心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

moremilk 發表於 18-8-29 10:00
同意.

Hello 我叫Momo, 想搵幾個真正交心既女仔朋友,可以傾心事,最好年紀相約!

身邊既朋友都生晒小朋友,又或者有自己家庭要照顧,所以都好難可以約到出黎見面或者行街食飯,希望識到你吖!

大宅

Momo5653 發表於 18-8-30 11:03
Hello 我叫Momo, 想搵幾個真正交心既女仔朋友,可以傾心事,最好年紀相約!

身邊既朋友都生晒小朋友,又 ...

大宅

回覆樓主:

特別在辦公室,好似好fd, 轉頭人走茶涼。

出來工作初初天真人對好,背後又是互相利用為前題。

民房

yuenmeimei 發表於 18-8-30 17:10
特別在辦公室,好似好fd, 轉頭人走茶涼。

出來工作初初天真人對好,背後又是互相利用為前題。

絕對認同,公司同事好似好好,轉頭焉你背脊,特別係同team

別墅

minglam49 發表於 18-8-22 17:46
好怕你互聊又會变了別人的話題。

認同!最搞笑係D人見你唔開心、遇問題或挫折,講一大堆落井下石嚇人說話,轉個頭仲要話你思想太負面,自尋煩惱之類!有時我都搞唔清究竟係邊個嘅問題,最清楚就係自己講錯左比呢D人聽囉⋯⋯唉!

大宅

回覆樓主:

我都覺,人愈大愈難識到真朋友,所有人都睇利益,有著數咪搵你,無野益佢,彩你都傻!
即使真心對人,人地都唔會真心對你,所有勿望有同等的真心。

伯爵府

有d喜歡你吹到佢有幾為得人呀,好就得人呀,其實係扮民主呀,一定要跟佢意見做呀,又不停哂命自己有幾幸福呀,大家要勁like fb咁呀,要讚美佢c9有個好老公呀,讚美下佢有個好老婆呀,真係呢假到爆炸,好難頂。成日王子病發作
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

伯爵府

回覆 chunching_bb 的帖子

我覺得,宜家d人真的越嚟越自私,如要洩底咪搞我嗰d。無哂我為人人,人人為我呢支歌喇
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

green1apple 發表於 18-9-18 02:51
回覆 chunching_bb 的帖子

我覺得,宜家d人真的越嚟越自私,如要洩底咪搞我嗰d。無哂我為人人,人人為我呢 ...

大陸文化同人不斷入侵,緊係要保護左自己先,都無計
羊年行大運!

象牙宮

minglam49 發表於 18-8-20 17:02
我自己都有

我一向對朋友很真誠。

但, 我一發現朋友假, 來占我便宜。 朋友仍可交, 我會改交友"方式"來交了。

最近身旁又出現一个友人。四處顥耀自己有多豪, 有多大方。一直游我一起旅行。

為了D私利令自己飲茶更劃算, 迫我一齊飲茶。就露底了。原來是貪小便宜者。 hahaha

那敢和她去旅遊?

因此當你發現朋友假, 你要改交友方式了。

好在我身旁真誠者还不少。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆樓主:

我有個識左20年(女),以前一齊做野相識.
近呢6~7年先至再 聯絡,因為而家有whatsapp.近呢兩年.佢成日whatsapp我,每朝say hi.成日講自己野,佢連食lunch都映相比我睇,吾知以為我地係情人.......!
佢做人及處事好多我都吾認同.....!又超大冼......!
全部whatsapp只係講自己.......好似完全吾理你講乜......!
佢有男朋友.....
單親有個女大约18歲 .......

我而家開始冇乜點應佢,真喺有d頂佢吾順......

大宅

cedarcone 發表於 18-8-22 09:19
莫講朋友,就算兄弟姊妹及同事都有假的出現。

認同

伯爵府

回覆樓主:

最慘有些以為多年好朋友,因一些事睇到真面目,其實好多人都收收埋埋
自己就拿起哂肚皮比人睇

洋房

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

呢句我睇左兩次,以為係我自己po簡直係我心聲!

大宅

我自己都有

假都好過煩,君子之交淡如水。

別墅

回覆樓主:

有個朋友憎人富貴厭人窮.睇住你pk唔會出聲都唔會勸你,食住花生等睇戲咁款.到出事後會好開心咁關心你再眉飛色舞同第2個人講.間唔中鍾意傾計時拎你既不足或傷感經歷腰潤你一兩句再一副好爽好心良既樣.
佢自己既野就收收埋埋選擇性去講,但就知道晒你既野.佢好唔接受人地叻或者好命過佢.
奈何識左太多年.有時好鬼好,有時真係mean到核爆.其實久唔久覺得同佢做朋友真係好唔舒服,但做左太多年朋友,好雞肋.

大宅

最憎嗰啲懶係關心,其實目的是想八卦人哋私隱 x N

之前同c6感情出問題, 找c6 個朋友(中學同學) 傾訴,
我天真, 真心當呢位s小姐朋友

點知, 又係見人講人話, 見鬼講鬼話.
對住我, 就話c6個人負面,
對住c6, 就話我個人負面.

佢同我講, 話有check 佢 c6 電話,
我c6找佢傾訴, 佢話自己唔check老公電話既

呢d 8 婆, 純食花生!

大宅

屠龍女皇 發表於 18-10-23 03:12
有個朋友憎人富貴厭人窮.睇住你pk唔會出聲都唔會勸你,食住花生等睇戲咁款.到出事後會好開心咁關心你再眉飛 ...

嘩.. EXACTLY >> 睇住你pk唔會出聲都唔會勸你,食住花生等睇戲咁款

大宅

人就是虛偽。面對人前仍要強顔歡笑,慘

大宅

我自己都有

我都覺,包括親友,家人,所以年紀越大越小friend,沒有永遠既朋友 !

首頁

尾頁

跳至