收樓做禮物post 有感

snowshine1357
|
我無收過樓做禮物,所以唔知咩感覺,但對我嚟講,只要係對方真心送,真係一粒糖我都好開心,唔洗下下要收樓嘅
p.s. 我c6無送樓比我,但佢連條命都送埋比我,我覺得比樓好好多
Nbs
|
i agree with u.
如果層樓係老公辛苦工作賺/儲返嚟既,當然係落佢名,我唔忍心比我要左。
樓/錢,我都可以自己努力賺。
反而有心意的禮物最窩我心,即使係細到 for example 我中意食既零食。
cerealdrink
|
好葡萄。
aesbee    發表於 18-8-21 17:43
wcpcelia    發表於 18-8-21 09:56
luvkaka    發表於 18-8-21 09:09
大肉兒
|
cerealdrink 發表於 18-8-20 20:58
好葡萄。

tired
|
好葡萄。

|
Nbs 發表於 18-8-20 20:55
i agree with u.
如果層樓係老公辛苦工作賺/儲返嚟既,當然係落佢名,我唔忍心比我要左。
樓/錢,我都可以 ...

的確係,好似佢知我坐車會暈浪,我自己有時都無理,佢就會好細心買定啲糖比我放係袋,因為我食糖會無咁暈
好多時依啲外人睇落唔值錢嘅,對我嚟講比錢更珍貴
mercurycc
|
好葡萄。

cerealdrink
|

買樓,比買糖難

|
cerealdrink 發表於 18-8-20 21:09
買樓,比買糖難

咁當然了
我無樓收,收粒糖開心下都好呀
Kasrissa
|
snowshine1357 發表於 18-8-20 21:05
的確係,好似佢知我坐車會暈浪,我自己有時都無理,佢就會好細心買定啲糖比我放係袋,因為我食糖會無咁暈
...

葡萄(emoji)

唔通送樓就唔細心、唔會送糖咩?

唔一定要二揀一,現實中大把人有樓有糖
Poyau
|

|
Kasrissa 發表於 18-8-21 00:26
葡萄(emoji)

點解覺得收糖都開心就一定係葡萄??
難道你只有收樓先開心?
可能係我太知足啦,同埋能夠感受另一半對自己有几好,而唔係下下用樓用車嚟計
asa2012
|
我仲阿Q, 我只要C6陪我就夠。 過去的生日,佢陪我飛去其他地方,訂了靚靚的餐廳同我食飯。 我覺得比任何禮物更
pakhop
|

|
asa2012 發表於 18-8-21 06:48
我仲阿Q, 我只要C6陪我就夠。 過去的生日,佢陪我飛去其他地方,訂了靚靚的餐廳同我食飯。 我覺得比任何禮 ...

因為心思勝於一切
Fishqqma
|
Kasrissa 發表於 18-8-21 00:26
葡萄(emoji)

咪係囉!如果C6又細心,又對你好,又成日陪你,再送埋層樓咪perfect啦!點會唔好?!
little_monkey
|
我好自私嘅
唔送俾我都得,但千萬不可送俾其他人。一層樓以至一粒糖都唔得。
唔係怪獸
|
snowshine1357 發表於 18-8-20 20:38
我無收過樓做禮物,所以唔知咩感覺,但對我嚟講,只要係對方真心送,真係一粒糖我都好開心,唔洗下下要收樓 ...

同意呀,佢記得,有心,就會好開心。我地D女人其實好易氹。
Sumyeema1
|
樓主有阿Q精神。
唔好煩我
|
收糖都開心,但都係收樓更開心

假如話收糖更開心對我來講係好唔具説服力,除非對方係大劉,自己去超市買糖,咁又唔同