十一週,今日無啦啦又有啲啲流啡>.<臨訓仲有一攤仔血

麻每吉
|

今日下午有幾滴啡,問左中醫,叫我加返包止血藥落去,剛剛夜晚抹到一小滴血,訓前有一攤仔血,唉,仲有一個星期12週去做T21,希望無咩事,啲啡會停繼續訓下覺睇下點

BowieFungF
|
多卧床,多休息,保持心境平靜
麻每吉
|
BowieFungF 發表於 18-8-20 22:25
多卧床,多休息,保持心境平靜

尋晚訓前抹到有血,諗緊去唔去睇醫生
BowieFungF
|
麻每吉 發表於 18-8-21 08:12
尋晚訓前抹到有血,諗緊去唔去睇醫生

睇私家醫生,佢地會有安胎藥比你架,政府醫院就冇咩會同你做
麻每吉
|
BowieFungF 發表於 18-8-21 08:13
睇私家醫生,佢地會有安胎藥比你架,政府醫院就冇咩會同你做

本身有少少想睇急症,但又諗起上次去用個大鴨咀鉗好痛,依家等睇開嘅醫生診所開門問今日有無得睇,jm們有無油尖旺區易約啲嘅醫生推介?

missck
|
麻每吉 發表於 18-8-21 08:28

本身有少少想睇急症,但又諗起上次去用個大鴨咀鉗好痛,依家 ...

睇急症佢都係叫你瞓床,你試吓同診所講你流血,睇吓佢安唔安排到時間俾你見醫生。
麻每吉
|
missck 發表於 18-8-21 12:12
睇急症佢都係叫你瞓床,你試吓同診所講你流血,睇吓佢安唔安排到時間俾你見醫生。
...

感謝回覆,今朝一大早打去,姑娘知我睇開,即刻攝到時間俾我睇

去到照左醫生話好好,心跳好強,檢查埋宮頸果啲無事,都係少少作小產,開左藥走得好彩,真係嚇死,尋晚今朝面青晒
missck
|
麻每吉 發表於 18-8-21 14:53
感謝回覆,今朝一大早打去,姑娘知我睇開,即刻攝到時間俾我睇

去到照左醫生話好好,心跳好強,檢查埋宮 ...

咁就好啦!我記得我同你係同期有阿b ga
唔好太緊張,多d同bb傾計,我真係覺得會有幫助,好好休息吓
RubyYu07
|
仲有返工嗎?呢段時間就好好休養下。
麻每吉
|
missck 發表於 18-8-21 15:01
咁就好啦!我記得我同你係同期有阿b ga
唔好太緊張,多d同bb傾計,我真係覺得會有幫助,好好休息吓 ...

會架喇
依期個人緊張啲,唯有睇多啲笑片
麻每吉
|
RubyYu07 發表於 18-8-21 16:03
仲有返工嗎?呢段時間就好好休養下。

無返工,日日訓,上年小產過,老公准許我辭工,因為本身我係雙角子宮要好小心
RubyYu07
|
麻每吉 發表於 18-8-21 17:19
無返工,日日訓,上年小產過,老公准許我辭工,因為本身我係雙角子宮要好小心
...

咁唔使返工就應該好好休養下。
haha748494
|
好彩無事,暫時唯有臥床休息下先。
麻每吉
|
RubyYu07 發表於 18-8-21 19:57
咁唔使返工就應該好好休養下。

Um,我依家都諗緊好在唔洗返,如果唔係真係好煩,體力支持唔到
麻每吉
|
haha748494 發表於 18-8-21 22:34
好彩無事,暫時唯有臥床休息下先。

係呀,繼續喺屋企訓,中西藥夾攻