自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

manman333 發表於 18-8-21 15:30
有無人買左海外樓5年以上? 租金和資產淨值如何? 其實買來收租唔會諗幾年就賣左佢, 海外樓唔同港樓, 二手市 ...

其實買國內樓好過其他唔熟的國外樓。現在國內樓升了好幾倍。而且國內隨時可以搭車上去趕租霸走,就一定走。。。。但國外,你要買張機票去趕佢走,仲有機會不走。到時仲煩。

珍珠宮

畀面勳章

jellomama 發表於 18-8-21 01:09
回覆 manman333 的帖子

唔建議買泰國樓,超後悔,足五年解禁後只希望平手離場。 ...
泰國樓唔係用來投資的, 但去玩自住幾好

公爵府

starrymama 發表於 18-8-22 12:09
同意,已經買咗嘅單位,明年底就夠五年可以賣。到退休後如果成日會去曼谷玩,唔排除到時再買過啲新嘅樓盤。

珍珠宮

Mrs.Kangaroo 發表於 18-8-22 05:32
冇passport 要申請買樓,同埋只限買新樓.
謝謝!! 咁即係好似而家成日有廣告果D? 定係咩新樓都得, 冇限定邊D樓盤?

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

starrymama 發表於 18-8-22 12:09
咁水電費點搞呢

住酒店你可以次次去唔同地方喎

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

舊年 big貴園大賣森林房屋,仲話距離星加坡2公里(直線距離 )……吹捧買屋送户籍。

點知高齡總統一上台,就 ban 晒。

big 貴園唔知使唔使撇帳。

子爵府

叔仔之前在HK D 酒店展銷買入英國樓, 最終爛尾, 所以佢話千其唔好隔山買牛咁去買外國樓.

之後佢去芭提雅見到個樓盤完成先買, 已收租1年, 回報唔錯. 而家都打算再入一間收租.

[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

回覆 ayako 的帖子

No exactly. It depends on where you buy. The apartments in city center is oversupplied and only overseas buyers buy. The local does not like to live in apartments or in city center. It is better to buy town houses or houses within 20Km from city. I have bought a few in Melbourne. Both rental and price gone up a lot. Quite happy with it

伯爵府

2018復活節勳章

Sumyeema1 發表於 18-8-29 13:34
舊年 big貴園大賣森林房屋,仲話距離星加坡2公里(直線距離 )……吹捧買屋送户籍。

點知高齡總 ...
馬拉政策不知所謂 ,可能令唔少港人業主中伏

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

jpwy 發表於 18-8-29 14:04
馬拉政策不知所謂 ,可能令唔少港人業主中伏

如果馬拉政府真係反口唔認數, 真係幾衰! 呢個係一個政府的誠信。不過冇野既, 美國都係咁啦~ 出爾反爾已經變成國際常態

伯爵府

2018復活節勳章

jolps 發表於 18-8-29 14:13
如果馬拉政府真係反口唔認數, 真係幾衰! 呢個係一個政府的誠信。不過冇野既, 美國都係咁啦~ 出爾反爾已 ...
還記得馬拉政府用巫師揾馬航文明到教人五體投地....

侯爵府

cinda72. 發表於 18-8-29 14:08
海外樓唔易玩,要清楚稅制,當地政治穩定性,唔熟悉玩唔過,特別係仇華地區,一個排華,就非常麻煩,要好熟 ...

有咩地方唔仇中排華? 自從大陸越來越有錢, 全世界仇中情緒好似越來越勁...

象牙宮

2024年龍年勳章

jolps 發表於 18-8-29 14:13
如果馬拉政府真係反口唔認數, 真係幾衰! 呢個係一個政府的誠信。不過冇野既, 美國都係咁啦~ 出爾反爾已 ...

呢D國家去玩下好啦,置業退休,要考慮政治因素。

禁止訪問

侯爵府

jpwy 發表於 18-8-29 14:20
還記得馬拉政府用巫師揾馬航文明到教人五體投地....

我去過一次KL, 感覺都唔太好, d人怪怪地, 同埋未試坐的士係咁驚, 以後咪預我!

jpwy    發表於 18-8-29 17:27

公爵府

jellomama 發表於 18-8-21 14:13
當年係一個叫做 Asia Bxnkers Club 攪嘅展銷會買咗一個曼谷近 Phrom Phong BTS站距離步行15分鈡嘅兩房單位 ...

想請問:40000 Baht = 幾多港幣 ?

公爵府

Sumyeema1 發表於 18-8-29 13:34

點知高齡總 ...

迫貴圓的發展商有否退返D定金俾返小業主呀?

侯爵府

Sumyeema1 發表於 18-8-29 14:26
呢D國家去玩下好啦,置業退休,要考慮政治因素。

但好多人相信嗰個什麼森林係自成一國又乜又物, 誰不知連發展商都被玩了一鑊

伯爵府

2018復活節勳章

美之選468 發表於 18-8-29 14:36
迫貴圓的發展商有否退返D定金俾返小業主呀?
未咁快知,件事啱啱開始 ...馬拉政府好像搭緊棚想抽油水
印像中呢度有bk媽咪買左

首頁

尾頁

跳至