請問有冇媽媽睇開黃建新醫生?

pearluffy
|
見好多post都話黃醫生收費平、$500都得,但上次去睇都收$900診金呢、藥就另計。請問係咪因爲黃醫生喺唔同診所掛單?咁邊間診所收費最平?大家通常去邊間?
另外有人亦話黃醫生可照2d/4d,咁係卜嗰時講埋?還是按診所有所不同?相係要問先有埋?定print落A4紙上幾格就算係?
謝謝
ipcs
|
pearluffy 發表於 18-8-21 08:35
見好多post都話黃醫生收費平、$500都得,但上次去睇都收$900診金呢、藥就另計。請問係咪因爲黃醫生喺唔同診 ...

我睇過佢2次,2次都係喺佐敦照2D,$500一次,我問過如果是照4D就收$900,無指明就以2D為主,但黃醫生好鍾意開4D睇下見唔見到BB樣,如果見到都會畀你望望。
相同report係佢自覺print在A4紙上。
inkgelyuen
|
我都係o係佐敦睇黃建新醫生2次, 2次都係收費$500
佢照得都幾仔細, 多數開2D, 但佢會開下3D俾你望下阿B個樣
用A4紙print, 有2-3張2D+1張3D
猫物語
|
我搵佢照結構都好願意慢慢解釋,佢都好細心檢查,不過講野就細聲d
pearluffy
|
ipcs 發表於 18-8-21 09:10
我睇過佢2次,2次都係喺佐敦照2D,$500一次,我問過如果是照4D就收$900,無指明就以2D為主,但黃醫生好鍾 ...

唔該晒你丫、可能上次我去尖沙咀嗰間診所、所以收貴啲啦,不過佢人好斯文所以都想繼續搵佢照呀!
pearluffy
|
inkgelyuen 發表於 18-8-21 10:36
我都係o係佐敦睇黃建新醫生2次, 2次都係收費$500
佢照得都幾仔細, 多數開2D, 但佢會開下3D俾你望下阿B個樣
...

嗰次去尖沙咀照、佢印咗幅相出嚟、以為係俾我留嘅、原來唔係喎
pearluffy
|
猫物語 發表於 18-8-21 10:36
我搵佢照結構都好願意慢慢解釋,佢都好細心檢查,不過講野就細聲d。
...

我都覺得佢好斯文又有禮貌、所以都想繼續搵佢呀!
ipcs
|
猫物語 發表於 18-8-21 10:36
我搵佢照結構都好願意慢慢解釋,佢都好細心檢查,不過講野就細聲d。
...

佢話唔做照結構嘅?
猫物語
|
ipcs 發表於 18-8-21 11:00
佢話唔做照結構嘅?

婦健個間,我照2D
chaxxcha
|
佢走兩間診所 兩間收費都吾一樣
pearluffy
|
chaxxcha 發表於 18-8-21 12:05
佢走兩間診所 兩間收費都吾一樣

之前上網搵黃醫生嘅電話、次次打都唔同診所唔同地址,好混淆
inkgelyuen
|
pearluffy 發表於 18-8-21 10:55
嗰次去尖沙咀照、佢印咗幅相出嚟、以為係俾我留嘅、原來唔係喎
佢咩都冇俾你? 佢一print出黎就俾我, 然後先去俾錢架! 兩次都係咁
pearluffy
|
inkgelyuen 發表於 18-8-22 10:56
佢咩都冇俾你? 佢一print出黎就俾我, 然後先去俾錢架! 兩次都係咁

佢用相紙印咗一格、但冇俾到我丫,跟住俾錢時有張A4紙印咗幾格
Connie_cat
|
ipcs 發表於 18-8-21 09:10
我睇過佢2次,2次都係喺佐敦照2D,$500一次,我問過如果是照4D就收$900,無指明就以2D為主,但黃醫生好鍾 ...

我今日先去完黃醫生到產檢,同你一樣,照下2D又開3D睇,最後有3張相印喺A4紙比我,佢都好細心,有問必答,所以預約埋下個月產檢
eggyiu
|
Connie_cat 發表於 18-8-22 17:38
我今日先去完黃醫生到產檢,同你一樣,照下2D又開3D睇,最後有3張相印喺A4紙比我,佢都好細心,有問必答, ...

佐敦打電話去好難book , 我試過好急既情況下,book 左婦健睇佢,係收$900,反而佐敦睇,收$500。經過果次,我寧願早d book 期,怕冇位,都係返佐敦睇。但係我又冇聽過佢有結構照wor?
Connie_cat
|
eggyiu 發表於 18-8-26 00:08
佐敦打電話去好難book , 我試過好急既情況下,book 左婦健睇佢,係收$900,反而佐敦睇,收$500。經過果次 ...

我都係早差唔多一個月前打去預約產檢收$500,我唔清楚佢有冇得照結構,照結構我搵陳敏儀醫生嘅。
pooh516hk
|
回覆 猫物語 的帖子

請問黃醫生照結構收幾錢呀?
DADACHUN
|
回覆 pooh516hk 的帖子

上個月搵黃醫生做普通產檢, 但佢話佢無得照結構, 但可以介紹其他醫生.我下個月先再返去, 怕到時太遲BOOK 唔到照結構, 所以我都係搵左陳敏儀醫生照結構...
pooh516hk
|
DADACHUN 發表於 18-9-14 17:48

上個月搵黃醫生做普通產檢, 但佢話佢無得照結構, 但可以介紹其他醫生.我下個月先再 ...

icic, thanks
Petitcat
|
DADACHUN 發表於 18-9-14 17:48

上個月搵黃醫生做普通產檢, 但佢話佢無得照結構, 但可以介紹其他醫生.我下個月先再 ...

我宜家睇緊黃醫生都ok, 佢入面姑娘西面同hea d,但呢個價錢真係ok la!

結構就搵陳敏儀!姑娘都係西(emoji)(emoji)(emoji)但醫生都講得詳盡的