一包M巾10片裝,你地夠一次經期用嗎?

傻豬妮妮
|
我一包十片裝可以用3個月,即3次經期,你地平時一次經期要用幾多片?
2RRMUM
|
即係你每次週期只用3片?
每次多少天呀?
好少啊!
我之前Day 1最多,每天也用8片啦!
之後幾天漸漸地減少,每次週期要20+片啊!
id4pat
|
十片用三個月, 太誇張喇啩! 就算份量唔多, 早午晚都會各一片啦, 當你嚟三至四日,都有九至十二片!!
milkylok
|
傻豬妮妮 發表於 18-8-20 22:35
我一包十片裝可以用3個月,即3次經期,你地平時一次經期要用幾多片?

一日一片吾使換?
傻豬妮妮
|
係呀,一包十片用三個月呀,我係第一日先要用,第一日分量係最多,但同人比我都係小,所以第一日用3片已經夠,當我早上黎M啦到夜晚已經可以用護墊了,隨後嘅天數繼續用護墊已經得了,小到咁我都驚我自己唔正常,所以問下Jm們,睇下有冇人係咁,我有睇過中醫,佢話我血氣唔夠囉
me920
|
你咩年紀?
年紀都應該有影響
傻豬妮妮
|
me920 發表於 18-8-21 09:50
你咩年紀?
年紀都應該有影響

我未到40
me920
|
傻豬妮妮 發表於 18-8-21 14:47
我未到40
咁應該去調理下
每次M前M後都係睇下中醫補下血氣
傻豬妮妮
|
me920 發表於 18-8-21 14:56
咁應該去調理下
每次M前M後都係睇下中醫補下血氣

嗯嗯,知道了
barbiechan330
|
當然唔夠, 我要用2包至2包半
katherine.k
|

如果你係要用液體衛生巾, 而你經期日係四日呢就夠。
_candy_
|
傻豬妮妮 發表於 18-8-21 08:25
係呀,一包十片用三個月呀,我係第一日先要用,第一日分量係最多,但同人比我都係小,所以第一日用3片已經 ...
我都用好少喎,同你差唔多咁,西醫話正常,中醫一定話乜虛物虛,叫你調理,調理個荷包
flori
|

我一次黎M要用2包M巾,起碼20塊,我頭一兩日幾個鐘頭就要換一次,唔想成身血味
YanYan0116    發表於 18-9-3 11:50
newc9
|
真係好小喎, 我頭三日都每日四片, 之後幾日就會用小D, 都用三片
strawberry1975
|
我一次經期都要兩包半!