照結構

AmyLeung1231
|
請問大家幾多週照結構最好?Thx(emoji)(emoji)(emoji)
ipcs
|
AmyLeung1231 發表於 18-8-20 19:42
請問大家幾多週照結構最好?Thx(emoji)(emoji)(emoji)

20週最好,試過18週去話睇唔清,可能BB太細。
marsh_mallow
|
AmyLeung1231 發表於 18-8-20 19:42

20周照.

|
ipcs 發表於 18-8-20 19:59
20週最好,試過18週去話睇唔清,可能BB太細。

好 Thx(emoji)
|
marsh_mallow 發表於 18-8-21 09:58
20周照.

好 Thx(emoji)
|
Hello AmyLeung1231, 結構性超聲波大約安排係20-22週時照。當胎兒長大至20週,結構超聲波可以檢查胎兒嘅腦組織、裂唇、心臟血管、心瓣、腎臟、腸臟、胃部、膀胱、腰骨等。 媽媽而家懷孕幾週呀?
|
[email protected] 發表於 18-8-21 14:10
Hello AmyLeung1231, 結構性超聲波大約安排係20-22週時照。當胎兒長大至20週,結構超聲波可以檢查胎兒嘅腦 ...

你好(emoji)吾該你(emoji)bb依加14週6啦 我就係度霖21週還是22週照結構先最好
|
我醫生話24週前後最好唔知信唔信佢好
kakakwok716
|
我book 左21w
|
AmyLeung1231 發表於 18-8-21 16:04
你好(emoji)吾該你(emoji)bb依加14週6啦 我就係度霖21週還是22週照結構先最好

結構性超聲波一般係二十至廿二週進行,因為係呢段時期, 胎兒結構同內臟器官比較清晰,容易d檢查。媽媽可以早d預約, 到時就唔怕 book 唔到喇。
musiccisum
|
51544 發表於 18-8-21 16:58
我醫生話24週前後最好唔知信唔信佢好

如果touch wood有啲咩要喺24wk前引產,
所以唔會揀到24wk咁後
kmbb519
|
AmyLeung1231 發表於 18-8-21 16:04

你打去醫生度book時,佢會問你預產期然後幫你約個適合時間