想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期我出過po話自己驗到懷孕但診所醫生話指數低,無開到懷孕證明俾我。。。
當日我晚上就流啡,第二日就即刻去睇浸會睇醫生,當日週數大約五週,但因為我本身週期長,照陰超乜都照唔到,醫生話驗埋血穩陣d,3pm抽完血未夠5pm就有報告,指數有40+,係好初期懷孕,咁我就喺屋企休息左兩日,無再流啡
剛剛星期六我同屋企人返大陸,當晚可能太攰又流少少啡,不過上次問醫生流啡好正常,所以早d休息就算,第二日要湊女(3歲),照顧左佢全日,夜晚去完廁所就見紅,好擔心,我而家應該是6W。。。因為我人仲喺大陸,唯有第二朝老公同我去大陸醫院排急診,急診要等到下午先有得睇,所以返酒店休息。到下午再去醫院,我一直有見紅但唔多,但等到3點幾我feel 到自己突然流左好多血,果陣仲未輪到我見醫生,我去廁所check 應該都流走左了。。。之後話俾姑娘知,先安排到俾我見醫生先,醫生黎到做內診檢查,我見到個佢隻手伸出來全部都係血,都驚到唔識喊。。。再去照陰超,又係乜都睇唔到,究竟從來有無過胚胎/胎囊都無人知,而家抽左血等聽日報告出,有機會會係宮外孕又或者已經自然流出了。。。
我而家好似發左場夢,除左一份驗血報告話有懷孕之外,我就乜都無,我有懷疑究竟我而家係m到還是流左,因為排出來嘅就同平時m到一樣。。。如果我真係流左,我應該點做?休息?調理?再檢查?

大宅

cathytan914 發表於 18-8-20 23:16
上星期我出過po話自己驗到懷孕但診所醫生話指數低,無開到懷孕證明俾我。。。
當日我晚上就流啡,第二日就 ...

順其自然,抽血抽到指數跌到零再重新黎過,我都兩次6w又重頭來過,當遲黎m吧,咁早期唔傷身的

複式洋房

回覆樓主

Same here 應該6週個陣 自然留左 但我可能身子弱 都照坐個小月 好似一場空咁

大宅

我都係6-7W 自然排出,明明早一日去私家仲照到有心跳,跟住第二日就肚痛大出血,去到急症室係優先處理,但醫生已經乜都照唔到,即場爆喊...住左一晚醫院...發左場夢咁

別墅

B_Cindy2016 發表於 18-8-21 21:27
我都係6-7W 自然排出,明明早一日去私家仲照到有心跳,跟住第二日就肚痛大出血,去到急症室係優先處理,但 ...

加油呀,養好身體再黎過(emoji)(emoji)

大宅

回覆 cathytan914 的帖子

Thanks ,大家都要養好身子再努力

大宅

回覆樓主:

我之前都try過一次7wks自然排出,驗孕好淺線,但醫生有開懷孕證明,胸一直好痛,一星期後流brown入院話照唔到,跟住流好多血,流埋一大舊豬紅,驗血都話係懷孕,但我都覺得唔似懷孕,但護士話豬紅應該係胎兒組織,坐左小月,已經2年前的事

複式洋房

sharon_yingwa 發表於 18-8-22 01:02
我之前都try過一次7wks自然排出,驗孕好淺線,但醫生有開懷孕證明,胸一直好痛,一星期後流brown入院話照唔 ...

首頁

尾頁

跳至