懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

xNicKx 發表於 18-8-21 00:16
我真係好難受,覺得有左好似係錯,要比人虐待咁

唔好咁諗啦!點會係你錯,佢態度唔好係佢唔夠pro!你唔好因為人哋做得唔好而唔開心,BB feel到㗎~
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

複式洋房

Mochimi 發表於 18-8-20 23:27
唔好難過,最緊要bb冇事!但見佢一直comment都好好喎,咩事態度變成咁... (emoji)
我同你一樣都係頸皮厚, ...

你要有心理準備,希望你唔洗好似我咁

複式洋房

wsyggk 發表於 18-8-21 00:33
唔好咁諗啦!點會係你錯,佢態度唔好係佢唔夠pro!你唔好因為人哋做得唔好而唔開心,BB feel到㗎~
...

多謝你,我喊完好d啦

男爵府

xNicKx 發表於 18-8-21 00:30
佢用力都算,仲要態度極之差,我已經一直無問問題無出過聲,等佢專心照,最後只係開口問左一條問題佢已經 ...

你仲有啲地方未照到,搵多個醫生照清楚好d

大宅

xNicKx 發表於 18-8-21 00:04
我兩次都無遲到,仲早到左係度等,網上佢d comment 真係好好,如果唔係我當初都唔會搵佢,可能我同你係個 ...

我個照結構價同你一樣都係特別貴同埋大肚媽媽平時最愛錫個肚,真係撞下都唔想,醫生咁大力照有時真係唔想但又無辦法。佢確實經驗好好,會俾到專業意見。不過相比下我之前睇開個女醫生就好溫柔,會照顧埋大肚媽媽既情緒!我諗都係人夾人掛!唔好唔開心啦

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-8-21 00:39

QE有比結構我,我會去照。但我都選擇比成5500蚊去搵佢照,因為佢係權威,但權威係咁對client,我對佢極為失望

複式洋房

Eeyoresi 發表於 18-8-21 00:44
我個照結構價同你一樣都係特別貴同埋大肚媽媽平時最愛錫個肚,真係撞下都唔想,醫生咁大力照有時 ...

其實我都明白醫生會有時用力照,都唔緊要,我接受到,忍到會忍,不過今日真係比佢隊到好痛,佢唔理仲要話我,好似我接受唔到果種痛係我錯,好似我b無遮住自己但唔知點解照唔到又係我錯,呀b腳趾郁佢數唔到又係錯,點解?有左已經辛苦仲要係錯?我都同意佢經驗十足,已經係好多年嘅權威,真係唔明點解我會有咁嘅對待

水晶宮

kissapplegirl 發表於 18-8-21 00:39

得左手同正面照唔到啫,呢兩part好minor,而且樓主驗咗絨毛。最緊要係心、腦、骨嗰d照到無事就ok。
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

複式洋房

wsyggk 發表於 18-8-21 00:51
得左手同正面照唔到啫,呢兩part好minor,而且樓主驗咗絨毛。最緊要係心、腦、骨嗰d照到無事就ok。
...

醫生話正面要睇兔唇,其實最後係應該打側時照到哂,不過kissapplegirl 都係擔心,提提我。我打側時比佢隊到痛到爆,淨係想快d完

別墅

xNicKx 發表於 18-8-20 21:56
我想講下我今日係劉子健醫生度照結構嘅超級不愉快經歷!佢係母胎權威,我13週度頸皮厚嘅時候已經即時搵佢睇 ...

唔好太唔開心,會影響到bb
自己無睇過劉醫生,不過都知佢係母胎醫學界既權威,而家香港有一部份新一代既婦產名醫都係佢既徒弟來的
我都贊成樓上位jm 所講,可以揾返診所跟進呢件事,對雙方都係最好

水晶宮

xNicKx 發表於 18-8-21 00:55
醫生話正面要睇兔唇,其實最後係應該打側時照到哂,不過kissapplegirl 都係擔心,提提我。我打側時比佢隊 ...

照結構原意係睇下有無d長遠影響性嘅問題,但兔唇並唔構成你要決定BB去留嘅理由,當然早d知道可以有個心理準備。不過兔唇應該平時產檢照超聲波如果醫生好嘅可以叫佢睇下而家照完放心晒,快d讚下BB叻叻豬同埋開心d同佢傾下謁

男爵府

wsyggk 發表於 18-8-21 00:51
...

我諗我比左5000蚊醫生照結構, 當然會想照清楚bb每一個器官,雖然係遺漏左手同正面,但係汲及醫生專業同風險,不過我唔知樓主同劉醫生溝通有無誤會,因為當時我個bb都冇照到一隻手,bb實在太小羊水喇,醫生搖左好耐我個肚都照唔到,佢轉介比威院時有交抵清楚比醫院,而醫院有全部器官再照,劉醫生有好細心照心臟腦部,都比左專業意見我

水晶宮

kissapplegirl 發表於 18-8-21 04:02
我諗我比左5000蚊醫生照結構, 當然會想照清楚bb每一個器官,雖然係遺漏左手同正面,但係汲及醫生專業同風 ...

同意呀!俾得錢梗係想照齊不過我意思係樓主無必要為咗隻左手同正面再俾過幾千蚊出去照,好似好唔抵呀!我會叫產檢醫生順便照照睇下佢肯唔肯不過樓主去公立醫院有得照就無問題啦
我相信劉醫生雖然態度唔好,但都唔會求其幫佢照,應該都有睇清楚嘅。如果樓主去咗第度照然後發現有問題真係要返去問佢拎返錢呀

男爵府

回覆樓主

樓主好慘,就算係sip booking左佢時間又點,宜家又唔係唔洗錢
不過最緊要一切正常健康

複式洋房

xNicKx 發表於 18-8-20 21:56
我想講下我今日係劉子健醫生度照結構嘅超級不愉快經歷!佢係母胎權威,我13週度頸皮厚嘅時候已經即時搵佢睇 ...

希望你快d開心返!諗下結構pass又過一大關!
我搵林勇行照,我都覺得佢面冇表情同埋都幾大力,發現有問題都冇安慰,後來我都有抽羊水。我仲諗早知搵劉子健tim(emoji)
唯有自己睇開d, 最緊要bb健康!
下次記得保護個肚。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

xNicKx 發表於 18-8-21 00:16
我真係好難受,覺得有左好似係錯,要比人虐待咁

最重要bb冇事
妳都唔好激心啦對自己同bb都唔好

大宅

回覆樓主:

咁佢真係有問題,講真權威醫生又不是得佢-個.
我找林勇行做結構,佢好nice , 我叫佢幫我check子宮頸是否短, 佢都幫我check.

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-8-21 04:02
我諗我比左5000蚊醫生照結構, 當然會想照清楚bb每一個器官,雖然係遺漏左手同正面,但係汲及醫生專業同風 ...

最後都照齊哂了,不過係極度痛苦

複式洋房

bb19770101 發表於 18-8-21 08:37
咁佢真係有問題,講真權威醫生又不是得佢-個.
我找林勇行做結構,佢好nice , 我叫佢幫我check子宮頸是否 ...

我果刻都蠢左,應該話唔照即刻走!大不了咪照QE果個算囉(emoji)

複式洋房

chonglulu 發表於 18-8-21 07:07
樓主好慘,就算係sip booking左佢時間又點,宜家又唔係唔洗錢
不過最緊要一切正常健康
...

所以照完我情緒上崩潰左

首頁
12345...9

尾頁

跳至