想問HSBC 轉分去Asia miles 一般需要幾耐

kennis_t
|
8月14號已通知HSBC d 分轉去Asia miles 但到今日戶口仲未過到分,真係要四至六星期 ?

我見東亞Citibank 果d 三/四日就可以過到分
seaheart88
|
kennis_t 發表於 18-8-20 18:58
8月14號已通知HSBC d 分轉去Asia miles 但到今日戶口仲未過到分,真係要四至六星期 ?

我見東亞Citibank ...

差不多
MissMaMa
|

如果第一次換,要等好耐的,首先你要登記左將RC換里數,冇記錯呢個過程要幾星期,之後成功登記左,你先至正式轉,但都係未即刻入AM account ,都要等幾日。
wcpcelia    發表於 18-8-21 09:08
kennis_t
|
MissMaMa 發表於 18-8-20 19:14
如果第一次換,要等好耐的,首先你要登記左將RC換里數,冇記錯呢個過程要幾星期,之後成功登記左,你先至正 ...

下⋯⋯⋯我一直都有用獎賞錢轉miles 架,但自從可以轉avios後已經無轉Asia miles 喇,可能因為咁佢無左我Asia miles account ?
因為無左呢個account 所以要等六星期?激死我⋯⋯我趕住今個星期出機票,點算好呀?

依家好似Asia miles 換機票易過用avois 換咁既
終極熊貓
|
kennis_t 發表於 18-8-20 19:25
下⋯⋯⋯我一直都有用獎賞錢轉miles 架,但自從可以轉avios後已經無轉Asia miles 喇,可能因為咁佢無左我A ...

AM每年續一次㗎喎
sophyllis
|
下⋯⋯⋯我一直都有用獎賞錢轉miles 架,但自從可以轉avios後已經無轉Asia miles 喇,可能因為咁佢無左我A ...

HSBC 我上月先轉過,綜合幾次轉換大概7-10日左右就可以
wcpcelia    發表於 18-8-25 15:00
sophyllis
|

一定唔需要4-6星期,需要幾耐/快定慢我估係睇幾多人做轉換申請
MissMaMa
|
我自己就2年轉一次,上一次轉係2年前,要比$300的費用,然後可以一年內任轉。如果你好耐冇轉,唔係冇左個account ,而係要重新登記啫,再比$300手續費,但都要幾星期時間。
MissMaMa
|
sophyllis 發表於 18-8-20 20:01
一定唔需要4-6星期,需要幾耐/快定慢我估係睇幾多人做轉換申請
如果重新登記,的確要幾星期,我的reward cash 7月中到期,啱啱先轉完分。如果登記完,之後就咁轉分係快嘅。
sophyllis
|
MissMaMa 發表於 18-8-20 20:10
如果重新登記,的確要幾星期,我的reward cash 7月中到期,啱啱先轉完分。如果登記完,之後就咁轉分係快嘅 ...

我今年二月登記新戶口,都係10日內完成轉分
MissMaMa
|
sophyllis 發表於 18-8-20 20:18
我今年二月登記新戶口,都係10日內完成轉分
應該唔可能10日,我6月中登記轉分,AM7月9號入賬,真係接近1個月。登記戶口要少少時間㗎,轉分就快。
ahmama
|
我之前係登記俾$300再加轉分一起攪,都係一星期左右,宜家要咁耐?
sophyllis
|
MissMaMa 發表於 18-8-20 20:30
應該唔可能10日,我6月中登記轉分,AM7月9號入賬,真係接近1個月。登記戶口要少少時間㗎,轉分就快。
...

真係咁多年轉分都無試過要成個月咁耐
yokulami
|

試試打上去問下cs,佢哋或者可以幫你hold住等到miles入左戶口先出票!
littlesister
|

請問轉 avios 要登記的嗎?仲想在 831前轉添,我未登記過
littlesister
|
ahmama 發表於 18-8-20 21:22
我之前係登記俾$300再加轉分一起攪,都係一星期左右,宜家要咁耐?

請問點登記?網上搞得嗎?
sophyllis
|

請問樓主d分轉到AM戶口未?
ahmama
|
littlesister 發表於 18-8-20 23:12
請問點登記?網上搞得嗎?

可以, login網上銀行攪!打電話hotline亦得

kennis_t
|
sophyllis 發表於 18-8-25 13:50
請問樓主d分轉到AM戶口未?

最終係8月20日收到,好彩⋯
sophyllis
|
kennis_t 發表於 18-8-25 17:57
最終係8月20日收到,好彩⋯

那就好!換到機票啦?