懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我2胎都搵林勇行照結構,吾串,好好耐性,7月頭第二胎照結構,我第一胎留俾診所既電話轉左no. 我有同姑娘講返新電話no. 吾知姑娘有冇寫低啦,到照結構果日去到診所,姑娘話之前打左電話俾我,電話吾通,我同佢講返轉左電話號碼,卜期果日有同姑娘講架,姑娘話ok。抄低我新電話,叫我坐低等,我本身卜12點照,但等到最尾一個先照。但林醫生好好喎,一d都冇吾耐煩,好好耐性照喎,照得好仔細,仲同我講笑。照好耐,我同我老公都勁多嘢問,但佢都好耐性答喎。所以果4200抵俾架。

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

pluto528 發表於 18-8-23 22:37
我完全同樓主既經歷一模一樣…
我係照初部結構時上去…佢又係大大力咁照…我話痛…佢就好負氣咁話痛就吾好 ...

原來有人同我一樣咁慘,我都無遲到,唯一可能係佢嬲要zip返我落去

複式洋房

sukibeibei 發表於 18-8-25 04:08
我想問你睇個個係劉醫生?因為佢好似有另一個醫生睇架。

我好肯定係劉子健,點會咁都搞得錯

複式洋房

LoveRilakkuma 發表於 18-8-24 01:47
我同老公講起呢件事,佢好愕然,仲話劉醫生態度好好,好nice好專業!

我今年6月尾照完,感覺同老公好一致 ...

你好好彩!點解同一個醫生,大家待遇咁不同?

複式洋房

Sab2010 發表於 18-8-23 22:41
我book佢前上網search過都無乜negative comments, 仲以為自己係個別例子,到睇到呢個post先知原來有咁多人 ...

佢其實唔休做,大把人搵佢,態度變差可能都係正常事

大宅

xNicKx 發表於 18-8-26 09:48
你好好彩!點解同一個醫生,大家待遇咁不同?

真係唔知點解,我宜家產檢個醫生都好多人話差,亦好多人話好,我老公陪我睇咗幾次都覺得佢好好喎,我都唔明點解!

複式洋房

全心全意 發表於 18-8-23 21:11
唔知你有無俾佢照過。但佢照緊每一part 時,都會口噏噏數骨頭數量,也會細心睇器官入面血液流入流出的情況 ...

我一直都話佢係權威,絕無半點懷疑,但態度都好緊要,醫者應該父母心,咁黎虐待d孕婦真係好過分

複式洋房

LoveRilakkuma 發表於 18-8-26 09:51
真係唔知點解,我宜家產檢個醫生都好多人話差,亦好多人話好,我老公陪我睇咗幾次都覺得佢好好喎,我都唔 ...

總有人次次睇完佢都滿意,亦有好似我依d賴哂野比錢仲要受氣,當睇彩數囉,有人會黎share返佢同我一樣嘅慘痛經歷,亦有人會覺得就算佢態度差佢都接受,要睇埋本身個人嘅接受能力,我就一定接受唔到

大宅

xNicKx 發表於 18-8-26 09:59
總有人次次睇完佢都滿意,亦有好似我依d賴哂野比錢仲要受氣,當睇彩數囉,有人會黎share返佢同我一樣嘅慘 ...

如果態度差我一定唔睇囉,病人心理素質都好緊要,態度差又攪到病人有壓力,對病人不會是好事!

無論中西醫,態度差的我不會睇第二次,我接受唔到態度差!

別墅

xNicKx 發表於 18-8-26 09:59
總有人次次睇完佢都滿意,亦有好似我依d賴哂野比錢仲要受氣,當睇彩數囉,有人會黎share返佢同我一樣嘅慘 ...

我係林勇行接生的,佢其實係冷面笑匠,可能照一次結構好難同佢有深入嘅接觸,我自己同佢交流咁多次我覺得佢好專業有時仲會講下爛gag(但自己唔笑) 我幾個朋友搵佢生,有啲人有突發情況都母子平安。我覺得搵佢真係好安心。佢連我bb腳趾似老公、磅數、預產期都全部中唒。(我係7wk 照嗰個預產期正日生, 足40wk)我下胎都會搵返林勇行如果佢未退休的話。

大宅

回覆 LoveRilakkuma 的帖子

我完全認同, 因為劉XX脾氣係真係唔好, 同埋照時好粗魯會整痛PATIENT, 因為我兩胎都係搵佢, 第一次時都係咁...無耐性, 黑面, 同照時會係咁CHOK個超聲波整到個肚好痛...但第二胎都隔左幾年,其實只係諗到第一次都係搵佢..而且又係呢方面專家,同埋只諗到可能咁岩個次係咁,無諗過完來佢本身E德係咁, 但今次都係一樣, 黑面, JIPJIP聲(因為我B唔合作, 但政府同其他私家E生照時都會..但未見過咁無耐性),大力CHOK個肚整到你痛.

之後再同朋友講起, 佢話佢個時都係咁, 所以應該係劉XX本人E德真係有待考究,如有機會有第三胎..我一定唔會搵佢!

別墅

陳創斌醫生幫我照結構佢好好人態度非常之好,多個選擇俾大家!

洋房

xNicKx 發表於 18-8-21 00:30
佢用力都算,仲要態度極之差,我已經一直無問問題無出過聲,等佢專心照,最後只係開口問左一條問題佢已經 ...

香港咁多有母胎醫學婦產科醫生,找另外一d囉,我就吾會俾錢買難受

大宅

我都係搵劉醫生照,佢俾我感覺好好,好專業。仲不斷令我唔好緊張想我放鬆啲。佢專業到因為佢有啲位照唔到,BB打側左身,所以佢叫我向另外一個角度微微傾斜個身體,結果BB真係轉返佢想要嘅位置。

不過聽到你呢個經歷都明白你點解唔開心

複式洋房

xNicKx 發表於 18-8-21 00:06
依個經歷真係好慘,無諗過比咁多錢出去睇個權威都會咁!多謝你,我喊完無事了
...

我都覺得佢情緒飄忽,第一次做nifty 同初步結構佢態度麻麻地,我又係問左一條問題,佢就有點有耐煩。不過之後果次照結構,佢又無乜野,態度好過第一次。

大宅

回覆樓主

我成日覺得讀書甘叻既人,情緒一定會控制得好好

複式洋房

回覆樓主:

我幾次重要檢查都係搵劉子健,每次佢都有笑笑口,照結構都有耐性同仔細,仲同我講笑添... 有啲位佢要大力照都有同我講:如果痛要出聲... So far我睇佢嘅感覺係好好的

睇醫生都係人夾人,如果感覺唔好就轉吧,唔好搞到自己唔開心了,始終媽媽心情好重要!

大宅

xNicKx 發表於 18-8-20 21:57
怕陣間都係照唔到佢會更大力同發脾氣,之後醫生叫我打側訓,打側訓個肚會大過平躺,所以佢隊嘅每一下會比平 ...

我都照過!一樣,照到jipjip聲,推肚勁心急,我以為我係當日最後一位佢先咁樣

首頁

尾頁

跳至