珠光寶氣 ~ 2008

mickeyeva
|
原來10年嘅劇,我印象套劇卡士幾勁,最記得黎豬劇入面個英文名Constance, 套劇好似麻麻哋好睇
summerbaby
|
我媽咪好鐘意睇
我自己就覺得都ok好睇
Blueberry97
|
唔知係咪有其中一個逆流大叔,所以播呢
nganc9
|
黎姿最後一套劇
wcpcelia    發表於 18-8-21 09:58
路過路過
|
拍緊時黎姿細佬出事,蔡少芬嗌到喉嚨出血,要做手術,而套戲我覺得麻麻 。
cherrieleung722
|
這套我ok喎,上個月才又再由頭睇起!
she007
|
印象中唔係好睇,一般般
mickeyeva
|
路過路過 發表於 18-8-21 00:43
拍緊時黎姿細佬出事,蔡少芬嗌到喉嚨出血,要做手術,而套戲我覺得麻麻 。
...

黎豬細佬已經10年,外國讀完書,本來大好前途,點知就遇到嚴重交通意外,好唏噓
蔡少芬咁大獲,唔記得,可能影響到宜家把聲沙了,有爛聲感覺!
pansy888hk
|
此套戲卡士強勁啊,我中意看啊~~

今集說佢幾姊妹已經好看~
艾菲BB
|
mickeyeva 發表於 18-8-21 00:52
黎豬細佬已經10年,外國讀完書,本來大好前途,點知就遇到嚴重交通意外,好唏噓
蔡少芬咁大獲 ...

之前蔡有上一個節目講過就係因為呢套戲,仲話做完手術醫生話唔可以出聲幾個月,但劇組趕著拍,比咗唔知一兩日係休息咋
路過路過
|
mickeyeva 發表於 18-8-21 00:52
蔡少芬咁大獲 ...

我真係覺得好可惜,大好前途,又有女朋友,事業越做越好,大把明星客,好彩黎姿夠硬淨,念親情,我都好欣賞黎姿,真係唔係個個家姐會咁偉大。
蔡少芬做完手術,都唔知休息幾多日就要開工,佢差啲啞,到現在都好唔番。好慘,寧願佢唔接套戲都無損失。
c.vieri
|
呢套最鐘意睇林保佁同邵美琪
vlnz    發表於 18-10-21 01:27
草莓妹    發表於 18-10-19 01:07
LeBlue    發表於 18-8-22 00:49
mickeyeva
|
c.vieri 發表於 18-8-21 01:02
呢套最鐘意睇林保佁同邵美琪

我記得有關禮傑,好似去了西藏拍,反而有王喜我就唔記得喇
c.vieri
|
mickeyeva 發表於 18-8-21 01:04
我記得有關禮傑,好似去了西藏拍,反而有王喜我就唔記得喇

王喜鐘意菜小芬,做姜大偉個徒弟。

呢套都ok,之前都翻睇過幾次,係最憎鐘+欣,係套劇入面d咀臉超黑人僧。
mickeyeva
|
c.vieri 發表於 18-8-21 01:07
王喜鐘意菜小芬,做姜大偉個徒弟。

呢套都ok,之前都翻睇過幾次,係最憎鐘+欣,係套劇入面d咀臉超黑人僧 ...

有鍾+欣真係唔記得,做咩角色?
c.vieri
|
mickeyeva 發表於 18-8-21 01:09

做係外國返黎嘅有錢女,佢啊爺係數一數二嘅有錢佬,仲同bosco有感情戲
wyn726
|
mickeyeva 發表於 18-8-21 01:09

我記得佢同陳豪搞左
但陳已同黎姿一齊
俾黎姿發現
鐘個角色勁討厭
dasy
|
呢套劇上個月我先翻睇完,覺得好悶,好似到30集後我飛住睇
浩霆豬豬
|
啱啱上個月先煲完
zxzx
|
浩霆豬豬 發表於 18-8-21 02:34
啱啱上個月先煲完

My tvb super 有嗎?