美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆樓主

全職媽媽分享美容歷程之一 斑斑篇

續⋯⋯
走左先醒起fb果度寫完成左會有野送但無囉!
當晚做完所謂免費皮秒激光,又無幫我搽返面霜,做完兩邊咩感覺都無,啲斑一樣仲係度,淺都無淺色到,前後可以話係無分別!
天下間果然係無免費午餐!

續⋯

男爵府

lala0909 發表於 18-9-3 11:59
樓主好勇,我吾敢週圍去試

我都唔噤亂噤試,因不是做普通facial,若有反黑仲煩,得不償失!

大宅

回覆樓主

續⋯⋯⋯

第四次喇!
再戰皮秒激光,今次去呢間係體驗價$1288,好似好貴,同我之前試免費或者幾百蚊既係差得遠,我已經唔敢試啲太平既,世上果然係一分錢一分貨,約左時間,上到去地方光猛,沒有壓迫感,接待員有禮,都係坐入間房仔度填下資料,有個美容姐姐介紹咩係皮秒,佢話佢地用係755蜂巢皮秒激光機,唔單止減淡色斑、荷爾蒙斑、老人斑,仲可以打散全面黑色素,還有收細毛孔、減淡細紋、增強膠原蛋白生長⋯⋯⋯⋯講得好詳細唔似之前果幾間一開始就講價錢、講優惠。
講到咁勁,真係好想即刻入房試
等佢介紹埋啲療程計劃就可以入去喇!

續⋯⋯⋯⋯

別墅

Balluno 發表於 18-9-7 23:30

續⋯⋯⋯

等你分享

大宅

回覆樓主

續⋯⋯⋯⋯

入房後,有美容姐姐幫我卸妝同埋洗面,之後很快就開始幫我做療程,我感覺到今次堅架喇!好有信心唔會再俾人搵笨。

初初有啲吉吉地,去到近眼同鼻既位置就有啲痛,佢話果個位置比較敏感,有時聽到噠噠聲,打晒成面,感覺塊面㷫㷫地,就即刻幫我敷返個勁冰涼既啫喱面膜,正呀!完成後仲有幫我搽面霜眼霜同防曬,最細心就呢間。提點我之後記得每天都要搽防曬等等護理⋯⋯

最後我係俾左$5xxx 做6次呢個會員推薦新客優惠,除翻開都係8百幾蚊,仲平過體驗價$1288一次。

續⋯⋯⋯⋯

大宅

回覆樓主

續⋯⋯⋯⋯

回家照照鏡,原本深色斑位置會有幾點紅點,整塊面紅紅地,無媽媽緊嘅感覺,唔覺得乾,之前聽人講話會好乾,原來蜂巢皮秒真係唔會出現呢啲情況。
大約3天啲紅點已經退晒,我啲斑斑基本上已經淡晒,淺色斑位置無晒,我有塊深色斑就淺色左好多,照鏡時即刻覺得自己塊面好乾淨,好白淨,我個鼻啲粗大毛孔真係收細左啲,黑頭都無埋,真係好開心好開心!

續⋯⋯

侯爵府

Balluno 發表於 18-9-10 18:57

續⋯⋯⋯⋯
請問係咩地區?

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Balluno 發表於 18-9-12 00:35

續⋯⋯⋯⋯

好正咁喎
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

回覆樓主

續⋯⋯

最快大約一個月可以去打一次,已經打左三次感覺超好,斑已經無晒咁制,深色斑就仲有少少印係度,唔止毛孔細左,洗面果時塊面真係滑左好多,真係架!朋友見到我都問我做咩事白左塊面靚左咁多,真係好開心!

呢間美容院真心我去左幾次,只有第一次介紹打斑package,之後都係我主動問其他療程佢先介紹,一啲都唔係果啲一開始就sell ,邊做邊sell,完成又係咁sell唔俾你走,我好憎果啲唔俾人走既感覺!

續⋯⋯

大宅

馬交妹妹 發表於 18-9-2 10:27
想知最後收到毛孔嗎?

真係收細左毛孔,黑頭都無埋(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

lala0909 發表於 18-9-3 11:59
樓主好勇,我吾敢週圍去試

所以以後都唔敢再周圍試,搵到間好既就會繼續做

大宅

issactmaria 發表於 18-9-7 08:42
我都唔噤亂噤試,因不是做普通facial,若有反黑仲煩,得不償失!

好彩我呢間無反黑情況,佢哋啲美容姐姐都係專業有經驗,識睇邊啲斑要用幾多激光,唔會出現反黑既情況。

大宅

nyfng 發表於 18-9-12 02:37
請問係咩地區?

銅鑼灣區

大宅

Balluno 發表於 18-9-14 01:11
銅鑼灣區

May I know which skin center?

大宅

meex2 發表於 18-9-14 10:33
May I know which skin center?

我驚呢度唔可以出美容院名稱啊!pm

禁止訪問

大宅

回覆樓主

由於好多媽媽都好有興趣想知道我果間美容院資料,間美容院係銅鑼灣區架!可以pm 美容院資料,如真係有興趣需要用到我個會員資料可以話俾大家知,記得我果個係會員推薦打斑優惠價黎架!:mother::mother:

希望幫到大家

複式洋房

Balluno 發表於 18-9-15 00:03

由於好多媽媽都好有興趣想知道我果間美容院資料,間美容院係銅鑼灣區架 ...

PM me pls

男爵府

Balluno 發表於 18-9-15 00:03

由於好多媽媽都好有興趣想知道我果間美容院資料,間美容院係銅鑼灣區架 ...

Please pm me!thanks

大宅

回覆樓主

續⋯⋯

其實我點解用咁多時間分享係因為呢間美容院我都係其他討論區見到有人分享,膽粗粗問人介紹既就有會員推薦優惠,所以我都想分享經驗俾大家,等大家媽媽唔使好似我咁要撞下試下浪費晒啲湊仔時間又激心又嘥錢!

最後斑斑篇自己既心得就係,唔好貪平以為幾百蚊可以做到數千蚊既療程,唔使錢更加唔好試除非好多時間試下又唔怕俾人迫買野!

首頁
12345...7

尾頁

跳至