細s洗碗碟機

sochui
|
見jm話細s好用,但見在價格網都有很多不同型號,請問jm講同一型號運是各型號都一樣?有好型號推介?我部九羊今天壞了,所以考慮細s但不知那型號合適(枱面細)
oceandeepsea
|
細s即係邊隻
sochui
|
oceandeepsea 發表於 18-8-20 22:07
細s即係邊隻

西門慶
angelawyy
|
sochui 發表於 18-8-20 20:53
見jm話細s好用,但見在價格網都有很多不同型號,請問jm講同一型號運是各型號都一樣?有好型號推介?我部九 ...

有大買大
gigi19810326
|
細S係呢隻
西門子只有呢隻可放枱面的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sochui
|
gigi19810326 發表於 18-8-21 16:21
細S係呢隻
西門子只有呢隻可放枱面的

在那買?機價包安裝?是西門x的師傅來安裝?
|
sochui 發表於 18-8-21 20:10
在那買?機價包安裝?是西門x的師傅來安裝?

我係荃灣廣場唔記得叫”電器城”定嘜鬼到買嘅

機價包基本安裝的,
係西門子原廠送貨及安裝的
sochui
|
gigi19810326 發表於 18-8-21 20:27
我係荃灣廣場唔記得叫”電器城”定嘜鬼到買嘅

機價包基本安裝的,

即找一間最平的就可以,因為都是西門x送貨及安裝,對嗎?
買前,要搵西門x的師傅上來睇位,確定合適才買?
bb2
|
sochui 發表於 18-8-21 20:45
即找一間最平的就可以,因為都是西門x送貨及安裝,對嗎?
買前,要搵西門x的師傅上來睇位,確定合適才買?
...

有免費睇位,睇過OK先好買
sochui
|
bb2 發表於 18-8-21 20:56
有免費睇位,睇過OK先好買

自己先約西門x代理安排睇位?
333s
|

美的。免安裝洗碗碟機
https://youtu.be/WLXMbtgPHa8
bb2
|
回覆 sochui 的帖子

yes
sochui
|
333s 發表於 18-8-21 21:12
美的。免安裝洗碗碟機
https://youtu.be/WLXMbtgPHa8

九羊用了差不多兩年剛壞,見大家讚細s和小p,兩者相差幾百元,所以才要考慮那部好用,如果兩部都不可安裝,才退而求其次考慮美x
Rattie
|
我也是買細s,因為屋企大裝所以買咗幾個月至開始用,第一次用冇問題,第二次洗洗吓出 error, 熄機自己洗,第三次再出另一個 error code, call service 都好快上來,check 完機話要攞返去修理,不過customer service 之後 call 我話直情同我換過部新,新機e+用咗大半年了。
同意有位的話有大買大。
想問吓用呢隻機的 jm,你哋用那個 mode? 我用 eco 要差不多4個小時,但說明書說這是最慳水慳電的,我也覺得水/電費真的沒有明顯多了,不過食完飯洗完要等到12點幾!
Ikki_n
|
Rattie 發表於 18-8-21 23:41
我也是買細s,因為屋企大裝所以買咗幾個月至開始用,第一次用冇問題,第二次洗洗吓出 error, 熄機自己洗, ...

4小時咁耐
禁開機後有無禁埋various speed同隔離個button?
我多數用auto 1小時40分鐘
|
Rattie 發表於 18-8-21 23:41
我也是買細s,因為屋企大裝所以買咗幾個月至開始用,第一次用冇問題,第二次洗洗吓出 error, 熄機自己洗, ...

我記得同我裝機個師父講,唔好用慳水慳電程式,佢話好快會壞,之前佢上門同人地換新機,壞嘅好多都係用慳水慳電mode的
佢話用洗碗機,本身就會比用手洗小左水,電量根本每月都多唔到幾多蚊,慳水慳電時間咁長,不停咁操勞部機,壞係正常
Rattie
|
Ikki_n 發表於 18-8-22 00:21
4小時咁耐
禁開機後有無禁埋various speed同隔離個button?
我多數用auto 1小時40分鐘

即係 著機 楝Auto 㩒vario Speed + 隔離好似Steam 個掣?
咁樣就洗 1hr 40min?
Rattie
|
gigi19810326 發表於 18-8-22 00:44
我記得同我裝機個師父講,唔好用慳水慳電程式,佢話好快會壞,之前佢上門同人地換新機,壞嘅好多都係用慳 ...

好彩上嚟問一問,咁你係揀咩 mode 去洗?跟機有 pack 好似洗潔精嘅嘢點用?直接倒落入 powder 嗰格?
Ikki_n
|
Rattie 發表於 18-8-22 00:56
即係 著機 楝Auto 㩒vario Speed + 隔離好似Steam 個掣?
咁樣就洗 1hr 40min?

咁樣禁其他mode仲快,最耐已經係1小時40分鐘
Ikki_n
|
Rattie 發表於 18-8-22 00:59
好彩上嚟問一問,咁你係揀咩 mode 去洗?跟機有 pack 好似洗潔精嘅嘢點用?直接倒落入 powder 嗰格?
...

我多數用auto mode (因為師傅教), 有時用洗玻璃杯個mode for唔耐熱餐具

我無用個舊野,另外買洗碗碟粉