話應該都會換
ppche
|
tantanmama 發表於 18-8-23 22:48
我最近買咗個洗衣機,每次洗衫前會磅下D衫,太重就唔會郁,可以防止老人家或工人塞太多衫入洗衣機。
...

即係架機會自己磅重?咁又幾好喎!
tantanmama
|
ppche 發表於 18-9-4 11:38
即係架機會自己磅重?咁又幾好喎!

係呀, 部機每次洗衫前自己會磅一磅, 超重就唔郁. LG機. 我工人以前成日狂塞衫入去洗衣機, 而家唔得喇.
joannemak
|
ppche 發表於 18-9-4 11:38
係呢個牌子呀~呢排同C6睇緊,如果啱既話應該都會換

Miele 喺瘋宅有部平的,其他形號都過萬
catcatbox2012
|
tantanmama 發表於 18-9-4 13:05
係呀, 部機每次洗衫前自己會磅一磅, 超重就唔郁. LG機. 我工人以前成日狂塞衫入去洗衣機, 而家唔得喇.
...

係啊, LG部機過重就吾郁, 我都係用 lee 個方法對付家父 (壞機前已經講過n次, 講到口都臭), 之前部機就係俾佢經常性過重玩死左……
hamsterma
|
ppche 發表於 18-8-20 16:41
今次真係比99激餐飽
都已經叫咗佢唔好格硬擺咁多衫落洗衣機洗,咁樣部機好易壞
結果佢仲係咁塞入去,搞到部機 ...

老人家就係點講,都講唔明白