自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係香港電視買咗個剷死皮機,但遲遲未送貨,佢話係商戶派送,但商戶我永遠聯絡唔到,疑似是黑店!

子爵府

laiwingsze 發表於 18-8-20 19:23
我係香港電視買咗個剷死皮機,但遲遲未送貨,佢話係商戶派送,但商戶我永遠聯絡唔到,疑似是黑店!
...

我未試過,不過你可叫 hktv 退錢!

男爵府

試下叫hktv幫你聯絡及約時間?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

取消

大宅

missparent 發表於 18-8-20 22:57

HKTV 話唔關佢事,佢話商戶派送嘅產品就唔關佢事,叫我自己搵返商戶,我話搵唔到商戶,佢就搬個條款及細則出嚟大我,話寫明我購買時付款就代表我已經同意左係同商戶搞掂,與佢哋無關!

大宅

kelvin1206 發表於 18-8-20 23:35
試下叫hktv幫你聯絡及約時間?

HKTV將全部責任推得一乾二淨,同埋而家先發現佢哋係冇客戶服務員答你嘢,個電話永遠打唔通, email要等兩日先覆,覆親都係官腔!就算想同佢理論都冇機會!希望大家將我個案引以為鑑,喺HKTV買嘢要小心啲!

大宅

missparent 發表於 18-8-20 22:57

我都係第一次試,唔試過都唔知道HKTV原來售後服務係咁差!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我未試過

男爵府

試過送完貨發現少左件野,我在網上CHAT ROOM 即時問, 原來送貨員送漏左,個送貨幾分鐘內送返俾我
我買過好多次暫時都滿意

wcpcelia    發表於 18-8-22 09:42

大宅

june_mama 發表於 18-8-21 10:36
試過送完貨發現少左件野,我在網上CHAT ROOM 即時問, 原來送貨員送漏左,個送貨幾分鐘內送返俾我
我買過好 ...

一帆風順嘅時候,我都好滿意,但有事時就投訴無門囉!

男爵府

laiwingsze 發表於 18-8-21 07:42
HKTV將全部責任推得一乾二淨,同埋而家先發現佢哋係冇客戶服務員答你嘢,個電話永遠打唔通, email要等兩 ...

hktv有電話打 個號碼係邊度搵架

大宅

kelvin1206 發表於 18-8-21 11:01
hktv有電話打 個號碼係邊度搵架

我喺Google search咋,但次次響几下就有錄音話繁忙,跟著cut線了!

男爵府

好媽媽勳章

laiwingsze 發表於 18-8-20 19:23
...

未試過咁,妳試下fb反映下

大宅

GS1968 發表於 18-8-21 11:27
未試過咁,妳試下fb反映下

好呀!我試下!唔該哂你!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

未試過

男爵府

如果係hktv 直接送既就好好,吾齊會補送/ 退錢,貨品質素有問題都會換貨/ 退錢。

但係商戶直接派送既就好麻煩,要自己聯絡,而且完全吾知幾時送,
試過到左先俾電話,所以我而家只會買hktv 自己送貨個啲貨品。

大宅

flytoapple 發表於 18-8-21 13:49
如果係hktv 直接送既就好好,吾齊會補送/ 退錢,貨品質素有問題都會換貨/ 退錢。

但係商戶直接派送既就好 ...

多謝你分享! 我以後都唔敢買商戶派送的貨品了!
最後我報左消委員, 結果出奇地很快就解決了,可能消委會介入,HKTV好快就覆返我正常的email,再唔係官腔的回覆了,而係對症下藥,經佢聯絡商戶,跟住商戶就whatsapp我去取貨了! 成個流程都好快,原來佢肯跟進係可以咁快! 多得消委會的阻嚇!
亦多謝各位的意見!

大宅

flytoapple 發表於 18-8-21 13:49

但係商戶直接派送既就好 ...

Hktv 自己送既貨都唔會打電話黎

男爵府

laiwingsze 發表於 18-8-21 16:59
多謝你分享! 我以後都唔敢買商戶派送的貨品了!
最後我報左消委員, 結果出奇地很快就解決了,可能消委會介入 ...

我都無留意有d 係商戶直接派送tim, 我個個星期都有訂hktv 但無留意呢點。

別墅

laiwingsze 發表於 18-8-21 07:42
HKTV將全部責任推得一乾二淨,同埋而家先發現佢哋係冇客戶服務員答你嘢,個電話永遠打唔通, email要等兩 ...
幫襯左幾年,本身好支持,早兩日終於決定black list Hktvmall,
咋咋帝送啲短期貨俾我,email回覆,仲要推卸責任,成間黑店咁。
以後不再幫襯

首頁

尾頁

跳至