懷孕前後

跳至

首頁
34567...9

尾頁

別墅

xNicKx 發表於 18-8-20 21:56
我想講下我今日係劉子健醫生度照結構嘅超級不愉快經歷!佢係母胎權威,我13週度頸皮厚嘅時候已經即時搵佢睇 ...

我同你差唔多 好你少少
可能我嗰日book喺診所最後一個客阻住佢收工
照嗰時又係喺度鞋鞋聲話照唔到
跟住又好大力咁搖果肚
我痛左幾日
照左幾次都照唔到個樣開始冇乜耐性囉

不過公道講句佢係態度差
但係都算係照得好仔細
啲手指腳指照左成三四次數左三四次
基本上你問佢野佢唔想答你
我記得佢另外要資訊係要收錢
所以可能係咁樣所以唔答我
佢好專心咁照緊
只係不停咁同姑娘講啲你唔識嘅嘢
佢講嘢係串㗎
我開頭週數細仲未覺得佢郁
我問佢醫生啦點解我覺得佢成日都唔郁
佢好串咁話 唔係佢唔郁下你肚皮厚

複式洋房

bikat 發表於 18-8-22 12:51
我睇過兩三個產科醫生,
劉醫生確實算係比其他醫生踏實嘅一個,
難聽D講就係唔會特別氹人

我一直都講覺得佢好有經驗亦認同佢係權威,但態度真係好差,佢無需要哄我,但亦無可能咁對client

複式洋房

qubepang 發表於 18-8-22 15:10
我同你差唔多 好你少少
可能我嗰日book喺診所最後一個客阻住佢收工
照嗰時又係喺度鞋鞋聲話照唔到

好多謝你講句公道說話,照20分鐘我都只係問左一個問題,同講左聲話痛,其餘時間我無出過聲等佢專心照,我又無遲到,我對佢態度又唔差,同埋其實已經好配合,呀b又無遮住自己,唔知佢Jip jip聲咁無耐性係發生咩事,我覺得亦無必要咁大力,大力到痛左幾日!我比個錢5500係包左咨詢費,可以問問題,但我照完即刻離開左間房走左,我情緒差到極點唔可以再留係果度,之後係控制唔到狂喊

別墅

xNicKx 發表於 18-8-22 15:55
好多謝你講句公道說話,照20分鐘我都只係問左一個問題,同講左聲話痛,其餘時間我無出過聲等佢專心照,我 ...

唔好再諗啦
最緊要BB健健康康
果幾千蚊唔比都比左
嬲黎都冇用
加油啊

複式洋房

qubepang 發表於 18-8-22 15:58
唔好再諗啦
最緊要BB健健康康
果幾千蚊唔比都比左

多謝你

大宅

Disum 發表於 18-8-22 12:13
好彩book埋林勇行醫生,見到大家既comment,唔轉唔得驚繼續睇劉醫生會嚇親阿B
...

我都係睇林勇行,但我覺得佢態度同呢度對劉醫生既comment差不多,我唔會推介人睇佢

別墅

di. 發表於 18-8-22 17:00
我都係睇林勇行,但我覺得佢態度同呢度對劉醫生既comment差不多,我唔會推介人睇佢
...

林勇行也一樣咁串咁大鑊

別墅

Disum 發表於 18-8-22 18:47
林勇行也一樣咁串咁大鑊

我今天也book了謝喜兒同高錦安,那個好d?請媽媽指教下(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

di. 發表於 18-8-22 17:00
...

我幾年前睇佢覺得OK,
請問態度差定係大力呀?
我今胎仲未諗book邊個好

大宅

回覆樓主

劉子健同林勇行我都有睇過,我覺得劉係幾用力照,整痛我同話我肚皮厚。林就好有耐性好仔細。兩位都無乜講嘢,但態度林好好多,只係輕輕郁下我個肚,照唔到會比你去個廁所,返來再照,照到為止,佢會講啲令你安心嘅說話。我個人覺得兩位都係權威,但林感覺好好多(emoji)(emoji)

複式洋房

Disum 發表於 18-8-22 18:47
林勇行也一樣咁串咁大鑊

唔會講得好溫柔,對答好直接,唔會講可能,一般都會答得好肯定或者講幾多成機會,有時呢啲語氣會令人覺得串串地。

我太太果陣對佢講笑,都成功引到佢笑。BB 照嘅期間郁動,佢又會笑佢曳曳。可能我地兩次睇佢佢都咁岩心情唔錯。

林勇行應該應對好多疑難雜症,因為唔平,我唔會推介人去佢度,但如果係攞second opinion 就值得俾錢搵佢。

複式洋房

回覆樓主:

我都係搵劉子健做結構,都覺得佢麻麻,或者佢係一個好有經驗嘅醫生,但係佢同我bb照結構嘅過程比我感覺佢好無耐性,有啲部位照唔到就係度”jip” “jip”聲,又話「唉,又遮鬼住曬」,好大力咁搖我個肚,我個大仔同老公陪我一齊照,之後個仔出嚟都問我點解個醫生咁無耐性!我book佢前有上網check過啲comments對佢都幾啲positive,所以先揀佢,但點知原來係咁!

複式洋房

I also had bad experience with him. He is very impatient and didn't want to answer my questions.

男爵府

Sab2010 發表於 18-8-22 20:36
我都係搵劉子健做結構,都覺得佢麻麻,或者佢係一個好有經驗嘅醫生,但係佢同我bb照結構嘅過程比我感覺佢好 ...

嘩,估唔到因為呢個post先引咗咁多負面經歷嘅分享出黎點解之前完全無聽過呢位名醫原來係咁嘅!

大宅

回覆樓主

我因頸皮太厚去搵劉醫生攞2nd opinion。姑娘好好幫我安排喺兩日後,並説要另外加$1500做知詢費。因為太擔心,同知道劉醫生喺權威,所以立刻去。

去到劉醫生十分好笑容,不用10分鐘就完成12週早期結構,並說胎兒什麼事也沒有,就請了我出去。這樣就收$5000。當然我沒有期望他會不收知詢費,但我覺得他因為我擔心而多收,不是因為我需要多點時間而收費,真的不太好。要是他説$1500是插位費我還會覺得好受點。

好彩的是胎兒到17週也沒有問題,也不用回去劉醫生到做中期結構了。

禁止訪問

洋房

xNicKx 發表於 18-8-20 21:56
我想講下我今日係劉子健醫生度照結構嘅超級不愉快經歷!佢係母胎權威,我13週度頸皮厚嘅時候已經即時搵佢睇 ...

我去照結構佢都係勁大力,仲話我肚脂肪厚所以唔清楚(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

musiccisum 發表於 18-8-22 18:55
我幾年前睇佢覺得OK,
請問態度差定係大力呀?
我今胎仲未諗book邊個好

佢都幾大力同埋照唔到會大力拍我肚,全程好cool

大宅

Disum 發表於 18-8-22 18:50
我今天也book了謝喜兒同高錦安,那個好d?請媽媽指教下(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

唔建議高錦安,之前有媽媽生咗BB好多問題,就係高幫佢照結構嘅,仲話一切正常!

水晶宮

LoveRilakkuma 發表於 18-8-23 06:05
唔建議高錦安,之前有媽媽生咗BB好多問題,就係高幫佢照結構嘅,仲話一切正常!
...

有咩問題啊?介唔介意講詳細少少?因為你呢個指控都幾大。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁
34567...9

尾頁

跳至