曼谷酒店

vchu
|
求提介 - 曼谷近 BTS 正早餐的酒房,10月帶媽媽去。Thans.
2007WNIP
|
vchu 發表於 18-8-20 23:48
求提介 - 曼谷近 BTS 正早餐的酒房,10月帶媽媽去。Thans.

siam kempinski早餐正,BTS站
Ryokai
|
2007WNIP 發表於 18-8-21 07:32
siam kempinski 早餐正,BTS 站
Kempinski 早餐都叫做正 ?
充其量只是四星酒店水準, 餐廳面積小、通道窄, 行多幾步都要講 : 唔該借借.

普通一個非假期 Weekday 早晨, 住 Executive Floor 都要等位, 執好座位之後, 之前跌在櫈底的食物仲未清理.
的確係五星, 不過係五星尾質素, 五星頂價錢.
pbpk03845784
|
Ryokai 發表於 18-8-21 07:54
充其量只是四星酒店水準, 餐廳面積小、通道窄, 行多幾步都要講 : 唔該借借.

又講jm真係比kempinski傷得好深
vchu
|
多謝分享,還有推介嗎?
Ryokai
|
pbpk03845784 發表於 18-8-21 11:57
又講 jm真係比 kempinski 傷得好深
搞到我連其他城市的 Kempinski 都唔敢住.

話時話, 峇里島的五星酒店, 質素拋離曼谷、布吉、蘇梅 ... 同樣都係五星酒店一條街, 價錢仲平些少.
忌廉寶寶
|
Ryokai 發表於 18-8-21 07:54

認同呀,其實kimpinski既最大優店,就係方便,連接paragon,但其實又唔算好近bts,我只住過cabana room,因為我仔真係好鐘意喺房可以跳落水,但酒店其他軟硬件其實冇乜特別,房都唔算特別grand,個早餐先令人失望,泰國求其一間都好過佢,我住過三次,第二次巳經買齋房,早餐行過去paragon食好過

gagabb701701
|
忌廉寶寶 發表於 18-8-25 18:27
認同呀,其實kimpinski既最大優店,就係方便,連接paragon,但其實又唔算好近bts,我只住過cabana room,因 ...

你好,我諗住1月頭同個女去,成4000千元一晚,真的太貴了,你係邊到訂架!唔該
忌廉寶寶
|
gagabb701701 發表於 18-8-28 22:52
你好,我諗住1月頭同個女去,成4000千元一晚,真的太貴了,你係邊到訂架!唔該
...

係呀,佢仲要越賣越貴,我第一次住$3000一晚連稅,第二次住因爲臨時決定,出發前十幾日先買,成$4500一晚,第三次本來買到大約$3500一晚,點知晏晝睇完,諗住夜晚等個仔瞓左先慢慢搞巳經貴左成千,嬲嬲地等到第二日仲貴......
我三次都係官網book,因為我鐘意有咩直接同酒店傾,唔係太鐘意經agent,而且我睇過其他酒店網都係咁上下價錢
如果要平真係要超級閒日,我有時禁到都有連稅大概三千蚊晚,但佢既cabana room得十幾間,所以睇岩就要快d決定,佢真係可以成日full的
mugtaitai
|
vchu 發表於 18-8-20 23:48

St Regis 同 Park Hyatt,都直通 BTS,早餐我覺得不錯
kristentam
|

Grand Hyatt 都好方便,商場出天橋,行去 BTS 站

Ryokai
|
忌廉寶寶 發表於 18-8-30 04:56
係呀,佢仲要越賣越貴,我第一次住 $3000一晚連稅,第二次住因爲臨時決定,出發前十幾日先買,成$4500一晚 ...
前輩, 如果 Kempinski Cabana Room 要 $3.5K 一晚
呢間 Villa 距離機場 30分鐘, 大型購物飲食商場 10分鐘. 你覺得值幾多錢一晚 ?

monIII
|
Ryokai 發表於 18-8-30 17:52
前輩, 如果 Kempinski Cabana Room 要 $3.5K 一晚
呢間 Villa 距離機場 30分鐘, 大型購物飲食商場 10分鐘. ...

想知幾錢同是邊間(emoji)(emoji)
cholewong29
|
呢間 Villa 距離機場 30分鐘, 大型購物飲食商場 10分鐘. ...

邊間?
fongchung
|

請問邊間呀?
Gini
|
好心急!邊間酒店?
canema
|
Gini 發表於 18-9-1 18:54
好心急! 邊間酒店?
不用問了, 這酒店我舊年住過, 不是泰國, 係峇里島, 不能直接比較.
的確係好靚, 普通 Resort 房包早餐大約 US$ 230, Villa 要 US$ 550 或以上.
忌廉寶寶
|

其實我都知有好多好靚既酒店都好平,尤其布吉
不過kempinski應該係曼谷唯一一間有pool access房既酒店,行過隔離就係paragon,我諗貴在呢度,鬧市中既resort
忌廉寶寶
|
canema 發表於 18-9-1 23:55
不用問了, 這酒店我舊年住過, 不是泰國, 係峇里島, 不能直接比較.
的確係好靚, 普通 Resort 房包早餐大約 U ...

原來唔係講緊泰國,咁真係冇咩好比較
咁不如講大陸.....大把靚野
我都知3千幾喺布吉、芭提雅可以住到兩至三晚既private pool添,不過明明講緊曼谷架嘛....多謝呢位jm開估,等其他jm唔駛估估吓
Ryokai
|
忌廉寶寶 發表於 18-9-2 17:34
其實我都知有好多好靚既酒店都好平,尤其布吉
不過 kempinski應該係曼谷唯一一間有 pool access 房既酒店...
所以就話 : 五星尾質素, 五星頂 (不是五星頭, 係五星頂 ) 價錢.

不過如果大把 $$$$, 豪得起, 唔會志在比 $2000, 但住只值 $1300 的酒店.