香港支付寶疑問

piggip77
|

第一次用, 當pay 時要求支付寶密碼, 但從來冇set , 應該點解決? Thx
sasatt
|
我仲古怪
用左中銀信用卡比
貨都收埋
但又見到收款度要付款同要輸入密碼
我入完秘碼先可以比評
而家都唔知自己有冇比兩次錢
water_ma
|
sasatt 發表於 18-8-20 19:24
我仲古怪
用左中銀信用卡比
貨都收埋

你收左貨
要按掣通知淘寶
淘寶先會放款俾賣家

tkop
|
sasatt 發表於 18-8-20 19:24
我仲古怪
用左中銀信用卡比
貨都收埋

做咩收款度又要入密碼
|
逢係主動比評就會要入,但未試過重複收我錢,自動就不用
sasatt
|
water_ma 發表於 18-8-20 19:29
你收左貨
要按掣通知淘寶
淘寶先會放款俾賣家

唔該晒你呀
第一次淘
蠢蠢下咁
sasatt
|
tkop 發表於 18-8-20 19:30
做咩收款度又要入密碼

3樓解答左呀
sasatt
|
piggip77 發表於 18-8-20 19:17
第一次用, 當pay 時要求支付寶密碼, 但從來冇set , 應該點解決? Thx

我當時在豐澤買野
售貨話開alipay ac 平50蚊
我就開啦
好記得要自訂一個6個數字密碼啊
tkop
|
sasatt 發表於 18-8-20 19:34
3樓解答左呀

咁佢又唔自動收貨
二小姐
|
piggip77 發表於 18-8-20 19:17

一開支付寶已入password
可能你忘記了
香印提子
|
每次比錢都要入一次指紋/密碼
|
樓主 你問題解決字未 ? 我第一次淘 見有支付寶入左錢到比錢叫我比支付寶密碼 。 我都無入過米跟指示去支付寶話重置。去到支付寶又叫我用淘寶登入 登入後又叫我比淘寶支付密碼。我都唔知咩密碼 我攪左成晚都未買到
|
查實攪左兩日都未淘到 之前用信用咭 佢又話系統問題叫我遲D再試 所以先轉用支付寶 點知
piggip77
|
2012929 發表於 18-8-24 01:40
樓主 你問題解決字未 ? 我第一次淘 見有支付寶入左錢到比錢叫我比支付寶密碼 。 我都無入過米跟指示去支 ...

其實係幫朋友問, 自己個acc冇問題,
佢又話冇叫過佢set
要問下朋友先知
cameo
|
2012929 發表於 18-8-24 01:40
樓主 你問題解決字未 ? 我第一次淘 見有支付寶入左錢到比錢叫我比支付寶密碼 。 我都無入過米跟指示去支 ...

太耐喇,我印象中⋯
係淘寶一個密碼,支付寶係另一個密碼,你開支付寶時同開淘寶一樣,都會set密碼。
不過嗰時未有香港支付寶apps,我係網上淘寶時,佢要我開埋個支付寶,咁就step by step咁開埋。
|
打上客服要我比身分証 密碼用黎用去都係果兩組試過都唔得